130 Restaurant és un lloc que llueix l’etiqueta de carns prèmium. Però la seva oferta, no queda pas restringida al sector carnívor, com podreu comprovar en la crònica.
130 Restaurant
Nova trobada de 3(o+)aTaula, en que la que la tria de quin restaurant anàvem, va ser a càrrec del Jordi.
I el post conjunt, l’he escrit jo, intentant mostrar el punt de vista global del grup.
No és pas el primer cop que trepitjava aquest local. Ho havia fet, quan funcionava sota el nom de Can Nick i també fa no massa, vaig estar-hi, quan ja lluïa com 130 Restaurant, amb l’orientació actual.
Quina és l’oferta de 130 Restaurant
Tot i que la seva comunicació, va molt encaminada a la seva oferta de carns prèmium, podem trobar altres plats, adequats per a no carnívors. A la crònica conjunta en teniu la mostra.
I en cap de les dues ocasions que he estat, hem demanat els plats de carn emblemàtics de la casa. En una ocasió per «culpa» de qui m’acompanyava i en aquesta una mica pel mateix i també per voler fer un dinar més lleuger.
En tot cas, puc posar la ma al foc per la carn que serveixen, doncs conec els seus proveïdors de quan vivia pel Vallès, abans d’emigrar a Cambrils.
I com deia abans, l’oferta a 130 Restaurant, és prou variada i com botó de mostra, aquest carpaccio de gambes d’Arenys que va demanar el Jordi.
Conclusions de la visita a 130 Restaurant
Les dues ocasions que he estat, n’he sortit prou convençut. Però amb alguns dubtes de la seva viabilitat. Les dues ocasions i sempre en migdies, en cap d’elles, hi havia massa públic. Ja sé que no és prou base per treure’n conclusions estadístiques, però aquí queda.
Potser avui en dia, cal una mica més d’esforç de comunicació, perquè un restaurant arribi a la gent. I en conseqüència tingui més clientela.
En tot cas darrera del lloc hi ha gent prou experimentada en el món de la restauració. I qui millor que ells, per saber quin camí els convé més.
El que si puc dir, és que l’atenció, el producte i el resultat final dels plats, és ben satisfactori.
Punt de vista del grup, al voltant de 130 Restaurant
Finalment, si voleu veure els plats, el tiquet i el punt de vista, feu clic a:
I si voleu saber quina altres llocs tinc publicats de la zona, feu clic a Restaurants Sarrià-Sant Gervasi
Bona tarda amic. Jo no tinc rés contre de ningú i tu ho saps, pero estem passant per uns temps de marqueting i a sobre preus baixos a l’abast de tothom i quan veus la carta i els preus ja saps per on van els trets i el que vol ser enganyat allà ell. Si tirem de verdura tothom te pesols llagrima del maresme “Collons si que es gran el Maresme” quina sobreexplotació…quan aquest genero ve de Egipte o Etiopia. Coquina “Tallarines” tan preciades al sur venen de Bulgaria i amb la carn passa exactament el mateix, al no tenir durant anys quota lletera, els mamets venien de Polonia, Alemania, Lituania per tan per traçabilitat tenen que posar (nacido, engorde, sacrificio i sala de despiece) Be quanta gent ha vist aquestes etiquetes?, Un porcentatge de carn que es consumeix es de Dinamarca, Irlanda, Alemania i no tan siquiera ha trepitjat el país de destí. Al que anavem, els principals consumidors de vaca vella ( aixi s’he li ha dit tota la vida) Son el Pozo, Campofrio etc. els quarts davanters per elaborats i els trasers per Cecina, les faldes per asado de tira etc. queda l’entrecot i el filet. Al llarg dels anys a passat de ser Vaca choricera-Vaca de fabrica-Vaca vieja-Buey i ara de moda “Carne Premium” i el consumidor a tragar. Cien días de maduración i tots contens. De bou es poden matar a l’any entre 600 i 800 animal per tota Espanya (els números no surten) Rabo de Toro (collons si que hi ha corridas a España) aquest genro envasat al vuit o congelat ve dels paisos esmentat abans. Carne de Kobe un altre…per ser original les peces porten un crisamté i a part de la documentació, qui la ven te que tenir un diploma acreditatiu que val una pasta jo només he vist un al 2015 en un restaurant pero sembla que no el van renovar pero ells ho acreditan, Hi ha altres productores Guinza, Kagoshima etc pero no son Kobe perque no estariem parlant de 300€ kg.. si no del doble o més. En fi no em vull alargar perque tendría que agafar estadistiques i tinc coses més importants. Salut amic
Ens has ben documentat. Més o menys ho sabia i altres coses, les imaginava per pura lògica (com el tema pèsols del maresme 😂)
La denominació «prèmium» en el meu post, crec que me l’he tret de la màniga, una mica per fer conya. Vull dir que no recordo que ells ho diguessin a cap lloc i de fet ni ens van recomanar la carn, cosa que em va estranyar.
És el món que vivim i cal ballar el ball que es balla.
Salutacions!
No es que t’ho hagis tret de la màniga és que a la majoria dels restaurants ja quasi anomenen PREMIUM a tot bitxo de quatre potes que es mogui. Per cert algun cop has comptat els kms quadrats de Reims? perquè la producció total de xampany no quadra per la extensió de terreny que hi ha ni la quantitat de marcas que existeixen 😂😂😂😂
La veritat és que no em preocupo massa d’aquestes coses…. 😂😂
Aquí , al menys en teoria, parlem de restaurants.
És tot molt difícil Tomàs.
Quan vas a la botiga pots llegir l’etiqueta i/o preguntar al carnisser, però, a un restaurant, com puc saber la procedència real de la carn? els consumidors podem demanar els albarans de compra? O fem que els restaurants que els grapin a la carta….?
Tothom sabem que quan a una carta diu bou i marca 25 o 30 € es tracta, com molt, de vaca vella, però no veig que la gent vagi exigim la correcció de la carta per a que digui el correcte, pot ser ho hauriem de fer i no “tragar” amb enganyifes.
I si passem al tema peix, un altre tant amb raps, meros i pops…
El tema vegetals, enciams de bossa, olis d’oliva en envasos sense etiqueta, tomàquets de l’hort de la iaia que són de Holanda realment i no de l’hort, també és per dedicar-li una altra estona…
Pot ser hauriem de queixar-nos més, que jo ho faig, ho dic de vegades, i el Santi es molesta sempre, em diu que ho deixi còrrer, que no hi tornarem a aquest lloc i ja està, però jo he anat a dinar amb unes expectatives i he pagat amb diners reals. Pot ser la propera imprimeixo bitllets i els hi dic a l’hora de pagar un “fake-plat”, “mira mira, si aquí hi diu 50 €”
Salut!
#yomelocomotodo 😂😂
Salut!
M’he deixat el tema peix però clar el meu escrit hagués estat il.legible, Però igual que consum fa inspeccions als punts de venda igual si centressin els esforços amb la restauració igual més d’un xapava. Salut 😍
Déu n’hi do quanta informació tècnica deixen avui els teus visitants/lectors… Aquí s’aprèn un colló, eh?
Ja s’intueix i sabem en general que no quadren els números (ni en carn, ni en peix, ni en verdures i hortalisses) però si ens ho prenguéssim tan seriosament, pocs restaurants trepitjaríem… i això no ho farem, oi? 🙂
A aquest lloc, la sensació de tots tres va ser molt similar. Bé però amb dubtes.
Abraçada!!
Més que dubtes, passa que no ofereix masses factors diferencials que et portin a tornar-hi.
Potser el factor seria la carn, que no vam tastar. Però quan entres en comparatives, ja saps que tenim un lloc que ens té el cor robat.
Abraçada!
Tens raó pero no deixa de ser curiós com ens deixem enredar. Ahir mateix sense anar més lluny a un top de la ciutat amb llarga llista de reserva, va i diu “También tengo salmón de Alaska marinado etc..” Li anava dir tienes los papeles de procedencia? Alaska jajaja. Ho compro com acudit de l’Eugenio. Salut nois