7 Portes, és un local emblemàtic a BCN, que mereix una visita de tant en tant, de la mateixa manera que visitem un museu o volem veure en directe alguns dels trets, que defineixen la història d’una ciutat.

Les 7 Portes

Passeig d’Isabel II, 14

Pàgina web del lloc

TEL.: 933 19 30 33

Les 7 Portes

En una de les trobades 3(o+)aTaula, el Jordi va plantejar la possibilitat d’anar a veure «com estava» el 7 Portes. Va votar en contra l’Esther i jo vaig dir que em semblava interessant veure l’ambient. I em venia al cap, que fa uns mesos vaig observar una campanya, com si s’haguessin actualitzat.

Per tant, i no pas per majoria absoluta, vam reservar allà i ja en previsió de possible fallida, el Jordi va dir que en tot cas, si no anava prou bé, almenys «nos echariamos unas risas». No utilitzem mai el castellà entre nosaltres, però aquesta frase és força explícita, pel que fa als nostres ànims.

Ja avanço que el dinar no va ser gran cosa. Tot correcte, però d’un nivell que no té res a veure amb els plats que serveixen als llocs que publico habitualment.

Però això no treu, que sigui un lloc força atractiu d’anar i més si fa anys que no hi heu estat. En el meu cas crec que feia com vint anys que no hi anava. I si teniu visites foranies, crec que, triomfareu portant-los allà, a no ser que siguin gent aficionada a llistes estil The World’s 50 Best, que llavors no us ho recomano pas ?.

Que ofereix la carta del 7 Portes

És d’aquelles cartes amb un munt d’opcions, en la que podríem trobar solucions per a tothom, perquè a més no són complicades. Us deixo aquí un parell d’imatges.

7 Portes carta

Que vam acabar demanant

S’ha de dir, que aquestes cartes tan clàssiques i amb un munt d’opcions, ens desconcerten una mica. Però la idea era demanar coses per a compartir. I vam optar pel tòpic calamars a la romana i per alguna altra cosa que portés el nom del restaurant, que van ser els canelons 7 portes.

7 Portes canelons

Com plats principals, el Jordi li feia gràcia una de les paelles d’allà, atès que havien tingut fama i jo em vaig solidaritzar per temor al típic «mínim dues persones» que tant excita a en Sorrós ?. I va arribar l’arròs tradicional amb llagosta, del que ens va fer vergonya demanar fer foto i per aquest motiu només tinc la del plat ja servit.

7 Portes arros

L’Esther va demanar com a plat principal, un gaspatxo, amb gran sorpresa de qui prenia nota, i ja amb la idea de picar de la nostra paella.

Cap dels plats destacava en res. Calamars a la romana de batalla, canelons prescindibles i l’arròs passat de cocció i amb una cua de llagosta-baby ben resseca. Va sobrar arròs, a la paella, també al meu plat i l’Esther va tastar una cullerada i també va quedar al seu plat.

Vins i postres

No vam parar gaire atenció a la carta de vins, però semblava oferir prou varietat. Vam demanar un vi habitual en nosaltres: el DO Montsant Furvus.

7 Portes Furvus

I vam prescindir de postres, però observant que eren un festival en algunes taules. Pijames a tort i a dret ?. Us deixo la mostra del que ofereixen.

7 Portes postres

Conclusions i reflexions a 7 Portes

Tot i els paràgrafs anteriors, no em carrego el lloc, ni el critico. El continuo recomanant com a lloc per a portar visitants de Barcelona o per alguna celebració familiar d’aquelles que la majoria de convidats, no van gaire a restaurants. I no ho dic pas per motius econòmics,  sinó per manca d’hàbit de sortir a «menjar fora», tal com es deia abans ?.

Però sobretot per a visitants de BCN, dels que vam observar-ne abundància. Una mica com si jo vaig a Viena, em porten en un local de somni i em demano un Wiener Schnitzel. Segurament serà un Wiener Schnitzel mitjania, però com no és plat habitual en mi, no el podré jutjar i segur que surto content i pensant que he fet una gran tria.

El local de 7 Portes, fa festa i per a molta gent fa més patxoca que si els convidessis a un «bistronòmic» com es diu ara, on el local sol ser justet, la carta curta i «rara», freqüentment no tenen estovalles i et pots trobar que et diguin «hola chicos». Però en canvi en aquests llocs «moderns», tot el que arriba a la taula, sol ser de primer nivell.

Si la gent de 7 Portes arriben a llegir aquest post, espero que no s’ofenguin, perquè en general, quan escric en positiu, el silenci sol ser ensordidor, per part dels restauradors. Però quan comences a descriure «pegues», ja els tens ofesos. I en més d’un cop em «renyen» per privat ?.

7 Portes tiquet

El nom Ava Gardner al tiquet, és perquè les cadires de paret, tenen un ròtul d’algun famós i l’Esther ocupava aquesta posició. A mi em va tocar l’etiqueta Woody Allen.

7 Portes avaluació

RESUM del lloc

  • Local emblemàtic i molt gran, que fa festa
  • Plats que no destaquen en res
  • Recomanable per portar-hi visitants de fora BCN

Si voleu veure quins altres restaurants tinc publicats de la zona, feu clic a,

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.