9 de la Borriana

9 de la Borriana a Sabadell, continua en el seu nivell de qualitat habitual. Un lloc al Vallès, que brilla amb llum pròpia.

9 de la Borriana

Carrer de la Borriana, 9
Facebook
TEL.: 937 45 97 49

9 de la Borriana sala

Un dia a Sabadell…

9 de la Borriana , de nou a la meva web i per segon cop des de que visc lluny de Sabadell. Tenia una reunió a Sabadell i vaig aprofitar l’ocasió per anar-hi amb un bon amic.

És un lloc, que he anat publicant cada any. Però he eliminat les publicacions antigues, per tal d’evitar confusions en les cerques.

Vaig instal·lar-me en la meva taula preferida, la primera entrant a l’esquerra. I que a més és la que queda una mica aïllada 😅.

Que ofereixen al 9 de la Borriana

A més de la seva carta fixa, amb plats que no varien, mostren la famosa pissarra, on hi han els suggeriments de temporada. De la primera destaquen plats com el seu excel·lent tàrtar de vedella o el peu de porc desossat que vam acabar demanant.

He escoltat crítiques de que aquesta carta varia poc. I de fet és cert, però també ho és, que molts clients, busquen precisament aquests plats «clàssics de la Borriana».

La pissarra de suggeriments, mostra en canvi, opcions més de temporada, com unes múrgoles, que lluïen en aquesta ocasió. Però també és el lloc on poden anar presentant plats, segons inspiració i producte que els arriba.

Que vam menjar en aquesta ocasió

De la pissarra vam optar per la tàrtar de tonyina i també per la coca d’anguila sobre un llit d’albergínia. El tàrtar el vam demanar per partida doble. Qui m’acompanyava ho va fer com primer plat i jo com plat principal.

9 de la Borriana tartar

9 de la Borriana anguila

I com segons el peu de porc que porten planxat i desossat, amb un plus d’una foie poelé com complement, que va ser una elecció de la carta. I pel que fa a la meva elecció, el tàrtar de tonyina, que ja he comentat.

9 de la Borriana peu de porc

Aquest cop vam prescindir de postres. I com és habitual, vaig deixar que el Paco m’obri el vi que cregui oportú, limitant-me jo a escollir el “color”. I va arribar aquest del celler Marco Abella, que no coneixíem degut a ser novetat i va destacar per fresc i afruitat.

9 de la Borriana Marco Abella

Algunes reflexions…

La veritat és que enyoro el 9 de la Borriana. Fa no masses anys quan tenien el menú de migdia i jo treballava i vivia molt a prop, era un lloc habitual per mi. Ja els darrers 3 anys, hi anava menys, però no passava un mes sense anar-hi.

No tinc prou perspectiva actual de la restauració a Sabadell, per poder afirmar contundentment que és el millor restaurant de la ciutat.

Però a més del meu punt de vista,  tinc amistats de confiança (gastronòmica) a Sabadell que refermen la meva visió del Borriana. En canvi si conec a fons la restauració de BCN i fent una extrapolació, n’estic convençut del nivell top, d’aquest lloc.

 

RESUM del  9 de la Borriana …

  • Restaurant de petit format, amb 7 taules i molt acollidor
  • Però atenció als suggeriments de temporada, que ofereixen a la pissarra
  • Pels amants de la tonyina, gaudeixen del distintiu Balfegó
  • I amb servei de vi de primer nivell a càrrec del propietari, sommelier professional
  • Bona oferta de sakes, amb els que organitzen maridatges
  • RQP correcte, atès el servei i producte
  • Per tant, un lloc molt recomanable