Acuamar a Cambrils, és un clàssic dels que no fallen. Ubicat a primera línia de mar, tot i que sense terrassa, ofereix molt bon tracte i producte.

Acuamar

Carrer Consolat de Mar, 66 (Cambrils)
Pàgina web
TEL.: 977 36 00 59

Acuamar Cambrils-edifici

 

Acuamar

De sempre he comentat,  que Cambrils és una plaça gastronòmica important. I amb restaurants que brillarien amb llum pròpia, en qualsevol altre lloc. I no em refereixo només dos o tres llocs top, sinó que amb els dits de les dues mans, no tindríem suficient per a comptar tots els llocs recomanables d’aquesta vila.

És per això que els que fem vida gastronòmica per la zona, siguem clients d’uns i tinguem oblidats d’altres, doncs els dies són els que són i la cartera, arriba fins arriba. I un dels llocs al que vaig poc, però m’agrada passar-hi al menys un cop cada any, és Acuamar, un restaurant prou ampli, al passeig marítim. En front del port i que és dels pocs que no ofereixen terrassa exterior.

He estat en varies ocasions, el que m’ha permès valorar la seva oferta i veure el que arribava a les altres taules, que  gira al voltant del peix, els seus arrossos i els seus peixos, dels que destaquen els fets a la sal, que permeten observar el treball del personal de sala, ben coordinat i ensinistrat en servei del peix. És un d’aquests llocs en que tornes passats uns mesos i continues trobant el personal de sempre, cosa que dona estabilitat i seguretat.

Que vam menjar…

En aquesta ocasió i igual que l’anterior, vam optar pes entremesos de peix. És un plat que es demana com plat únic i sempre fa una mica de festa. Els arrossos també són temptadors, així com els peixos. El que passa, és que personalment em costa demanar peixos sencers, doncs cerco molta precisió en les coccions (els que em coneixeu, sabeu  de les meves manies amb el kamado i la sonda tèrmica). Em costa trobar un peix que arribi al meu gust de cocció, que tampoc pretenc dir que sigui el canònic.

Dit tot aquest rollo, passo a mostrar que serveixen en uns entremesos de peix. Les fotos que veieu són per a dues persones i com veureu arriba en 7 serveis diferents.

Comencen amb una senzilla, però refrescant (1/7) Amanida, (2/7) Salmó Marinat acompanyat de musclos en escabetx, (3/7) Cargols de punxes i (4/7) peix variat fregit.

Acuamar Cambrils-amanida
Acuamar Cambrils-peix-fregit
Acuamar Cambrils-salmo

Acuamar Cambrils-cargols

I acabem amb (5/7) Navalles-gambes-sèpia, (6/7) calamars a la romana i (7/7) uns escamarlans i llagostins només bullits.

Acuamar Cambrils-canyuts

Acuamar Cambrils-calamar

Acuamar Cambrils-escamarlans

Vam compartir unes postres i el vi va ser un DO Terra Alta, que ara no aconsegueixo recordar, tot i ser un dels meus habituals. Tenen un oferta de vins correcta i a preus raonables.

Acuamar Cambrils-postres

 

Conclusions d’Acuamar a Cambrils…

Com he dit abans, el producte d’Acuamar és impecable, igual que el servei de sala. I l’èxit els acompanya. Vam anar-hi, com podeu veure al tiquet, un dia feiner d’aquest passat gener (si, si… gener en lloc de platja) i la sala de la planta baixa estava plena i vam observar, com moltes taules amb reserva, eren derivades a la planta superior, de la que vaig fer conya en el post anterior, que ja vaig titular irònicament “nantros podem anar a dalt

Per dir alguna cosa en “negatiu”, que sabeu que jo soc dels que dic lo positiu i lo negatiu, no m’agrada  segons quin estil de públic. Aquest darrer cop no ha passat, però és freqüent trobar grups, d’aquelles que protesten sinó els donen una taula al costat de finestra. I ja no us dic si els envien al primer pis. Una mica com si enlloc de anar a dinar, volessin exhibir-se a l’aparador, que de fet és el que pretenen. I ja sabeu que veure aquestes coses m’emprenya una mica. Sé que aquesta opinió és molt subjectiva, però també sabeu que dic el que penso, i si en un lloc l’estil de públic, no m’agrada, ho dic i no hi vaig o hi vaig menys.

Acuamar Cambrils-tiquet

RESUM

  • En ple passeig marítim de Cambrils, és un lloc d’èxit
  • Per tant, reserva imprescindible
  • Peix de primer nivell
  • Així com servei professional i atent
  • Bona RQP