Agreste, és un restaurant sorprenent i ben recomanable, en un local acollidor i amb encant on destaca una cuina de molt bon nivell. El servei és amable i professional. L’únic hàndicap és el no estar massa cèntric.

Agreste

Calle Funoses Llussà 2 (Teixonera)

Web del restaurant

Tel.: 932 13 50 05

Mala Hierba

Agreste és un restaurant molt recomanable, que va obrir fa uns anys amb el nom Mala Hierba i va haver de canviar-lo, crec a causa de problemes burocràtics en registrar-lo.

És un lloc dels que m’agrada. I quan dic això s’ha d’interpretar com un lloc on l’oferta coincideix amb els meus gustos. Plats originals, bons i sense (aparentment) excessives manipulacions. Fins i tot m’agrada el públic que en general tenen, però això és difícil de resumir aquí.

L’única pega, és trobar-se en un lloc al que pràcticament obliga a arribar-hi en bus, metro o taxi. No s’intueix cap pàrquing proper. Però és que si existís pàrquing proper, potser caldria reservar amb dies 😊. D’altra banda, també s’ha de dir que tinc poca paciència buscant aparcament.

Aquesta visita va ser una nova trobada 3(o+)aTaula, en què l’Esther no va poder assistir. I no cal dir que Agreste, continua ocupant lloc d’honor a la nostra llista de restaurants recomanats a BCN, que podeu visualitzar fent clic a,

Agreste llista

Quina és l’oferta a Agreste

Aquí sí es pot veure la carta a la seva web, amb força variació i també creativitat en la seva oferta.

Tenia bon record de plats que havia demanat en la darrera estada i cap d’ells es repetia a la carta. No ho interpreteu en positiu, ni en negatiu. Em venen al cap plats com “Panizza fregida amb rave wasabi, la ceba DOP Fuentes de Ebro, al forn, sota sal, musclos, crema d’ametlla i safrà, el fetge de rap a la planxa, amb figues, bledes i salsa de vi negre i d’altres.

Actualment, també hi trobem plats igualment interessants i sorprenents, com alguns que veureu en l’apartat següent. També ofereixen un menú degustació amb 10 serveis a un preu de 70 €.

Que vam acabar demanat

Ja d’entrada ens van sorprendre amb aquest kit d’aperitiu, amb el seu vermut, la gilda i els musclos. Primera sorpresa de sabors que ja albirava que la cosa aniria bé.

I pel que fa als plats, vaig proposar que ells mateixos, cosa que faig a molt pocs llocs, però el Jordi va voler assegurar-se que arribarien alguns concrets que ja havia ullat i que li havien fet gràcia en mirar la carta. I així ho vam fer.

En primer lloc van arribar els espàrrecs, amb ous escalfats de guatlla i bagna cauda i ja ens vam mirar els tres, amb signes de que començàvem bé.

Agreste espàrrecs

A continuació els ravioli d’all d’os, sàlvia i mantega noisette  i el bon nivell es mantenia.

Agreste raviolis

Tot seguit va arribar la interpretació de la parmigiana que fan a Agreste. Realment curiosa i molt plaent.

Agreste parmigianna

I la sorpresa d’aquesta ribollita amb parmesà, que està basat en un plat tradicional italià i que ens van explicar que era una cosa molt casolana. Vam fer conya que a casa no aconseguíem nivells semblants.

I ja els plats que va ullar el Jordi mirant la carta: unes espardenyes amb múrgoles i papada ibèrica, realment espectaculars i els lletons amb anguila, que amb aquests components no podria fallar.

 Agreste espardenyes

En resum, plats molt ben pensats i amb tocs d’originalitat. Dels millors àpats que hem fet d’aquest 2022.

Postres i vins a Agreste

La carta de vins es veu ben treballada, potser al meu criteri, amb un nivell massa alt. Entres a la secció dels escumosos i ja et trobes el mític Turó d’en Mota. Només ho dic a tall d’exemple, perquè us feu a la idea del que vull dir.

Hi ha més producte de gamma mitjana – alta, que no pas vins més bàsics. Igual que he dit abans, no m’interpreteu ni en positiu, ni en negatiu. En el meu cas, no soc gens de demanar vins de preu elevat als restaurants. És un plaer que em reservo per casa i més ara que em limito a una copa per àpat.

Vam optar per el D.O. Montsant Altaroses del celler Joan d’Anguera. Una garnatxa ben correcta.

Les postres, que jo no vaig provar, van ser ben elogiades pels altres dos components. El de sorbet de maduixes del maresme i merenga, així com el de moniato i mandarina.

Conclusions / Reflexions a Agreste

En la meva opinió, està en el top de llocs de BCN, que fan aquest tipus de cuina creativa. I ofereixen plats que no desmereixerien en més d’un estrellat.

Agreste, pot jugar a la lliga de llocs amb més aire de restaurant luxós, com alguns dels meus preferits que tinc publicats a la web, tot i que aquests guanyen en confort, però també el cost és superior. I competeix amb molt d’avantatge, en la lliga dels llocs moderns i aire aparentment informal.

Dic tot això perquè si Agreste estès en la zona Eixample, brillaria molt més. I no és que ara no brilli, però entre allargar-se per la zona Eixample o pujar allà dalt, no és comparable.

En tot cas, Agreste és un lloc que recomano si o sí. Us puc garantir que us agradarà a tots aquells que us agraden les meves recomanacions. Amb el sector postureo, ja no ho puc garantir, però tampoc em deuen llegir 😂

No us puc mostrar el tiquet, perquè se’l va quedar el Jordi, però ja us dic que ens va sortir a 60 i escaig € per cap, que vam arrodonir a 70, per fer-ho fàcil i deixar propina.

RESUM 

  • Ubicat en un local senzill que pot arribar a ser una mica sorollós en funció del públic
  • Però amb plats sorprenents i alguns que no desentonarien en un estrellat
  • El hàndicap, és no poder arribar-hi amb vehicle propi (de 4 rodes)
  • La RQP és bona
  • I el servei és eficaç, proper i amb un agradable estil informal
  • En conseqüència Agreste, és recomanable sense cap dubte.