Agreste, és un restaurant sorprenent i ben recomanable, en un local acollidor i amb encant on destaca una cuina de molt bon nivell. El servei és amable i professional. L’únic hàndicap és el no estar massa cèntric i la dificultat per a poder aparcar per la zona.

Agreste

Calle Funoses Llussà 2 (Teixonera)

Web del restaurant

Tel.: 932 13 50 05

Mala Hierba

Agreste és un restaurant molt recomanable, que va obrir fa uns anys amb el nom Mala Hierba i va haver de canviar-lo, crec a causa de problemes burocràtics en registrar-lo.

És un lloc dels que m’agrada. I quan dic això s’ha d’interpretar com un lloc on l’oferta coincideix amb els meus gustos. Plats originals, bons i sense (aparentment) excessives manipulacions. Fins i tot m’agrada el públic que en general tenen, però això és difícil de resumir aquí.

L’única pega és trobar-se en un lloc al qual pràcticament obliga a arribar en bus, metro o taxi. No s’intueix cap pàrquing proper. Però és que si existís pàrquing proper, potser caldria reservar amb dies ?. D’altra banda, també s’ha de dir que tinc poca paciència buscant aparcament.

No cal dir que Agreste, ocupa un lloc d’honor a la nostra llista de restaurants recomanats a BCN, que fem amb els companys de 3(o+)aTaula, que podeu visualitzar fent clic a,

Quina és l’oferta a Agreste

En aquest cas mostren la carta a la seva web, que ofereix força variació i també creativitat.

Tenia bon record de plats que havia demanat en anteriors estades i cap d’ells es repetia a la carta. No ho interpreteu en positiu, ni en negatiu. Em venen al cap plats com “Panizza fregida amb rave wasabi, la ceba DOP Fuentes de Ebro, al forn, sota sal, musclos, crema d’ametlla i safrà, el fetge de rap a la planxa, amb figues, bledes i salsa de vi negre i d’altres.

Actualment, també hi trobem plats igualment interessants i sorprenents, com alguns que veureu en l’apartat següent. També ofereixen un menú degustació amb 10 serveis a un preu de 80 €.

Que vam acabar demanat

Ja d’entrada ens van sorprendre amb aquesta garoina amb una salsa de cafè. Primera sorpresa de sabors que ja albirava que la cosa aniria bé.

Agreste garoina

En anteriors ocasions, els deia que portessin al seu aire i tot a compartir, però aquesta vegada, al ser tres, era més complicat. En conseqüència vam demanar a l’estil més viejuno, primers i plats principals. Vam començar amb els raviolis de parmesà, mantega i sàlvia, la fregola amb llamàntol i un risotto amb safrà que estava com a suggeriment.

Agreste fregola

Agreste risotto

Com a plats principals a Agreste, vam demanar el bacallà confitat amb la seva tripa i kalettes, aquest híbrid de moda entre la col kale i les de bruseles. El bacallà de gran nivell i amb el seu punt òptim de sal.

Agreste bacalla

També l’ànec blau,  actualment molt freqüent en restaurants i  per a mi, el medalló de peus de porc, farcit de lletons de vedella.

Agreste peu de porc

En resum, plats molt ben presentats i amb tocs d’originalitat. Potser dels cops que he estat allà, aquest és el que m’ha sorprès menys. Però això és el peatge d’escollir nosaltres en lloc de deixar que portin al seu aire.

Postres i vins a Agreste

La carta de vins es veu ben treballada, potser al meu criteri, amb un nivell massa alt. Entres a la secció dels escumosos i ja et trobes el mític Turó d’en Mota. Només ho dic a tall d’exemple, perquè us feu a la idea del que vull dir.

Hi ha més producte de gamma mitjana – alta, que no pas vins més bàsics. Igual que he dit abans, no m’interpreteu ni en positiu, ni en negatiu. En el meu cas, no soc gens de demanar vins de preu elevat als restaurants. És un plaer que em reservo per casa i més quan actualment, sovint em limito a una copa per àpat.

Vam optar a Agreste, per el D.O. Montsant SiurAlta d’Alfredo Arribas Una garnatxa ben correcta.

Les postres, que jo no vaig provar, van ser ben elogiades pels altres dos components. Van compartir aquest gelat de mel.

Agreste postres

Conclusions / Reflexions a Agreste

En la meva opinió, està en el top de llocs de BCN, que fan aquest tipus de cuina creativa, oferint plats de gran nivell.

Agreste, pot jugar a la lliga de llocs amb més aire de restaurant luxós, com alguns dels meus preferits que tinc publicats a la web, tot i que aquests guanyen en confort, però també el cost és superior. I competeix amb molt d’avantatge, en la lliga dels llocs moderns i aire aparentment informal.

Dic tot això perquè si Agreste estès en la zona Eixample, brillaria molt més. I no és que ara no brilli, però entre allargar-se per la zona Eixample o pujar allà dalt, no és comparable. I com a mostra de «brillantor», dimecres nit, tenien tota la sala plena.

En tot cas, Agreste és un lloc que recomano si o sí. Us puc garantir que us agradarà a tots aquells que us agraden les meves recomanacions. Amb el sector postureo, ja no ho puc garantir, però tampoc em deuen llegir ?. Pel que fa al tiquet, recordeu que érem TRES.

Agreste tiquet

RESUM 

  • Ubicat en un local senzill que pot arribar a ser una mica sorollós en funció del públic
  • Però amb plats sorprenents i alguns que no desentonarien en un estrellat
  • El hàndicap, és no poder arribar-hi amb vehicle propi (de 4 rodes)
  • I el servei és eficaç, proper i amb un agradable estil informal
  • En conseqüència Agreste, és recomanable sense cap dubte

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.