Alkimia Restaurant, és un lloc molt recomanable a BCN. Alt nivell de cuina i amb gran respecte pel producte i en una espai que per si sol, ja mereix una visita…  

Alkimia

Ronda Sant Antoni , 41 Principal

www.alkimia.cat

Tel.: 932 07 61 15

Alkimia Restaurant

Alkimia Restaurant-sala

S’hi accedeix a través d’un portal de veins, just al costat de les entrades de la més que coneguda Fàbrica Moritz, tot fent us de l’intèrfon de l’escala. Vam trucar, ens van respondre preguntant “tenen reserva?” i jo amb les meves ganes habituals de transgredir, em va passar pel cap respondre “no en tenim … calia reserva?” per continuar tot seguit amb la pregunta maleïda “que fan menú de migdia??“. Però tant el Jordi com l’Esther, m’ho van impedir, avortant el meu intent 🙂 🙂

Un cop superades les escales, s’arriba al principal, amb dos espais junts però diferenciats alhora: Alkimia i AlKostat (abans anomenat Unplugged. Per cert, si voleu veure la meva darrera crònica de Alkostat, feu clic aquí.

Avui descrivim Alkimia Restaurant, que va triar l’Esther, però també s’ha de dir que li vam demanar que per posar cloenda al 2017, ens portés a un lloc xulo i #senseriscos. La redacció del post conjunt, l’ha fet el Jordi amb el consens del grup.

Al meu gust i tal com ja vaig publicar ara deu fer un any a Alkimia_2017, Alkimia Restaurant és dels llocs top, on em sento més a gust. I un dels factors, és la naturalitat i el poc teiatru. Salvant les distàncies i les diferències, em recorda a Hisop. Perquè són llocs que viuen allunyats dels divismes,  limitant-se a fer la seva feina, que  fan molt ben feta.

De tots els plats, curiosament em van quedar a la memòria, el de les verdures, el del llenguado i el del llamàntol, que com podeu observar, no deixen de ser producte amb l’elaboració justa per ressaltar els seus sabors. Aquí teniu un parell d’imatges de mostra.

Alkimia Restaurant-mostra

Alkimia Restaurant-llamantol

 

Conclusions de la darrera visita a Alkimia Restaurant…

Realment és un gran lloc a BCN, que tot i que brilla molt, mereixeria encara més lluïment. Però avui en dia sembla que sinó fas pallassades per TV o tires contínuament d’agència de premsa, dóna la sensació de que no estàs en la cresta de l’onada.

Sabeu que aquesta no és una #web_anuncio 🙂 . I en conseqüència, podeu confiar-hi, quan us dic que Alkimia Restaurant és un lloc molt, molt recomanable.

Potser us dona la sensació, de que el menú pot resultar excessiu. En aquest cas  recordeu que teniu l’opció Alkostat , que inicialment portava el nom de Unplugged. Compartint l’altre extrem de la sala i que us permet un àpat més informal, amb plats també exquisits i amb cost més econòmic. Pot ser un bon #entry_point

Alkimia Restaurant-preu

Per veure les fotos dels plats, així com el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a:
Detalls d’una vista anterior  Alkimia Restaurant (gener de 2017)

Alkimia Restaurant

Ronda de Sant Antoni, 41
www.alkimia.cat/
TEL.: 932 07 61 15

Alkimia Restaurant logo

Principis de febrer i tocava celebrar Sant Ricard, que en som dos a la família. Però també hi havien altres coses a celebrar . Fins i tot em feia gràcia celebrar, la meva primera expulsió d’un restaurant, just feia una setmana 🙂 . L’autor de tal imprudència i/o temeritat, a va ser el cuiner ‘campetxano’, alies Fermí Puig. I ha donat motiu per bromes i conyes que encara duren mentre escric aquest post. Per si algú s’ho va perdre, només cal fer clic a Fermi_Puig_enfurismat.

I per celebrar tots aquest esdeveniments, calia un lloc d’anar sobre segur. I com feia setmanes que ens venia de gust anar al nou Alkimia, que coneixíem de quan estava al carrer Indústria, aquest va ser el restaurant que vam triar.

Alkimia Restaurant, ubicat en un espectacular entresòl…

Actualment està ubicat  al damunt de tot el complex Fàbrica Moritz a la Ronda Sant Antoni. En un entresòl rehabilitat de manera radical, però mantenint vestigis del que havia estat antigament, el domicili de la família Moritz.

Cal pujar per l’escala de veïns del número 41 i arribes a l’entresòl on trobes el menjador i una impressionant cuina oberta, amb el Xef Jordi Vila, treballant en primera línia.

Alkimia Restaurant detall
Detall del sostre…

A més de carta, a Alkimia Restaurant, ofereixen dos menús degustació. Un de curt i un de més llarg a preus respectius de 98 i 155€. Ens vam decantar pel primer i aquests són els plats que van arribar, junt amb algun més que ens van portar com convit de la casa i que van complementar el menú. Ja avanço que la majoria de plats eren de primer nivell i amb entitat com per ser un plat. En cap cas, “guarnicions” camuflades de plat, com em va passar fa no massa en un lloc, pel que tothom perd el cul darrerament i que no publicaré 🙂

El menú curt a Alkimia Restaurant

El festival va començar amb Tàrtar d’escamarlans, gamba, peix i garota i Coca de pebrot vermell amb recuit i garum. Bons plats per començar amb contrastos de gustos molt interessants.

Alkimia Restaurant plat 1
Alkimia Restaurant plat 2

Tot seguit Amanida d’enciam a la brasa, amb cecina de cérvol i toffee de pastanaga i bolets escabetxats.  I també Cansalada de bou amb col, caramel·litzada i puré de tòfona negre.

Alkimia Restaurant plat 3
Alkimia Restaurant plat 4

Ja l’àpat a Alkimia Restaurant, va agafant consistència i arriba el Platillo de calamarsons farcits de botifarra negra amb cigrons de patata i picada líquida, deliciós pel contrast, tot i que vaig acabar de trobar la gràcia als cigrons fets amb patata i una espectacular per sabor i textura, porció de Turbot, anunciada com Plat de peix salvatge a la brasa de llenya, de la que lamentablement vam OBLIDAR de FER la FOTO

Alkimia Restaurant plat 5

I ja passant a la secció carnívora, un excel·lent Ravioli de faisà i carabassa amb crema de formatge i rostit. I el plat de carn del dia que va ser Colomí.

Alkimia Restaurant plat 6
Alkimia Restaurant plat 7

I a més del menú, van arribar un parell de detalls, invitació de Alkimia Restaurant, perquè els tastéssim. Unes cocotxes amb ou i una llebre a la royale, el mític plat que no tothom sap donar-li el nivell a que pot arribar i aquí realment ens va sorprendre molt positivament. Vaig interpretar que les cocotxes, que per cert estaven excel·lents, són una mostra del que ofereixen al menu #unplugged, i la llebre, una mostra del que s’oferix al menú llarg.

(Posteriorment han canviat el «difícil»  nom #Unplugged per #Alkostat)

Alkimia Restaurant plat 8
Alkimia Restaurant plat 9

Les postres al menú d’ Alkimia Restaurant

I quan s’arriba al final de l’àpat i en la secció postres, el Menjar blanc amb fruites fresca i vi dolç, molt agradable i refrescant. Així com les anomenades Postres del dia ja amb tendències més dolces.

Alkimia Restaurant plat 10
Alkimia Restaurant plat 11

El menú a Alkimia Restaurant, va resultar impecable i no admet comparacions amb altres menús degustació de preus inferiors, com és lògic. I ja en gamma més alta, tampoc tinc la fotografia actual de tots els llocs catalogats com “top” a BCN. Però tirant de memòria, és de lo millor que recordo i d’aquí el títol del post.

La carta de vins a Alkimia Restaurant

La carta de vins molt interessant,  i pròpia d’un restaurant de nivell.  Amb vins de diferents preus i procedències. I pel que vam observar en els taules veïnes amb un servei de sommelieria de molt bon nivell, professional i actuant amb discreció. I perdoneu el comentari, però es que estic fins el nas de (pseudo-)sommeliers intervencionistes que et qüestionen el vi que acabes de demanar, sense que els demanis cap opinió (en tinc experiències recents). Vam demanar un DO Montsant que conec bé, del celler Orto Vins.  Un vi a base de carinyena i oferint agradables matisos.

Alkimia Restaurant vi

I aquest va ser el cost a Alkimia Restaurant, del que vull destacar el preu del vi. Doncs que em sembla molt correcte, que un vi que trobo marcat a 30 i pocs euros, el cobrin a 55€, amb tot el servei que comporta i unes copes que enamoren.  Les  Zalto, que si es trenca una, ja queda a zero el marge de benefici que dóna l’ampolla.

Alkimia Restaurant tiquet

Un restaurant emblemàtic a BCN, amb molt bon nivell, en tots els seus àmbits… cuina, sala, servei, tracte. Gens de ‘teiatru‘ i xef de nivell que fa realment de xef. I ja és prou trist que aquesta ‘normalitat’, de xef fent de xef, sigui un fet a destacar.

RESUM de Alkimia Restaurant (2017)

  • La darrera peça que faltava per completar el complex gastronòmic Fàbrica Moritz
  • Cuina de molt alt nivell
  • Servei professional, proper i atent. Et fan sentir molt a gust
  • Alkimia Restaurant. Un lloc del que BCN pot sentir-se orgullosa
  • Vaixella molt ben escollida i copes de somni  marca Zalto
  • No és lloc per anar a diari, però guardeu-lo en ment per dies especials
  • A tenir en compte un apartat del restaurant amb nom #Alkostat, que he visitat posteriorment . Més econòmic i basat en producte, sense elaboracions excessives.
  • Teniu crònica de Alkostat, fent clic aquí