Alkostat, compartint sala amb Alkimia, és un llocs recomanables de BCN. Comparteixen una espectacular sala en un pis principal, al damunt de la fabrica Moritz. Gran nivell de cuina i amb gran respecte pel producte i les temporalitats.

Alkostat Restaurant

Ronda Sant Antoni , 41 Principal

www.alkimia.cat

Tel.: 932 07 61 15

Alkostat Restaurant-sala

Alkostat és un lloc al que sempre m’agrada anar. És d’aquells llocs en que sinó fos pel joc de la meva web i el pretendre buscar impossibles, hi aniria amb més freqüència. Algun dia deixaré el joc de la meva web i tindré una ruta prefixada de restaurants que aniré repetint. I Alkostat tindrà un lloc preferent.

Com sempre he defensat, un restaurant ha de ser un espai, on a banda de menjar bons plats, et sentis a gust. I sentir-te a gust vol dir que es compleixin una sèrie de factors, que ja imagineu per on vaig. I Alkostat els compleix.

Que ofereixen a Alkostat?

La carta de Alkostat, sempre ofereix coses que venen de gust. O al menys que em venen de gust a mi, doncs això és un tema molt subjectiu.

També tenen suggeriments fora de carta als que cal estar atents. Per exemple aquell dia hi havien raors, un peix que em fa especial gràcia encara que sigui pel color . Vaig estar a punt de demanar-los, però vaig pensar que no tenia sentit, sent peixos que tinc a l’abast a casa i que poca cuina requereixen.

En tot cas hi havien a Alkostat, altres suggeriments molt interessants i de fet vam triar plats d’aquesta secció.

Que vam demanar 

Quasi com un ritual vam demanar un parell de croquetes de les que anomenen Caeser,. Però  ens van dir si preferíem unes que tenien aquell dia, de pernil. I vam optar per un parell de cada.

Alkostat croquetes

També una coca de sardines, de la secció suggeriments.

Alkostat coca sardines

I com plats principals, uns sepionets minúsculs amb una raviolis. I per mi el cap i pota a la mantega negra, que havia ullat en ocasions anteriors, però que mai havia acabat demanant.

Alkostat cap i pota

Tots els plats molt bons. Els primers impecables, malgrat la seva aparent senzillesa. Soc molt fan de demanar croquetes per obrir boca. És una menja, que si la fan ells, mostren com treballen i que són capaços de fer.

I sinó les fan ells, que no crec sigui el cas d’aquí, també veig com saben escollir les enèsimes gammes. Perquè treballar amb algunes enèsimes gammes concretes, tampoc és per invocar el diable, com alguns pretenen inculcar-nos.

I pel que fa als plats principals, els sepions amb raviolis, van rebre grans elogis de qui els va demanar i el meu cap i pots, dels bons que he menjat.

Vins i postres a Alkostat

Pel que fa als vins, sempre el dono llibertat de que em portin el que considerin oportú. Evidentment només faig això en llocs de confiança i que coneixen la gamma que habitualment demano.

Em van donar 3 a escollir i com dos ja els coneixia, vaig triar el que no havia tasta. Una garnatxa negra de la terra alta, que va resultar més suau del que és d’esperar d’una garnatxa d’allà. Va acompanyar molt bé el sopar. Un Disset de Ramon Andreu, de Caseres a la Terra Alta.

Alkostat vi disset

En tot cas, tenen una àmplia carta de vins amb moltes varietats. Són les avantatges de compartir celler amb un estrellat i Alkostat ho permet.

I com postres, a més dels de la carta, en van fer un suggeriment i aquest vam triar. Una torrija molt bona.

Conclusions / Reflexions a Alkostat

El fet d’estar en un pis principal, en el que cal trucar a la porta perquè t’obrin, pot tirar enrere molta gent. El no estar a la vista des d’el carrer, en aquest aspecte és un handicap. Però si hi busquem el costat positiu, podem dir que el públic sol ser més seleccionat i que no costa massa fer reserva.

Alkostat és un lloc que m’encanta per la seva senzillesa, pel producte de primera i pel servei genial, que fan que compleixi  els meus requisits fonamentals. I a més  el tenim a la “Guia de Restaurants de BCN”, que hem fet amb els de 3(o+)aTaula,  i que podeu baixar-vos, fent clic a la següent imatge.

Per acabar, si fas la comparativa amb determinats llocs, que tots tenim al cap i que no cal enumerar, guanya Alkostat sense massa discussió. I parlem de la mateixa gamma de preus, amb molt més confort, bon servei i molt bons plats.

Alkostat Restaurant-tiquet

RESUM

   • Un restaurant molt recomanable i amb informalitat molt formal
   • Gran producte i amb la garantia de la cuina del Jordi Vila
   • No és lloc d’afluència massiva. Potser perquè no s’adapta massa als #postureos
   • La RQP és correcta i els preus no s’enfilen