Alkostat, compartint sala amb Alkimia, és un llocs més recomanables de BCN. Ubicat en una sala espectacular en un pis principal, al damunt de la fabrica Moritz. Gran nivell de cuina i amb molt respecte pel producte i les temporalitats.

Alkostat Restaurant

Ronda Sant Antoni , 41 Principal

www.alkostat.cat

Tel.: 932 07 61 15

Alkostat Restaurant-sala

Alkostat, és un d’aquests llocs als que sempre m’agrada anar i on entro il·lusionat. Ja deia en l’anterior crònica de fa més un any, que si no fos per pretendre buscar «novetats», hi aniria amb més freqüència.

Però el tema Covid i la meva obligada absència de BCN, m’ha fet canviar la perspectiva de buscar «novetats». I de cara als propers mesos, la meva ruta no s’apartarà massa dels meus preferits, que vaig enumerar just abans de començar la pandèmia i que podeu llegir Recomanats 2020.

Com sempre he defensat, un restaurant ha de ser un espai, on a banda de menjar bons plats, et sentis a gust. I sentir-te a gust vol dir que es compleixin una sèrie de factors, que ja imagineu a quins em refereixo. I Alkostat els compleix tots.

Que ofereixen a Alkostat?

A la carta de Alkostat, sempre es troben plats que venen de gust. O al menys que em venen de gust a mi, doncs això és un tema molt subjectiu. També tenen suggeriments fora de carta als que cal estar atents. Aquí teniu una mostra de la seva oferta.

Que vam demanar 

Vam començar compartint alguns plats. Quasi com un ritual que repetim sovint allà, vam demanar la truita de ceba caramel·litzada. Un plat que mai falta a la seva carta i que per la seva senzillesa, contrasta amb  l’ampul·lositat del local.

 

També una coca de full de porros amb crema de formatge salva cremasco i raifort, que va resultar espectacular. D’aquells plats que es queden curts per bons.

Alkostat coca porros

I com tercer per a compartir, el paté en croûte de caça. Molt bo i un cop més fent-me avergonyir dels meus intents, d’elaboració d’aquest paté a casa meva 🤭.

I com plats principals, els mítics peus de porc Pierre Koffmann, que van resultar realment excel·lents i també  les mandonguilles amb favetes i carxofes,  que van rebre grans elogis de qui les va demanar.

Alkostat Pierre Koffmann

Vins i postres a Alkostat

Pel que fa als vins, sempre en aquest lloc, els dono llibertat que em portin el que considerin oportú. Evidentment només faig això en llocs de confiança i que coneixen la gamma que habitualment demano.

En aquesta ocasió, la persona que em va atendre pel tema vins, no era la que jo coneixia, però vam arribar a un ràpid acord, un cop li vaig manifestar les meves preferències i línies vermelles 😏.

I em van proposar un vi de Gratallops d’un petit productor, que casualitats de la vida, conec personalment. I com feia un parell d’anys que no el tastava, ens va venir de gust. Parlem de La Guinardera, un vi de vila de Gratallops al cor del Priorat, elaborat a base de garnatxa.

Però disposen d’una àmplia carta de vins amb moltes varietats i és un dels avantatges de compartir celler amb un estrellat com és Alkimia.

La carta de les postres, resulta atractiva, com podeu observar més amunt i vam escollir els bunyols al moment amb crema de vainilla, que van ser un bon final d’àpat. Realment immillorables.

Alkostat bunyols

Conclusions / Reflexions a Alkostat

El fet d’estar en un pis principal, en el que cal trucar a la porta perquè t’obrin, pot tirar enrere molta gent. I el fet de no estar a la vista de carrer, és un hàndicap. Però si hi busquem el costat positiu, podem dir que el públic sol ser més seleccionat i que no costa massa fer reserva.

Alkostat és un lloc que m’encanta per la seva senzillesa, pel producte de primera i pel servei genial, que fan que compleixi  els meus requisits fonamentals.

Finalment comentar que  Alkostat és un d’aquells llocs, que quan surts et preguntes, el perquè has estat massa mesos sense anar-hi, tot i que aquí, la pandèmia i els confinaments, tenen bona part de culpa.

Alkostat tiquet

RESUM

   • Un restaurant molt recomanable i amb «informalitat molt formal»
   • Gran producte i amb la garantia de la cuina del Jordi Vila
   • No és lloc d’afluència massiva. Potser perquè està allunyat dels #postureos
   • La RQP és correcta i els preus no s’enfilen massa
   • En conseqüència un lloc súper recomanable