Alkostat, compartint sala amb Alkimia, és un dels llocs més recomanables de BCN. Ubicat en una sala espectacular en un pis principal, al damunt de la Fàbrica Moritz. Gran nivell de cuina i amb molt de respecte pel producte i les temporalitats.

Alkostat Restaurant

Ronda Sant Antoni , 41 Principal

Web del restaurant

Tel.: 932 07 61 15

Alkostat Restaurant-sala

Alkostat, és un d’aquests llocs a què sempre m’agrada anar i on entro il·lusionat. I com sempre dic, si no fos pel hobby d’anar publicant cada setmana un restaurant, no em bellugaria d’un circuit que a BCN, no superaria els vint llocs.

Com sempre he defensat, un restaurant ha de ser un espai, on a banda de menjar bons plats, et sentis a gust. I sentir-te a gust vol dir que es compleixin una sèrie de factors, que ja imagineu a quins em refereixo. I Alkostat els compleix tots.

I evidentment apareix en la nostra llista de recomanats 3(o+)aTaula, que podeu consultar fent clic a la següent imatge.

Que ofereixen a Alkostat?

A la carta d’Alkostat, sempre es troben plats que venen de gust. O almenys que em venen de gust a mi, ja que això és un tema molt subjectiu. També tenen suggeriments fora de carta als que cal estar atents. Aquí teniu una mostra de la seva oferta.

Alkostat carta 01

Alkostat carta 02

Que vam demanar

Vam decidir compartir tots els plats que veureu tot seguit, començant amb l’amanida de carxofes amb pernil i vinagreta de carquinyolis.

I no ens oblidem del seu pa de coca de vidre i pa tradicional amb tomàquet, al que sempre es pot afegir un «suplement» d’oli 😏.

També ens van fer gràcia el que ells anomenen Nigiri català de calamar encebat i cansalada viada.

Alkostat Nigiri

I tot seguit un fort aplaudiment per la seva lasanya de rostit gratinada amb barreja de formatges, que va resultar un plat com per a repetir. Estava espectacular!

Alkostat lasagna

Continuant amb un altre plat destacable com les múrgoles a la crema prenyades de múrgoles i carn. Una autèntica delícia també.

Alkostat murgoles

I com darrer plat, van arribar aquestes botifarres de porc ibèric amb mongetes de ganxet, que degut a la seva excessiva cocció, no em van convèncer del tot.

Però un cop més vull deixar clar la subjectivitat en aquest  aspecte i reconeixent que el meu punt de cocció ideal, no seria acceptat en moltes altres taules. I aprofito per recordar als que es creuen propietaris de «paladars privilegiats», que no existeix el punt de cocció canònic 😂.

Vins i postres a Alkostat

Pel que fa als vins, sempre en aquest lloc, els he donat llibertat perquè em portin el que considerin oportú. Evidentment, només faig això en llocs de confiança.

En aquesta ocasió ens vam limitar a prendre vi a copes al seu aire i va arribar aquest Priore Mozzata, un vi que ens va encantar fet a partir de la varietat cesanese i envellit en botes.

Alkostat Priore Mozzata

Però pel que fa a carta de vins, a Alkostat disposa d’una àmplia oferta i és un dels avantatges de compartir celler amb un estrellat com és Alkimia.

La carta de les postres, resulta atractiva i vam escollir el pastís de xocolata negra amb gelat de cafè. Unes postres excel·lents, dignes d’aquest gran lloc que és Alkostat.

Alkostat postres

Conclusions / Reflexions a Alkostat

El fet d’estar en un pis principal, en el que cal trucar a la porta perquè t’obrin, pot tirar enrere molta gent. El fet de no estar a la vista de carrer, és un hàndicap. Però si hi busquem el costat positiu, podem dir que el públic sol ser més seleccionat i que no costa massa fer reserva.

Alkostat és un lloc que m’encanta per la seva senzillesa, pel producte de primera i pel servei genial, que fan que compleixi  els meus requisits fonamentals.

Finalment, voldria comentar que Alkostat és un d’aquells llocs, que quan surts et preguntes, el perquè has estat massa mesos sense anar-hi, tot i que ja he justificat el motiu al principi de la crònica.

Alkostat tiquet

Alkostat avaluacio

 

RESUM

   • Un restaurant molt recomanable i amb «informalitat molt formal»
   • Gran producte i amb la garantia de la cuina del Jordi Vilà
   • No és lloc d’afluència massiva. Potser perquè està allunyat dels #postureos
   • La relació qualitat-preu en Alkostat és correcta
   • En conseqüència un lloc superrecomanable

   Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

   Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.