Alkostat, compartint sala amb Alkimia, és un dels llocs més recomanables de BCN. Ubicat en una sala espectacular en un pis principal, al damunt de la Fàbrica Moritz. Amb gran nivell de cuina i amb molt de respecte pel producte i les temporalitats.

Alkostat Restaurant

Ronda Sant Antoni , 41 Principal

Web del restaurant

Tel.: 932 07 61 15

Alkostat Restaurant-sala

Alkostat, és un d’aquests llocs a què sempre m’agrada anar i on entro il·lusionat. I com sempre dic, si no fos pel hobby d’anar publicant cada setmana un restaurant, no em bellugaria d’un circuit que a BCN, no superaria la quinzena llocs. Tot i aquests desitjos, ara feia una mica més d’un any que no hi anava.

Com sempre he defensat, un restaurant ha de ser un espai, on a banda de menjar bons plats, et sentis a gust. I Alkostat, compleix amb tots els requisits que jo busco d’un restaurant. I segurament el fet d’estar en un pis, i en certa manera restringir l’entrada massiva, deu ajudar-hi.

En aquesta ocasió, hi vam anar amb uns grans amics amb els quals de manera periòdica fem trobades i sempre ens agrada anar sobre segur.

Que ofereixen a Alkostat? 

A la carta d’Alkostat, sempre es troben plats que venen de gust. O almenys que em venen de gust a mi, ja que això és un tema molt subjectiu. També tenen suggeriments fora de carta als que cal estar atents.

La carta està ben detallada a la seva web, amb diferents apartats tots ells interessants i temptadors.

Són tants els plats que venen de gust, que la tria és fa molt difícil i genera un munt de dubtes. Totalment a les antípodes de llocs en que mires la carta i sense res que et cridi, et dius «i ara que agafo?»

Que vam demanar

Érem cinc a la trobada i, per tant, veureu més varietat de plats dels què mostro habitualment. Com a primers plats vam demanar:

Un de cocotxes de lluç amb mongetes del ganxet.

També un plateret de carxofes, pèsols, patata amb tòfona i pilota trufada.

Per a mi tripa i capipota de Cal Jordi amb trippa Rossi a banda. I ara en què m’adono que a la foto no hi surt la trippa Rossi.

I finalment, dos van demanar el “raviolot” de llamàntol i gambeta amb un suquet de musclos picant.

Alkostat cocotxes

Alkostat raviolot

Pels comentaris que es van fer, tots els plats van ser elogiats. I com no vam compartir, només puc opinar del meu, en que em va encantar la part que no es veu a la foto: la trippa Rossi.

Pel que fa als plats que podem anomenar principals, van arribar:

Dos van demanar el mar i muntanya amb lletons rostits i ventresca de tonyina, tàperes i duxelle de tòfona.

Uns fideus a la cassola. També un clàssic allà: la paella de rogers a la brasa i finalment per a mi un arròs de nyores, safrà i cuetes d’escamarlans.

Alkostat marimuntnya

Alkostat paella_rogers

El mar i muntanya, va rebre molts elogis, però és que el plat ja brillava només amb el nom i els components. I els arrossos, cada n amb el seu estil, molt ben aconseguits també.

Vins i postres a Alkostat

Però pel que fa a carta de vins, a Alkostat disposa d’una àmplia oferta i és un dels avantatges de compartir celler amb un estrellat com és Alkimia.

Els vins que van arribar van ser un Joan d´Anguera Finca l´Argatà del que no tinc foto  i un Cèrcol 2015 que ens va sorprendre en positiu.

La carta de les postres, resulta ben atractiva vam demanar els següents: un pastís d’ametlla amb xocolata torrada, del que no tinc foto, també dos de bunyols amb crema i vainilla i dos de la sorprenent coca de llardons. I no tan sols sorprenent per bona, sinó que també per la seva presentació.

Alkostat bunyols

Alkostat coca_llardons

Conclusions / Reflexions a Alkostat

El fet d’estar en un pis principal, en el que cal trucar a la porta perquè t’obrin, pot tirar enrere molta gent i no estar a la vista de carrer, és un hàndicap. Però si hi busquem el costat positiu, podem dir que el públic sol ser més seleccionat i que no costa massa fer reserva.

Alkostat és un lloc que m’encanta per la seva senzillesa, pel producte de primera i pel servei genial, que fan que compleixi els meus requisits fonamentals. Si em feu dir 5 llocs de desig a BCN, Alkostat estaria sempre al grup pel que fa als plats servits, i el seu local li donaria un plus d’avantatge.

La sola pega que li trobava d’anteriors vistes, era el maleït mètode clàssic de reserva per telèfon. Però mirant la seva web (no vaig fer jo la reserva), veig ja han vist la llum i ja la permeten en línia.

Hi ha qui diu que a Alkostat, sempre li puja molt el tiquet i el «problema», pot ser que Alkostat ofereix massa temptacions que venen de gust i hi ha qui comença a demanar a tort i a dret. Aquí el nostre tiquet per a 5 pax, en el que el tema begudes, comporta el 30% del cost.

Alkostat tiquet

Alkostat avaluació

RESUM

      • Un restaurant molt recomanable i amb «informalitat molt formal»
      • Amb gran producte i amb la garantia de la cuina del Jordi Vilà
      • No és lloc d’afluència massiva. Potser perquè està allunyat dels #postureos
      • La relació qualitat-preu en Alkostat és correcta
      • En conseqüència un lloc superrecomanable

    • Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

      Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.