Antic Forn de Cervera, és un lloc molt recomanable a la comarca de la Segarra, amb plats de cuina japonesa de gran nivell en els que integren producte local. El local té un encant especial i el servei està a l’altura del lloc.

Antic Forn de Cervera

Plaça Major, 18, Cervera

Web del lloc

Tel.: 973 53 31 52

Antic forn de cervera

No freqüento gaire els restaurants de les comarques de Lleida. Alguna cosa conec i sé per referències d’altres llocs que ens agradarien. Però com sempre dic, el fet d’intentar seguir una dieta equilibrada, sumat a no castigar massa la Visa, fa que em limiti com a molt a dos restaurants per setmana, que no és pas poc.

I si a les limitacions anteriors, li afegeixes que per la zona on visc tinc tota l’oferta Delta-Baix Camp – Tarragona, més les meves trobades a BCN i alguna sortida més llunyana, m’adono que el calendari no dona per a més i la regió de Lleida és la més damnificada  ??‍♂️.

L’Antic Forn de Cervera, i extret de la seva web, ofereix una cuina inspirada en el concepte Kaiseki japonès. I adapten els seus menús a les temporades. Formen part del col·lectiu km zero de Catalunya, prioritzant la pagesia propera i ecològica.

I s’ha de dir que ja hi anàvem predisposats a partir de recomanacions de diferents amics. No els enumero, per por d’oblidar-me d’algun ?, però molt agraït als qui m’ho vau recomanar. I a més d’agrair-vos-ho, us he de dir que la realitat va superar les expectatives ?.

Que ofereixen a l’Antic Forn de Cervera

Tal com indiquen a la seva web, ofereixen uns menús que ells anomenen petites seqüències. Un de feiners migdies a 25 € i també un anomenat degustació de 50 €, que també trobareu les nits de divendres i dissabtes.

Nosaltres vam anar un divendres migdia i vam demanar el menú degustació, que de fet és el que conté la totalitat dels plats que mostro al següent paràgraf. Mentre que, pel que vaig entendre, si s’escull el menú més reduït, cal triar alguns plats entre les opcions que ofereix.

Antic Forn cervera menu

A més, vam deduir per les seves explicacions, que canviaven molt sovint els plats. I de fet, de dos dels serveis ens van comentar que en l’àmbit del Japó, s’oferien just a l’entrada d’any. I imagino que en funció dels mesos i temporalitats, van variant.

Quins plats ens van anar arribant

En primer lloc va arribar el dashi de safrà, bolets, del que ja ens va enamorar el sabor del dashi  ?. I acompanyat d’un deliciós senbei que no deixen de ser un cruixent fet a base de farina d’arròs.

Tot seguit i servits al mateix temps, la llengua de vaca i karasumi i el datemaki, on la llengua de vaca no és pas la versió animal que alguns esteu pensant.

Antic forn de cervera datemaki

El datemaki és una truita dolça japonesa enrotllada que combina ous i peix (en aquest cas bacallà) i que deixen esponjosa i tallen en porcions.

A continuació el kohaku namasu i fetge de rap i també el chahan de bolets

Antic forn de cervera chahan

El Kohaku Namasu es una especie d’amanida de confitats que tradicionalment es serveix per any nou i el chahan, és un plat d’arròs fregit japonès amb tot un assortiment de condiments.

I ja passant a la secció que podríem denominar «plats principals» i que van anar arribant d’un en un, tenim els mochi d’espinacs amb una destacable textura, la tonyina amb moniato i ankake, també espectacular i com darrer servei el nikomi d’ofegat de la Segarra.

Antic forn de cervera tonyina

Antic forn de cervera nikomi

I aquest darrer plat, el nikomi, era una verdadera exhibició d’integració de cuina japonesa amb producte local. Perquè l’ofegat, anava d’orella i morro. Una autèntica delícia!

Vins i postres a l’Antic forn de Cervera

Anàvem amb intenció que ens recomanessin algun sake, però ens van comentar ja d’entrada que amb els àpats d’aquestes Festes els havien liquidat l’estoc. Llavors vam demanar la carta de vins, però pel que vaig veure, a partir de les preferències que indiques, et mostren 4 o 5 ampolles i t’expliquen els detalls de cada una.

La selecció semblava atractiva i no em van mostrar cap «verdejo», que ja sabeu que aquesta paraula, em provoca descàrregues d’adrenalina i em poso perillós ?. De la selecció mostrada, dubtàvem entre un riesling alemany que prometia i aquest cava de Carles Andreu del que tenia bones referències.

I vam escollir el cava per dues raons: proximitat i també per preu ja que els rieslings bons, sempre piquen més  ??‍♂️.

Pel que fa a les postres, van arribar els que oferien amb el menú i tots dos van resultar molt encertats. Tant la crema especiada,  amb brownie de xocolata i llima, com el Sata andagi de moniato (una variant de bunyol), mereixien elogis.

Antic forn de cervera postres

Conclusions i reflexions

L’Antic Forn de Cervera, ens va encantar i just retornàvem, lamentant no tenir-lo més a prop, perquè tant el local com els plats, donen molt de joc.

Ens va semblar un lloc de desig del qual surts amb ganes de tornar-hi. I no és una cosa que digui de tots els llocs nous que publico. Per tant, és dels que recomano sense dubtar, sempre que aquest estil de cuina japonesa us agradi.

Per a criticar alguna cosa del lloc i perquè la crònica no quedi tant so_excited, comentaré l’únic tema que ens va patinar. El local té una sala prèvia al que és la sala del menjador, una mica amb aspecte de bar. Diríem que l’entorn d’acolliment i també d’acomiadament, no està a l’altura del restaurant.

Si fos només un lloc de pas, ni t’hi fixaries, però el problema és que és el lloc on cal esperar, també pagar i és la zona on hi ha els WC. I a més de no oferir massa amplitud, més que un vestíbul de restaurant prèmium, sembla que passis per la barra d’un «bar de poble». I que consti que no ho dic en sentit pejoratiu, perquè cada cosa té la seva gràcia.

I finalment, i per no acabar amb aquest comentari que no és més que una observació, destacar el tracte i professionalitat del personal que fa el servei. Dels 3 o 4 que vam interaccionar amb les presentacions dels plats, només elogis en podem dir.

També felicitar-los pel mèrit de poder tirar endavant aquest projecte en aquesta comarca, perquè la demografia és la que és i això redueix el públic potencial. Però el nivell és alt, fins al punt que aquesta oferta a BCN, comportaria, al meu criteri, llargues llistes d’espera.

Antic forn de cervera tiquet

Antic forn de cervera avaluacio

RESUM de l’Antic Forn de Cervera

  • Restaurant sorprenent a la Segarra
  • Molt bona integració de cuina japonesa amb producte de proximitat
  • Local amb molt d’encant
  • I també amb servei professional i amable
  • Relació qualitat-preu òptima
  • En conseqüència l’Antic Forn de Cervera, és molt recomanable

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.