Antic Forn de Cervera, és un lloc molt recomanable a la comarca de la Segarra, amb plats de cuina japonesa de gran nivell en els que integren producte local. El local té un encant especial i el servei està a l’altura del lloc.

No freqüento gaire els restaurants de les comarques de Lleida. Alguna cosa conec i sé per referències d’altres llocs que ens agradarien. Però com sempre dic, el fet d’intentar seguir una dieta equilibrada, sumat a no castigar massa la Visa, fa que em limiti com a molt a dos restaurants per setmana, que no és pas poc.
I si a les limitacions anteriors, li afegeixes que per la zona on visc tinc tota l’oferta Delta-Baix Camp – Tarragona, més les meves trobades a BCN i alguna sortida més llunyana, m’adono que el calendari no dona per a més i la regió de Lleida és la més damnificada ??♂️.
L’Antic Forn de Cervera, i extret de la seva web, ofereix una cuina inspirada en el concepte Kaiseki japonès. I adapten els seus menús a les temporades. Formen part del col·lectiu km zero de Catalunya, prioritzant la pagesia propera i ecològica.
I s’ha de dir que ja hi anàvem predisposats a partir de recomanacions de diferents amics. No els enumero, per por d’oblidar-me d’algun ?, però molt agraït als qui m’ho vau recomanar. I a més d’agrair-vos-ho, us he de dir que la realitat va superar les expectatives ?.
Que ofereixen a l’Antic Forn de Cervera
Tal com indiquen a la seva web, ofereixen uns menús que ells anomenen petites seqüències. Un de feiners migdies a 25 € i també un anomenat degustació de 50 €, que també trobareu les nits de divendres i dissabtes.
Nosaltres vam anar un divendres migdia i vam demanar el menú degustació, que de fet és el que conté la totalitat dels plats que mostro al següent paràgraf. Mentre que, pel que vaig entendre, si s’escull el menú més reduït, cal triar alguns plats entre les opcions que ofereix.
A més, vam deduir per les seves explicacions, que canviaven molt sovint els plats. I de fet, de dos dels serveis ens van comentar que en l’àmbit del Japó, s’oferien just a l’entrada d’any. I imagino que en funció dels mesos i temporalitats, van variant.
Quins plats ens van anar arribant
En primer lloc va arribar el dashi de safrà, bolets, del que ja ens va enamorar el sabor del dashi ?. I acompanyat d’un deliciós senbei que no deixen de ser un cruixent fet a base de farina d’arròs.
Tot seguit i servits al mateix temps, la llengua de vaca i karasumi i el datemaki, on la llengua de vaca no és pas la versió animal que alguns esteu pensant.
El datemaki és una truita dolça japonesa enrotllada que combina ous i peix (en aquest cas bacallà) i que deixen esponjosa i tallen en porcions.
A continuació el kohaku namasu i fetge de rap i també el chahan de bolets
El Kohaku Namasu es una especie d’amanida de confitats que tradicionalment es serveix per any nou i el chahan, és un plat d’arròs fregit japonès amb tot un assortiment de condiments.
I ja passant a la secció que podríem denominar «plats principals» i que van anar arribant d’un en un, tenim els mochi d’espinacs amb una destacable textura, la tonyina amb moniato i ankake, també espectacular i com darrer servei el nikomi d’ofegat de la Segarra.
I aquest darrer plat, el nikomi, era una verdadera exhibició d’integració de cuina japonesa amb producte local. Perquè l’ofegat, anava d’orella i morro. Una autèntica delícia!
Vins i postres a l’Antic forn de Cervera
Anàvem amb intenció que ens recomanessin algun sake, però ens van comentar ja d’entrada que amb els àpats d’aquestes Festes els havien liquidat l’estoc. Llavors vam demanar la carta de vins, però pel que vaig veure, a partir de les preferències que indiques, et mostren 4 o 5 ampolles i t’expliquen els detalls de cada una.
La selecció semblava atractiva i no em van mostrar cap «verdejo», que ja sabeu que aquesta paraula, em provoca descàrregues d’adrenalina i em poso perillós ?. De la selecció mostrada, dubtàvem entre un riesling alemany que prometia i aquest cava de Carles Andreu del que tenia bones referències.
I vam escollir el cava per dues raons: proximitat i també per preu ja que els rieslings bons, sempre piquen més ??♂️.
Pel que fa a les postres, van arribar els que oferien amb el menú i tots dos van resultar molt encertats. Tant la crema especiada, amb brownie de xocolata i llima, com el Sata andagi de moniato (una variant de bunyol), mereixien elogis.
Conclusions i reflexions
L’Antic Forn de Cervera, ens va encantar i just retornàvem, lamentant no tenir-lo més a prop, perquè tant el local com els plats, donen molt de joc.
Ens va semblar un lloc de desig del qual surts amb ganes de tornar-hi. I no és una cosa que digui de tots els llocs nous que publico. Per tant, és dels que recomano sense dubtar, sempre que aquest estil de cuina japonesa us agradi.
Per a criticar alguna cosa del lloc i perquè la crònica no quedi tant so_excited, comentaré l’únic tema que ens va patinar. El local té una sala prèvia al que és la sala del menjador, una mica amb aspecte de bar. Diríem que l’entorn d’acolliment i també d’acomiadament, no està a l’altura del restaurant.
Si fos només un lloc de pas, ni t’hi fixaries, però el problema és que és el lloc on cal esperar, també pagar i és la zona on hi ha els WC. I a més de no oferir massa amplitud, més que un vestíbul de restaurant prèmium, sembla que passis per la barra d’un «bar de poble». I que consti que no ho dic en sentit pejoratiu, perquè cada cosa té la seva gràcia.
I finalment, i per no acabar amb aquest comentari que no és més que una observació, destacar el tracte i professionalitat del personal que fa el servei. Dels 3 o 4 que vam interaccionar amb les presentacions dels plats, només elogis en podem dir.
També felicitar-los pel mèrit de poder tirar endavant aquest projecte en aquesta comarca, perquè la demografia és la que és i això redueix el públic potencial. Però el nivell és alt, fins al punt que aquesta oferta a BCN, comportaria, al meu criteri, llargues llistes d’espera.
RESUM de l’Antic Forn de Cervera
- Restaurant sorprenent a la Segarra
- Molt bona integració de cuina japonesa amb producte de proximitat
- Local amb molt d’encant
- I també amb servei professional i amable
- Relació qualitat-preu òptima
- En conseqüència l’Antic Forn de Cervera, és molt recomanable
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Vam anar fa un parell d’anys i no vam acabar de quedar satisfets, val a dir que tampoc és que la cuina japo sigui la nostra preferida, els hi haurem de fer un altre visita.
Bon dia Albert!
Aquestes coses són molt subjectives i és lògic que no tothom ho vegi igual. Aquí està la gràcia de la diversitat de gustos. Per això el recomanava, però deixant clar, que només si agrada aquest tipus de cuina.
Salutacions i gràcies pel teu punt de vista!
A mi que, en general, no em diuen res les cuines exòtiques, tot i haver visitat uns 100 països, gairebé m’has fet agafar ganes de visitar aquest restaurant. Veurem què faig si alguna vegada s’escau de ser-hi a prop a l’hora de dinar.
PS: Segons el meu criteri (lògicament discutible), una cuina augmenta el seu grau d’exotisme a mesura que s’allunya longitudinalment de la mediterrània…
Una abraçada i bon any nou a tothom.
Bon dia Josep Maria!
I bon any també!
A nosaltres ens va agradar i sense haver viatjat a països dels anomenats exòtics, ens va agradar fins el punt d’escriure com he escrit. Però com sempre dic, aquestes sensacions, sempre tenen un alt grau de subjectivitat.
Una abraçada!
Pel que dius a la crònica, ens has fet venir ganes. Ja saps que dels que recomanes amb total convenciment, mai ens ha fallat cap.
Abraçada!
Espero no decebre’t algun dia….?
Abraçada i bon any!
Hola Ricard,
Havia sentit parlar molt bé d’aquest Restaurant i la teva crònica ho ratifica. Intentaré apropar-me aviat ja que està relativament del triangle Igualada, Cardona-Cervera.
Salutacions,
Joan Carles
A veure que tal et sembla… a nosaltres ens va encantar.
Salutacions!
Fa contrast veure el local i els plats que mostres. Normalment la cuina oriental sempre va en locals modens, minimalistes, o si parlem de xinesos, en pla fanalets i vermells.
Bona teca per el que expliques que s’ha de tenir en compte.
Salut!
El local, és una passada. La foto no li fa honor i la de l’entrada que poso sempre, no em va sortir bé, perquè l’entrada no és fàcil ni massa accessible.
Però el conjunt, teca, local i servei, ens va encantar.
Salut!
És un local que contrasta arquitectònicament amb la cuina tant cuidada i elaborada amb detall. Destacar la professionalitat i l’equip del restaurant, on la realitat supera l’esperat. Salut i Bona feina!!!
Just com ho dius: «la realitat supera l’esperat».
Vam sortir ben satisfets i sorpresos!!
Salutacions!!