AQ restaurant és un lloc imprescindible a Tarragona, amb una cuina creativa i allunyada de la cuina marinera que caracteritza la majoria de restaurants de la zona.  Plats curiosos, interessants i ben encertats.

AQ Restaurant

Les Coques 7, (Tarragona)

Lloc web de AQ
TEL.: 977 21 59 54

AQ entrada

 

Feia pràcticament un any que no publicava AQ Restaurant i  comentaré com ha anat en aquesta darrera ocasió.

Massa mesos sense anar-hi, però la cosa no dóna per a més. Les meves anades a restaurant, les limito a un màxim de dos per setmana, que no sempre publico.

I aquesta limitació té dos motius: salut en el sentit que en un restaurant, menges menys equilibrat que a casa i l’altre és el  pressupost que tampoc és infinit.

Per aquest motiu, rarament faig més d’una visita anual, al llistat de llocs que m’agraden i alguna novetat també cal fer, per no quedar-se com un hàmster en la seva roda 😏.

AQ restaurant, continua a gran nivell i algun dels plats els vam trobar un escàndol de bons. Un cop més vull recordar que això dels gustos és subjectiu i, per tant, els elogis que els dedico, indiquen que el seu fer, va coincidir amb els nostres gustos. Mai m’atreveixo a jutjar en valors absoluts. Això ho deixo per aquells que han nascut amb paladar d’or (o que s’ho imaginen 😂).

Que ofereix la carta de AQ restaurant

La carta de AQ, ja fa anys consisteix en una oferta de platets, la majoria per a compartir. Ofereixen una gran creativitat, però sense perdre el nord o caure en barreges impossibles. Em va fer il·lusió el seu cluc d’ulls als elaborats amb menuts, tot i que ja us dic que no són majoria, per no espantar els que rebutgen aquestes menges. Un encert la recuperació d’aquests plats en cuina de nivell.

AQ restaurant carta

Que vam escollir a AQ restaurant

Vam començar amb un parell de racions de la coca sense coca d’escalivada amb anxova. I el joc de noms ve perquè la base de la coca és en realitat, pebrot tractat adequadament per fer aquesta sensació. Una agradable sorpresa per a començar.

AQ restaurant coca falsa

Tot seguit els niguiris d’«ensaladilla» amb llagostí de La Ràpita. Quan l’«ensaladilla» és bona, és una passada i aquesta ho era.

AQ restaurant ensaladilla

I el coulant de pop amb patata ou i botifarra de perol, un clàssic d’AQ i que resulta una molt bona combinació.

I vam acabar amb un guisat de morro de vedella i l’orella de porc amb salsa de sofregit. Dos plats de realització excel·lent i dels que vam gaudir de veritat.

Postres i vins a AQ restaurant

La carta de postres molt atractiva i la Marta va escollir el de xocolata, pera, espècies i crema anglesa. Jo amb l’excusa de la dieta, vaig prescindir de postres. I com sóc poc fan d’aquest apartat, l’excusa dieta em va perfecte per no haver ni de compartir. Faré durar l’excusa fins i tot quan hagi acabat amb el tema 😂.

AQ restaurant postres

La carta de vins no és massa llarga, però ben escollida. I amb una bona selecció de vins de la zona de xeres. Vam escollir el DO Montsant, Nu de Coca i Fitó. Com jo no en vaig prendre, ens vam emportar la mitja ampolla sobrant a casa.

AQ restaurant

Conclusions i reflexions

Fa temps que coneixem AQ restaurant i mai ens ha decebut. El tinc recomanat a la meva guia personal de «Restaurants de Tarragona al Delta» que podeu veure fent clic. I tothom que hi ha anat, ha retornat amb bon feed back.

Quan vivia per la zona de BCN, tot i reconèixer les bondats del lloc, en les meves escapades a segona residència a Cambrils, buscava més els restaurants de cuina marinera clàssica. Sempre he estat de tastar la gastronomia que caracteritza cada zona. Però ara de fa temps que visc al sud i ja tinc el ventall més ampli.

Només un comentari a fer, i és que la carta pot ser una mica arriscada de cara a gent «tiquis miquis». A nosaltres ens va encantar, perquè mengem de tot i sense problemes i la vam gaudir. Però quan veig cartes d’aquestes, sempre m’agrada imaginar com reaccionarien gent que tinc present, enfront de bastants plats de l’oferta. Però en tot cas i mirant la carta, veureu que hi han opcions per a tothom.

I també en positiu, veure que cada cop són més els llocs que incorporen el kamado a les seves cuines.

Per tant un bon lloc a tenir en compte per la zona.

AQ restaurant tiquet

RESUM

  • Un restaurant amb cuina creativa, però ben resolta i sense filigranes impossibles.
  • Ubicat en la Part Alta de Tarragona en un carrer lateral de la catedral.
  • La zona és molt agradable
  • La RQP és bona
  • El local és modern, còmode i agradable.
  • Disposa de secció de taules, així com una còmoda barra Bon servei i sense escatimar en personal