AQ és lloc imprescindible a Tarragona, amb una cuina creativa i allunyada de la cuina marinera que caracteritza la majoria dels restaurants de la zona. Plats curiosos, interessants i alguns fins i tot atrevits.
AQ és un restaurant, que ens encanta de fa anys i que a mesura que m’he anat adaptant a viure per la zona, valoro més.
Fa uns anys, quan només venia a Cambrils alguns caps de setmana, buscava en general, el que s’anomenava cuina marinera. Per cuines més creatives, ja tenia Barcelona, que llavors era el meu hàbitat.
I actualment AQ, s’ha convertit per a mi, en un lloc de desig. Sense la servitud que em comporta la meva web, que no deixa de ser un hobby que m’aporta moltes satisfaccions, no passaria tres mesos sense tornar-hi. Però m’agrada anar publicant un variat de llocs.
AQ restaurant, és un d’aquells llocs que els seus plats s’adapten totalment als meus gustos. A més hi ha molta originalitat en el que ofereixen, però sense passar-se en el sentit de creativitat per creativitat.
Continuen a gran nivell i algun dels plats els vam trobar un escàndol de bons. I alguns amb algun punt d’atreviment, que dona una personalitat pròpia al lloc.
La mala notícia per molts dels que em llegiu, és que AQ tanca dissabtes i diumenges. En conseqüència, molts dels que em llegiu i que per les estadístiques de la web veig que sou de BCN, ho tindreu més difícil per gaudir del lloc.
I com opinió personal, AQ és un restaurant que lluiria encara més en capitals com Barcelona i Madrid. Però de moment, i que duri, fa lluir la gastronomia de Tarragona.
Que ofereix la carta de AQ restaurant
La carta d’AQ, ja fa anys consisteix en una oferta de platets, la majoria per a compartir. Com ja he dit, ofereixen una gran creativitat, però sense perdre el nord o caure en barreges impossibles.
Em fa il·lusió el seu cluc d’ulls als elaborats amb menuts, tot i que ja us dic que no són majoria, per no espantar els que rebutgen aquestes menges. Un encert la recuperació d’aquests plats en cuina de nivell.
I m’agrada també la seva manera de presentar la carta, en un full com el que mostro tot seguit, en què vas marcant els plats que et semblen adequats i que després ja acabes d’ajustar amb el cap de sala.
Que vam escollir a AQ restaurant
Aquest cop, just ens asseiem a la taula, en Quintin responsable de sala i copropietari d’AQ, ens lliura ja carta que he mostrat unes línies més amunt i ens diu: «m’he permès marcar els plats que he suposat us agradaran».
I jo contesto «doncs ja no em cal mirar la carta, porteu aquests». Llavors insisteix que només és un suggeriment i que mirem la resta de plats. La veritat és que ho fem veure i quan torna li diem que volem justament els marcats.
És com el típic «porteu el que vulgueu» que faig en molt pocs restaurants, però en aquest cas, ja prenen la iniciativa ells. I això ha estat un punt d’inflexió, perquè a partir d’ara quan tornem allà, ja passa a la categoria dels pocs que dic «porteu el que vulgueu» .
I això va anar arribant. En primer lloc, aquest tàrtar de tonyina amb ceba i el seu pil-pil.
La salsa del fons del plat, com per menjar-la a cullerades. Quina diferència entre aquest tàrtar i les plastificacions que ofereixen avui en dia en molts llocs moderns, acompanyades de seu «inseparable» alvocat.
Tot seguit van arribar els callos de tonyina amb cap i pota. Bon plat també!
Continuem amb la pilota amb caldo d’escudella. Sorprenent i també amb un brou del qual et demanaries un bol sencer.
I finalment el peu de porc farcit de gamba blanca i porro.
Els quatre serveis competint a quin mes bo i aquest cop, i personalment els que quedarien al pòdium serien el tàrtar i la pilota. I no per res en concret, sinó perquè són els plats més exòtics per nosaltres i que a casa no repliquem.
Postres i vins a AQ restaurant
La carta de postres molt atractiva i vam escollir la mil fulls de coca de llardons amb crema i nata que va resultar una cloenda digna de l’àpat.
Pel que fa als vins, vam anar a copes i crec recordar que era un DO Montsant, però no puc precisar el nom. I de fet, pràcticament no el vaig tastar, perquè continuo amb la meva autolimitació de vins, tret dels caps de setmana a casa.
També cal destacar el gran nivell de coneixement, així com d’oferta en vins dolços i rancis de diferents procedències. A la seva carta, que he publicat al principi del post, en teniu un mostra. I actualment llueixen aquestes damajoanes que us mostro.
Conclusions i reflexions
AQ porta vint anys al peu del canó i evolucionant contínuament. En acabar, ens van preguntar el típic «que tal ha anat?» i a la meva resposta sincera de «millor que mai», em van respondre que això també ho havia dit el darrer cop deu fer uns deu mesos 😂.
Potser donem més força al record recent, però bona senyal quan jo dic «millor que mai», molt més positiu que la meva habitual fredor en resposta a aquesta pregunta.
Fa temps que coneixem AQ i mai ens ha decebut. El tinc també recomanat a la llista «Restaurants de Tarragona al Delta» que podeu veure fent clic. I tothom que hi ha anat, m’ha retornat amb bon feedback.
Com he comentat abans, ja fa temps van decidir tancar dissabtes i diumenges i això pot ser un obstacle per aquells que només podeu anar a Tarragona en cap de setmana. Les estadístiques de la meva web, mostren que encara predomina el visitant de BCN ciutat i per tant, pot ser un handicap.
En positiu comporta poder disposar d’un servei més escollit en fer els seus horaris compatibles amb el que clàssicament s’anomena «horaris normals». I dono fe que allà es nota el bon nivell de tothom qui hi treballa i et fa sentir a gust.
Només un comentari a fer, i és que mirant la nostra tria, alguns plats com el cap i pota, poden espantar a gent «tiquis miquis». Però mirant tota l’oferta, que també podeu veure a la seva web, veureu que hi ha suficients opcions per a tots els gustos. Som nosaltres qui anem a buscar precisament, aquests plats.
Per tant, un molt bon lloc a tenir en compte per la zona i que us recomano a la que tingueu oportunitat.
RESUM
- Un restaurant amb cuina creativa, però ben resolta.
- Ubicat en la Part Alta de Tarragona en un lateral de la catedral.
- La zona és molt agradable
- La relació qualitat-preu és bona
- El local és modern, còmode i agradable.
- Disposa de secció de taules, així com una còmoda barra
- Molt bon servei i sense escatimar en personal
- En conseqüència molt recomanable
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
M’encanta llegir al mati les cròniques , sou per mi una gran referència a l’hora de triar restaurants.
Gràcies pel teu comentari!
Com tothom em puc equivocar, però sempre intento reflectir les coses tal com les he viscudes. Si va bé, de conya i si va menys bé, cal comentar-ho també.
Salutacions i gràcies de nou.
M’agrada molt AQ; plats escollits m’agraden molt! Sempre que vaig demano el fals ravioli de gamba de Tgna, el trobo espectacular!!
Gràcies de nou per les teves super aportacions, i articles molt reals!
Bon dia!
Aquest cop, ja ni escollir vam fer… Ens va lliurar la carta amb 4 coses marcades i vam dir, endavant.
Però hi havia un munt de coses més que també venien de gust.
Un gran lloc!
He anat tres o quatre vegades però ara potser fa dos anys o més que no anem, segur que tornaré.
Bon dia,
Nosaltres intentem anar un o dos cops l’any i sempre hi ha novetats.
I per ganes, més hi aniríem.
Salutacions!
Molt bon restaurant, pot ser el millor el Tarragona, no hi ha cap similar que faci aquest tipus de cuina, pot ser se li acosta El Terrat, però prefereixo l’AQ.
Una carta per a satisfer a tothom.
Salut!
Sí, jo diria que el millor.
He mirat algun cop la carta del Terrat i alguna crònica del lloc i sempre penso, que sense dubtar del nivell, em carregaria una mica l’estil.
I l’aire planer del AQ, m’encanta.
Salut!
Jo també crec que és el millor i no sols de Tarragona.
El cap i pota me’l van portar la darrera vegada -fa poc- quan vaig dir que necessitava un plat per acavar bé l’àpat. Dels millors que he menjat.
Res més a dir ni res més per afegir.
Quan hi vaig acostumo anar sol i és un plaer estar a la barra, el bon rotllo que té tothom; semblen una orquesta que tothom sap el que ha de fer i el millor, és que no criden mai ni discuteixen.
Una abraçada
Sí, un cop més compartim opinió.
No he estat mai a la barra però ,tal com dius, és lloc per veure el funcionament intern.
Abraçada!