Arume, és un lloc amb cuina sorprenent i amb elaboracions molt aconseguides. El tracte és molt bo. El handicap més gran és la zona del Raval on està ubicat.

Arume

Carrer Botella, 11-13
www.arumerestaurant.com
T. 933 15 48 72

Arume-entrada

Fins el moment i tot a escoltar-ne bones referències, m’havia resistit a Arume. L’excés de cròniques ‘exciteds’ que van aparèixer en els seus principis, ja sabeu que em fa malfiar sempre (i normalment encerto!), però a més ara fa uns mesos vaig reservar per les 21h i després em volien canviar la reserva per les 21:30, el que em va fer sospitar de “segons torns” i vaig anular.

Però just aquest agost , vam quedar per sopar amb el Jordi  i com li tocava a ell triar, va reservar a Arume, per les 21h (em va comentar que també l’havien trucat per intentar canviar l’hora).

Pànic inicial…

Arribem allà a les 20:45 i PÀNIC… Cua , bullici, carrer amb “ambientació” no massa al meu gust… (jo ja pensava un plan B).

Arume-cua

En fem pas entre la gent, entrem a Arume, expliquem que tenim reserva, ens localitzen i ens diuen que esperem a fora, que estan acabant de preparar la taula… Sortim obedients i ens diem que si a les 21:00 + 10’ no ens han cridat, marxem al plan B.

Però tot s’arregla….

I ara comença la part bona: A les 21h en punt, surt la cambrera, ens veu discretament allunyats, ens reconeix (molt mèrit no tenia, per idioma i edat, érem “rara avis” allà), ens ubica en una taula tranquil·la al costat de la finestra (local en forma de U) i als 3 minuts apareix una altre cambrera i tota riallera ens ofereix les cartes amb un,

“In English it’s ok?… Do you speak English?”

Li dic que si, que cap problema, que podem parlar anglès, però que en català, potser seria més còmode per tots. Ella riu, canvia al català i ens dona la carta que toca.

Que vam escollir a Arume

El Jordi ja venia a Arume amb la tria feta (de llegir per Interné), consistent en 4 plats a compartir. Tots els plats van estar a molt bon nivell, però em va sorprendre molt positivament el Cruixent de pop de Muros amb escuma de patata, còdium i allada i també les Vieires Arume, amb escuma de lacón i pa de poble, que degut a la moda de que arreu “tenen vieires”, s’ha baixat tant el llistó que el dia que en pilles unes tal com cal, retrobes el gust.

 

Detallet de pa amb oli
Arume-pa-oli

 

Arume-pop

 

Arume-vieira

Els altres plats a Arume, van anar de peix , Corball salvatge, salsa rabiosa, carxofes i escopinyes, i Calamar de platja mar i muntanya, puré d’api nap i samfaina cítrica, eren bons, però ja no sorprenien, tot i estar a molt bon nivell, segurament degut a que estem habituats a llocs amb garanties pel que fa al peix.

 

Arume-corball

 

Arume-calamar

Finalment com  postres a Arume, vam compartir una petita taula de 4 formatges gallecs amb codonyat casolà, que eren tots de molt bon nivell.

 

Arume-formatges

Com a vi a Arume, vam triar el Quintà de Bàrbara Fores, una garnatxa blanca que va donar la talla. La carta de vins no va ser massa del meu gust, amb un excés de vins no propers i de fet en la secció de blancs, només vaig trobar un parell al meu gust… aquest i l’Acustic que ja tenia a punt per si havien exhaurit el primer. Però també he de reconèixer que si es presenten com restaurant de cuina gallega contemporània, tenen el seu dret de tenir DO’s Valdeorras, Montereis and so on i afortunadament no oferien cap turbio)

Arume-vi-Quinta
Arume-compte

RESUM de Arume

  • Cuina sorprenent i amb elaboracions molt aconseguides
  • Tracte molt bo i amable
  • Amb ganes de tornar-hi, pel que fa a la cuina i tracte
  • No és econòmic, però el producte s’ho val i per tant RQP correcta
  • Però he de dir  que el barri / zona no em crida molt

Finalment, per si voleu saber de qui escriu…

I per acabar….