Asador La Chumbera, un sorprenent Bib Gourmand, ha estat la nostra visita top d’una breu estada a Cabo de Gata. Ha estat una escapada no prevista, per a donar un cop de mà al Ricard Jr. Els paisatges allà baix, realment espectaculars i la gastronomia que hem tingut oportunitat de tastar, la resumeixo tot seguit.

Asador La Chumbera

a tocar d’Agua Amarga (Almería)

Tel.: 634 67 62 98

Web del restaurant

Asador la Chumbera

No estava prevista aquesta escapada a Cabo de Gata, però el fet de poder donar un cop de mà al meu fill, per recollir unes ceràmiques elaborades allà i que s’exposaran pròximament a París, va propiciar-la.

Realment els paisatges i platges són espectaculars i ens van deixar impressionats. I per donar una mica d’idea, us deixo un parell d’imatges captades per nosaltres.

Corresponen, la primera a la platja de Mónsul i la segona està feta des de la zona del Far del Cabo de Gata. En tot cas, l’observació en directe, supera de llarg les nostres imatges.

Però, i tal com dic sempre, això no és una web de viatges, que ja n’hi ha moltes i amb noms que contrasten. Sempre em passa pel cap la de «viajar con mochila» i també com a «exòtica» la de «viajar con tacones», que amb el nom ja ho diu tot ?.

I, per tant, passem a la secció del que ens va semblar curiós allà. Ens van reservar un apartament a San José i d’allà vam fer algunes sortides, amb els seus corresponents àpats.

Ruta direcció Nord i Asador la Chumbera

La idea era visitar la Playa de los Muertos, la Mesa Roldán, les cales del Plomo i de Enmedio i dinar a l’Asador la Chumbera.

L’Asador la Chumbera, està situat a un parell de kilòmetres del poble turístic d’Agua Amarga, a una certa alçada que fa que des de la terrassa exterior, es vegi el mar. Vam deduir que a les nits d’estiu, devia ser un lloc de desig.

Disposa de sala interior, però la terrassa amb el seu aire rústic, envoltada pel paisatge auster de la zona i amb vistes al mar, va ser el lloc ideal per un dinar al mes d’octubre.

Que ofereix la carta de l’Asador la Chumbera

La carta és variada i amb uns preus molt correctes per ser un Bib Gourmand Michelin. La podeu veure a la seva web.

Que vam demanar a l’Asador la Chumbera 

Anàvem amb la nostra idea habitual, de compartir dos primers i després cada un el seu segon. Però mentre ho demanàvem, qui feia de cap de sala, ja ens va deixar anar «¿vienen con mucha hambre?» indicant-nos que millor compartir un sol primer i en acabat cada un el seu plat principal.

Amb això ja ens va guanyar ?. Quina diferència aquest estil de generositat amb el de tants llocs de Barcelona on l’objectiu de qui pren nota, és inflar al màxim el tiquet.

Per tant, vam demanar una amanida de tomàquet amb tres textures acompanyada d’una excel·lent burrata. Un plat d’aquells que et queden a la memòria per bo.

Asador la Chumbera amanida

I com respectius plats principals, la Marta unes costelles de xai i jo sèpia saltada amb verdures.

Asador la Chumbera xai

Asador la Chumbera sepia

Els dos plats ben presentats i amb producte excel·lent.

El vi, seguint el nostre costum de demanar vins de la zona que visitem, va ser aquest sirà, que ens va agradar força.

Asador la Chumbera vi

I com a postres, la Marta va demanar aquesta torrija, de la que vaig tastar una porció i va resultar molt plaent.

Asador la Chumbera torrija

Asador la Chumbera tiquet

Ruta direcció sud-oest

El dia anterior al dinar de l’Asador la Chumbera, vam visitar La platja dels Genoveses, la de Mónsul, el Far de Cabo de Gata i l’arrecife de les Sirenes. I vam tornar, ja en direcció nord a dinar al Restaurant La Ola, al poble de La Isleta del Moro

Restaurant La Ola

El dinar va ser un lloc força espectacular: el Restaurant La Ola, amb una ubicació de somni que és el seu principal atractiu. No hi vam anar a l’atzar, sinó que era recomanació de gent que coneix el terreny.

La Ola restaurant

Pel que fa a l’oferta gastronòmica, a banda dels plats de la carta habitual, tenen aquesta que varia cada dia, amb suggeriments.

La_Ola carta

Ens feia gràcia un dels peixos, per ser desconegut per a nosaltres: l’escopeta, que igual que la resta de peixos, ofereixen amb tot un ventall de pesos a escollir. Si esculls el de 500 g, que seria per una sola persona, costa 25 €, si ja vas al de 600 g, són 30 €, el de 700 g són 35 €.

T’ofereixen tot un ventall de possibilitats de cocció i si els demanes consell, et recomanen la de tot fregit, però pots triar per exemple el cap fregit i els lloms a la planxa.

La Ola escopeta

Va resultar un bon peix, tot i que un cop més el grau de cocció va ser superior als meus gustos. Però ja no em vaig veure capaç d’explicar-ho en fer la comanda ??‍♂️.

Per obrir boca vam demanar mitja ració de croquetes de gambes i algues, que no destacaven en res, ni tinc foto. I un fregit de peixets variats, que va resultar prou agradable.

La Ola fregit

I ja no vam demanar postres, perquè estàvem molt plens. El vi, seguint el nostre costum de demanar vins de proximitat, va ser aquest. Correcte, però massa afruitat pel meu gust.

També vam anar a Almeria capital

Vam escapar-nos també a Almeria, ciutat en la qual mai havia estat, i allà vam fer sopar de tapes. Molts llocs recomanables a bons preus. Potser el més destacable dins de la lliga de tapes i ambient popular, va ser el Bar J Nevada al carrer Dr. Aráez Pacheco, 17.

Un lloc curiós i pel que vam veure d’èxit, però molt allunyat gastronòmicament dels llocs que he descrit en aquest post.

I al tercer dia vam recollir les ceràmiques

I tornada cap a Cambrils.

Conclusions i reflexions de la zona Cabo de Gata

No coneixia la zona i en l’àmbit paisatgístic ens va sorprendre molt el parc natural de Cabo de Gata amb les seves espectaculars cales, platges i penya-segats. També impressiona l’austeritat del paisatge interior.

Pel que fa a la gastronomia, les sorpreses agradables van ser l’Asador La Chumbera, un lloc al qual tornaria sense dubtar i també el restaurant La Ola, però demanat diferent del que vam fer. En ser un lloc més informal, crec que el tema va de demanar menys quantitat i allà no ens van avisar.

El tracte a tots els llocs, va ser satisfactori i impecable en el cas de l’Asador la Chumbera . I un cop més, i a risc de fer-me pesat, quina diferència entre el servei d’aquests llocs i el que trobem massa sovint a Barcelona i zones turístiques catalanes. Costa d’entendre el perquè ??‍♂️.

I no és pas que els catalans no sapiguem donar bon servei, sinó que un bon percentatge del mal servei a Catalunya, sigui causat per gent de cultures molt allunyades a la nostra. I això no passa en altres regions, com he pogut comprovar en les escapades dels darrers dos anys.

Ens quedem com resum de la nostra escapada, els magnífics paisatges i com restaurants Cabo de Gata, preferit, l’Asador La Chumbera.

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.