Atelier Dagà Clos, és un restaurant que sorprèn, ubicat a Llagostera en un espai ampli i molt ben decorat, on trobareu una carta curta, però amb plats molt ben elaborats. El seu xef que també dona nom al restaurant, pot lluir d’una trajectòria envejable. És un d’aquells llocs que em permeto recomanar-vos.

Atelier Dagà Clos

c/Panedes 31, Llagostera

Pàgina web de l’Atelier Dagà Clos

TEL.: 972 80 56 41

 

Atelier Dagà Clos entrada

Atelier Dagà Clos, és d’aquells llocs que em sorprenen i on cal tornar sense deixar passar massa mesos.

En una trobada d’amics que fem periòdicament, vam decidir en un dinar a Cal_Malcarat, que aquest seria el pròxim destí.

L’Atelier Dagà Clos és un projecte familiar del Lluís Dagà i la seva dona, l’Iris Clos, que van iniciar el 20 de febrer del 2020, sense saber que en pocs dies començaven els confinaments. Però han resistit i aquí els tenim.

El Lluís pot lluir d’una notable trajectòria en cuines de nivell i com mostra, els dos darrers anys abans de començar el seu projecte, estava com a cap de cuina del Motel Empordà, tota una institució.

L’Atelier Dagà Clos, està en la Llista de restaurants recomanats per 3(o+)aTaula, a partir de les visites anteriors de dos dels tres components. Està a la secció «restaurants amb prefix 972», que trobareu al índex de la pàgina 4, si feu clic a la següent imatge.

Que ofereix la carta de l’Atelier Dagà Clos

En el període complicat de la pandèmia, amb mesos oberts, mesos tancats i fins i tot un recent tancament forçat perquè havien estat pares, han ofert diferents menús i opcions. Però com aquí no faig mai història, sinó que intento explicar l’actualitat, dir que ara l’oferta està limitada a una carta que va variant.

La carta, la mostren a la seva web i us mostro un fragment  del dia que vam estar, per fer-vos una idea de l’oferta.

I ofereixen també un menú gastronòmic a 55 €, amb 4 plats a escollir de la carta i unes postres. I per a taules de 5 persones o més, només ofereixen menú gastronòmic a taula completa.

Com nosaltres érem 6, vam anar a aquesta opció, però demanant algun platet de més, com podeu veure a la següent carta que descriu el nostre dinar. Per aquest motiu, el preu del tiquet va ser superior.

Que va anar arribant

Van arribar, en primer lloc els snacks de benvinguda, que us mostro parcialment, ja que només veieu algunes de les 6 unitats servides.

 

Unes excel·lents croquetes de pernil d’aglà, salmó fumat per ells mateixos i anxova sobre mantega fumada. Un bon inici!

I com a primer plat del menú a Atelier Dagà Clos,  van arribar els raviolis de bolets i gamba vermella, amb consomé vellutat dels seus coralls. Un plat que ens va encantar.

Atelier Clos Daga raviolis

Tot seguit un cabdell a la graella amb guatlla en escabetx. Aquí li vaig trobar faltar una mica més de cocció a la part corresponent a la cuixa. Però com sempre dic, els punts de cocció són molt subjectius i els que em llegiu, sabeu per exemple, que en tema peixos, sempre em queixo en sentit contrari.

Atelier Clos Daga guatlla

Vam continuar amb els pèsols ofegats, amb carn de perol, llima, menta i amb papada cruixent. Molt bon plat i deliciosa la papada! Com són de bones les menges, poc recomanables pel colesterol ??.

Atelier Clos Daga pesols

I tot seguit les llenties caviar, lentament guisades amb ànec mut i foie gras. Una excel·lent versió nostrada a Atelier Dagà Clos, de les que vam tastar a Lera fa no massa i que a Cal Malcarat intentarem  reproduir aquest proper cap de setmana amb «pato azulón» ?.

Atelier Clos Daga llenties amb foie

I la festa continua amb 3 plats més

S’ha de dir que ja començàvem a estar plens, però la gola ens permetia superar-ho. Perquè encara quedaven tres plats forts. El primer d’ells va ser la galta de tonyina, al Palo Cortado, amb arrels i nyàmeres.

Tot seguit el Coquelet de Bresse en demi-deuil, «a lo probre». El Coquelet, estava boníssim i pel que fa al procés de cuina, he copiat fil per randa això del demi-deuil, «a lo probre», que supera els meus coneixements ?.

Atelier Daga Clos coquelet

Aquí ja anàvem justets de gana ?, però vam fer el darrer esforç amb el risotto de carabassa i gorgonzola que de bo que estava, ens va fer oblidar que ja anàvem al límit.

Postres i vins a l‘Atelier Dagà Clos

L’oferta de postres, que recordo de l’anterior visita, era curta però interessant. En aquest cas, ens va arribar una excel·lent tatin de poma amb crema chantilly, molt elogiada per tots els participants en el dinar.

L’oferta de vins a l’Atelier Dagà Clos, està ben escollida i amb un agradable celler annex a la sala inferior, que s’utilitza com menjador d’estiu.  Nosaltres vam estar al menjador de planta, molt ben decorat i confortable.

Atelier Dagà Clos celler

En aquest cas la tria de vins va ser a càrrec de l’expert gastronòmic del grup, que evidentment no soc jo ?. I això vam prendre.

Conclusions i reflexions

l’Atelier Dagà Clos és un restaurant de poques taules, perquè la seva gestió és només a càrrec de dues persones: en Lluís Dagà a la cuina i la seva dona Iris a la sala.

No és un lloc al qual pugui anar de manera anònima com faig habitualment, perquè conec al Lluís de fa anys a partir d’una trobada al Priorat, organitzada per «Lo Jaume» de Gratallops, en la que entre altres vins, vam tastar un Clos Erasmus, a peu de vinya on es produeix. I aquestes coses queden en memòria.

Però això no impedeix que pugui dir de manera objectiva que el lloc ens va encantar pel que fa a espai, tracte i cuina. Començant amb l’espai, i com ja he dit, disposen de dues sales. Una àmplia i elegant a peu de carrer i l’altre més rústica i amb encant a la part inferior, oberta a un jardí i que mostro en la foto anterior.

L’Iris, encarregada de la sala en què sempre limiten el nombre de reserves, per tal que el servei no es col·lapsi, té un gran savoir faire, que vam poder observar a totes les taules. Dona gust veure aquest tracte natural i educadament proper.

I els plats que arriben a la taula a l’Atelier Dagà Clos, tenen elaboracions prèmium i saben treballar amb productes de temporada i proximitat, que amb el tracte expert del Lluís, es gaudeixen de valent.

Tiquet per a 6 persones

Recordar que érem 6 persones a l’Atelier Dagà Clos, amb un menú especial i uns vins una mica superiors als que tinc costum demanar pels restaurants, quan no vaig en grup ?. Si mireu la carta, podeu veure que el tiquet mitjà, pot ser bastant inferior

l'Atelier Dagà Clos tiquet

I com no podia ser d’altra manera, amb «Sí» a totes les opcions. No he vist a la web formulari concret de reserva, però ofereixen adreça de mail.

Resum de L’Atelier Dagà Clos

  • Cuina de primer nivell
  • Tracte professional i afable
  • Sales molt confortables
  • Aforament limitat
  • En conseqüència, molt recomanable
  • i amb aparcament fàcil just en front

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.