Atelier Dagà Clos, és un restaurant que sorprèn, ubicat a Llagostera en un espai ampli i molt ben decorat, on trobareu una carta curta, però amb plats molt ben elaborats. El seu xef que també dona nom al restaurant, pot lluir d’una trajectòria envejable. És un d’aquells llocs que em permeto recomanar-vos.

Atelier Dagà Clos

c/Panedes 31, Llagostera

Pàgina web de l’Atelier Dagà Clos

TEL.: 972 80 56 41

 

Atelier Dagà Clos entrada

Atelier Dagà Clos, és d’aquells llocs que em sorprenen i als que tornaria a tastar plats que han quedat pendents.

Tot i admirar el nivell gastronòmic de la zona nord de Catalunya, poques vegades travesso la línia que marca la C-58, més enllà d’uns pocs kilòmetres, quan em cal anar a la meva ciutat natal, SBD per alguna gestió.

En aquesta ocasió, teníem un regal que em va fer el meu fill, d’una estada a Finca Bell-Lloc als voltants de Palamós. Molt recomanable el lloc i espectacular l’arquitectura del seu celler.

I vam pensar que a la tornada, seria un bon moment per visitar i dinar a l’Atelier Dagà Clos.

L’Atelier Dagà Clos és un projecte familiar del Lluís Dagà i la seva dona, l’Iris Clos, que van iniciar el 20 de febrer del 2020, sense saber que en pocs dies començaven els confinaments. Però han resistit i aquí els tenim.

El Lluís pot lluir d’una notable trajectòria en cuines de nivell i com botó de mostra, els dos darrers anys abans de començar el seu projecte, estava com a cap de cuina del Motel Empordà, tota una institució.

Que ofereix la carta de l’Atelier Dagà Clos

En aquest període complicat de la pandèmia, amb mesos oberts, mesos tancats i fins i tot un recent tancament forçat perquè han estat pares, han ofert diferents menús i opcions. Però com aquí no faig mai història, sinó que intento explicar l’actualitat, dir que ara l’oferta està limitada a una carta que va variant. Aquí teniu la del dia que vam anar.

 

Que vam escollir

Realment hi havia moltes coses que ens venien de gust. Com primers i en aquest cas de manera «viejuna» cada un va escollir el seu plat, sense obligacions d’haver de compartir-los 😉. Que tampoc és impediment perquè cada un pugui tastar el plat de l’altre.

Vam escollir l’albergínia rostida al gingebre, amb carpaccio de llagostins i crème fraîche al marduix . I per a mi els porros confitats i rostits, amb burrata, anacards i salsa d’ou dur i tonyina.

Atelier Dagà Clos albergínia

L’albergínia no va ser la meva tria, però vaig tastar-la, i puc donar fe del seu excel·lent nivell, així com el dels llagostins que portava. Pel que fa als porros, dir que m’encanten i m’agrada experimentar amb les seves coccions. La d’aquests era destacable i amb ganes d’imitar a casa aquesta versió de l’Atelier Dagà Clos.

I ja com a plats principals els lletons a la meuniere amb patates Ratte tornejades, ametlles i tàperes. Tampoc va ser la meva tria, però els vaig tastar i hi va haver unanimitat que era una versió de 10.

La meva elecció va ser un plat fora de carta, el conill rostit amb carxofes. Quan me’l van oferir com suggeriments del dia, sabia de les habilitats del xef pel que fa als guisats i també puc donar fe de les bondats del plat. La foto no li fa els honors.

Postres i vins a l‘Atelier Dagà Clos

L’oferta de postres, curta però semblava interessant. Nosaltres vam escollir l’assortiment curt de formatges, que permet tres variacions a partir de la seva oferta. La tria  va ser un Saint Felicien, un Comté de 30 mesos i un blau que no recordo la procedència. Molt bon producte i en bon punt d’afinament.

Atelier Dagà Clos formatges

L’oferta de vins prou àmplia i amb un agradable celler annex a la sala inferior, que podeu veure a la imatge. Vam acompanyar el dinar amb un clàssic Penedès que tenien com escumós per a copes.

Atelier Dagà Clos celler

Conclusions i reflexions

No podia anar a l’Atelier Dagà Clos de manera anònima com faig habitualment, perquè conec al Lluïs de fa anys a partir d’una trobada al Priorat, organitzada per Lo Jaume de Gratallops, en la que entre altres vins, vam tastar un Clos Erasmus, a peu de vinya on es produeix. I aquestes coses queden en memòria.

Però això no impedeix que pugui dir de manera objectiva que el lloc ens va encantar pel que fa a espai, tracte i cuina. Començant amb l’espai, comentar que disposen de dues sales. Una àmplia i elegant a peu de carrer i l’altre més rústica i amb encant a la part inferior, oberta a un jardí i que mostro en la foto anterior.

Han tingut recentment un parell de mesos tancat l’Atelier Dagà Clos, amb motiu d’haver estat pares. I la baixa maternal d’un lloc portat per només una parella, s’ha de gestionar així. Els falta refer la web que ja indica en construcció i només mostra els mínims, però temps al temps.

L’Iris, encarregada de la sala en què sempre limiten el nombre de reserves, per tal que el servei no es col·lapsi, té un gran savoir faire, que vam poder observar a totes les taules. Dona gust veure aquest tracte natural i educadament proper.

I els plats que arriben a la taula a l’Atelier Dagà Clos, tenen elaboracions prèmium i saben treballar amb productes de temporada i proximitat, que amb el tracte expert del Lluïs, es gaudeixen de valent.

Atelier Dagà Clos tiquet

 

Resum de L’Atelier Dagà Clos

  • Cuina de primer nivell
  • Tracte professional i afable
  • Sales molt confortables
  • Aforament limitat
  • En conseqüència, molt recomanable
  • i amb aparcament fàcil just en front