Atzucac Restaurant a Reus, a pocs metres de la Plaça Prim, al local on va començar Ferran Cerro, és una verdadera troballa. Amb cuina de primer nivell i un servei amable i professional. Un d’aquells llocs dels quals surts amb molt bon record i ganes de tornar.

Atzucac Restaurant

Sant Joan, 22, Reus

Pàgina web del lloc

TEL.: 977 91 47 87

Atzucac-entrada

Reus està en moment àlgid pel que fa a la restauració. D’acord que estem parlant d’un municipi que supera els cent mil habitants, però si fem comparativa amb altres ciutats equivalents o fins i tot més grans, destaca sense cap mena de dubte.

Ara mateix us podria recomanar una sèrie de llocs, dels que a més tinc crònica feta i que són realment destacables. I no parlo de llocs de «carn a la brasa», que també deu haver-n’hi.

La cuina d’Atzucat Restaurant, està a càrrec Xavi Franquet, cuiner molt rodat per cuines franceses i amb un currículum envejable, que defineix la seva oferta com a «cuina informal, casolana i de qualitat» que ja és tota una declaració d’intencions.

Pels que no coneixeu Reus, dir que està ubicat a pocs metres de la Plaça Prim i en el mateix local que fa uns anys ocupava Ferran Cerro.

Atzucac interior

Que ofereix la cuina d’Atzucac

Darrerament, ha canviat la seva oferta, de manera que en dies feiners, només ofereix un menú ben temptador, a 27 € amb tres opcions per a escollir en cada apartat. I en caps de setmana, continua oferint el servei de carta.

Normalment i pensant en el meu hobby de publicar aquestes cròniques, quan hi ha opció d’escollir menú o carta, sempre anem a carta, tot i que també pregunto prudentment si és problema. Perquè quan un lloc està pensat de cara a servir menú, una taula a la carta, pot complicar el servei.

Però ara a Atzucac, i en dies feiners, ja només hi ha l’opció de menú i en ser un menú prou de nivell, vam acceptar quan ja ens van avisar en fer la reserva. I aquest és el menú que ens vam trobar i que cada quinze dies renova.

Atzucac Menu

Que vam demanar a Atzucac

La tria era difícil, perquè cada una de les tres opcions, venia prou de gust. Però la Marta va escollir l’«ajo blanco d’ametlla amb llagostins, mató i ous d’arengada, mentre que jo vaig optar pel paté de muntanya amb tàrtar de remolatxa i toc de vinagre.

Els dos plats ens van encantar i de fet sense arribar a compartir-los, vam tastar cada un de l’altre. I en el paté en concret, es veia la traça d’en Xavi Franquet, pel que fa a la xarcuteria francesa, on ell té bona experiència.

Atzucac ajo blanco

Atzucac paté

Com plats principals, la tria va ser el «parmentier» de jarret amb puré de poma gratinat i l’entrama de vedella rostida amb alls i herbes, patates al morter i ceba de Figueres.

Atzucac entrama

El «parmentier» de jarret molt ben encertat i el plat resultava sorprenent. I de l’entrama, el que a França anomenen onglet, un cop més ens recorda que és de les carns més gustoses d’aquests animals. I els acompanyaments i en concret la ceba, també de 10.

Vins i postres

La carta de vins és prou assortida i amb força vi de proximitat. I amb un marge de preus molt raonable, com podeu veure a la seva web.

Tot i que el menú, inclou copa de vi, vam demanar com extra, el cava Colet brut nature reserva, del que vam oblidar fer foto i he agafat de la xarxa.

I la secció de postres, la Marta va optar pel braç de nata i maduixes amb crema anglesa, mentre que jo pel Camembert trufat amb fruits secs.

Atzucac camembert

Conclusions i reflexions a Atzucac

Atzucac ens va encantar fins al punt d’incorporar-lo a la nostra ruta de la zona. A voltes voldria renunciar al hobby i totes les alegries que m’aporta aquesta web, per a poder anar als llocs que sé no em decebran i deixar-me de determinats «descobriments». I Reus actualment i com ja he dit abans, té nivell de «ciutat gastronòmica» com per anar fent llocs i gaudir-los.

A banda d’Atzucac Restaurant, m’agraden també llocs com Ferran Cerro, Vítric, Més que Tapes, La Giberga, aquest com opció més econòmica i fins i tot el SanRomà, que tot i no estar a Reus, el trobem a 2 km. I tinc clar que soc injust, obviant altres, als que sense haver-hi estat, en tinc bones referències.

Atzucac ofereix molt bon producte, ben elaborat i a uns preus molt raonables. I aquest menú a 27  €, amb begudes incloses, em sembla una troballa.

En tractar-se d’un lloc petit, vam poder dialogar uns minuts amb el xef, que s’apropava a les taules. I tal com ja vaig comentar en una visita anterior, em va sorprendre la discreció i el sentit comú que mostrava.

Estem tips de veure, cuiners que toquen poc de peus a terra, d’altres que es creuen predicadors a la que els faciliten un altaveu i molta volada de coloms.

També el servei és impecable amb gran professionalitat i tracte exquisit. Si fes com aquells que es dediquen a puntuar numèricament, cosa que em sembla una imprudència, li posaria un 10 sense discussió. Un altre motiu perquè Atzucac, és un lloc que ens encanta i sabeu que no ho dic sovint.

Atzucac tiquet

 

RESUM 

  • Un dels llocs dels que Reus pot presumir
  • Molt bona cuina i producte
  • Servei molt amable i professional
  • Preus molt raonables
  • En conseqüència, un lloc ben recomanable

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.