Atzucac Restaurant a Reus, a pocs metres de la Plaça Prim, al local on va començat Ferran Cerro, és un lloc per a gaudir de valent. Amb cuina de primer nivell i un servei amable i professional. Un d’aquells llocs dels quals surts amb molt bon record i ganes de tornar.
Reus està en moment àlgid pel que fa a la restauració. D’acord que estem parlant d’un municipi que supera els cent mil habitants, però si fem comparativa amb altres ciutats equivalents o fins i tot més grans, destaca sense cap mena de dubte.
Ara mateix us podria recomanar una sèrie de llocs, dels que a més tinc crònica feta i que són realment destacables. I no parlo de llocs de «carn a la brasa», que també deu haver-n’hi.
La cuina d’Atzucac Restaurant, està a càrrec Xavi Franquet, cuiner molt rodat per cuines franceses i amb un currículum envejable. Un exemple és haver estat cap de cuina al restaurant 3 estrelles Michelin, “Les Prés d’Eugénie”, del xef Michel Guérard.
Per part meva, el definiria com un cuiner amb grandioses possibilitats, que mostra en més d’un plat. I en un local que sovint, sembla fer-se-li petit en comparació al seu potencial.
Pels que no coneixeu Reus, dir que està ubicat a pocs metres de la Plaça Prim, en el centre neuràlgic de Reus i a quatre passes del mercat.
Que ofereix la cuina d’Atzucac
Ja us dic que per gaudir plenament de la seva cuina, caldria anar a la carta. Però aquest servei, l’ofereix només de vespres en cap de setmana i dissabte migdia. I són dies que, de fa molts d’anys i per diferents motius, evito anar als restaurants.
Per tant, si vull gaudir d’Atzucac, he d’anar en migdies feiners i llavors ofereixen un menú molt recomanable a 30 € que inclou el pa i una beguda. Un menú amb tres opcions per a escollir en cada apartat, que solen ser plats de la carta que va variant sovint i que podeu veure actualitzats a la seva web.
Que vam demanar a Atzucac
Després de l’aperitiu amb aquesta llonganissa i unes excel·lents olives arbequines que no mostro, la tria era difícil, perquè cada una de les tres opcions, venia prou de gust.
Mentre que la Marta va escollir el premsat de verdures rostides amb farigola, oliva de Kalamata i galeta de formatge, jo vaig optar per la terrina de pernil cuit, humus de cigrons picant i vinagreta de dàtils.
Els dos plats ens van encantar i de fet sense arribar a compartir-los, vam tastar cada un de l’altre. I quant al paté, es veia la traça d’en Xavi Franquet, pel que fa a la xarcuteria francesa, on ell té bona experiència. Els seus patés i terrines són totalment recomanables.
Com plats principals, la tria va ser el braó de porc desossat i brasejat «parmentier» de patata i mostassa antiga i també la costella de vedella rostida i gratinada amb parmesà amb bolets a la caçadora.
Dos plats destacables amb cuina ben treballada al darrera.
Vins i postres
La carta de vins és prou assortida i amb força vi de proximitat. I amb un marge de preus molt raonable, com podeu veure a la seva web.
Tot i que el menú, inclou copa de vi, vam demanar com extra, aquest Colet.
I la secció de postres, la Marta va optar per les lioneses farcides de crema de maduixes, mentre que jo pel granissat de taronja i gingebre amb gelatina de mango i llet de coco.
Conclusions i reflexions a Atzucac
Atzucac ens encanta fins al punt d’estar incorporat a la nostra ruta de la zona. A voltes voldria renunciar al hobby i totes les alegries que m’aporta aquesta web, per a poder anar als llocs que sé no em decebran i deixar-me de determinats «descobriments». I Reus actualment i com ja he dit abans, té nivell de «ciutat gastronòmica» com per anar fent llocs i gaudir-los.
A banda d’Atzucac Restaurant, m’agraden també llocs com Ferran Cerro, Vítric, La Giberga, Le Bistrot, aquests dos com opció més econòmiques, i fins i tot el SanRomà, que tot i no estar a Reus, el trobem a 2 km. I tinc clar que soc injust, obviant altres, als que sense haver-hi estat, en tinc bones referències.
Atzucac ofereix molt bon producte, ben elaborat i a uns preus molt raonables. I aquest menú a 30 €, amb begudes incloses, em sembla una troballa.
En tractar-se d’un lloc petit, vam poder dialogar uns minuts amb el xef, que s’apropava a les taules. I tal com ja vaig comentar en una visita anterior, em va sorprendre la discreció i el sentit comú que mostrava. I totalment allunyat dels divismes tan freqüents en el món actual de la cuina.
També el servei és impecable amb gran professionalitat i tracte exquisit. Si fes com aquells que es dediquen a puntuar numèricament, cosa que em sembla una imprudència, li posaria un 10 sense discussió. Per tant, el servei és un altre motiu pel qual Atzucac ens encanta i sabeu que no ho dic massa sovint.
Pel que fa a l’apartat reserva en línia, no ofereixen el típic formulari, però si mostren una adreça de correu, a la que sempre he escrit per a poder reservar.
RESUM
- Un dels llocs dels que Reus pot presumir
- Molt bona cuina i producte
- Servei molt amable i professional
- Preus molt raonables
- En conseqüència, un lloc ben recomanable
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Molt bona pinta!! Apuntat! Llàstima q m agafi tan lluny.
Gràcies
Sí, les distàncies són sempre obstacles, però mai se sap….
Salutacions,
Aquest va ocupar el local que va deixar el Ferran Cerro.
Encara el tinc pendent però a mi em passa just el contrari, he d’anar a la nit i caps de setmana.
A veure quan es jubila el Santi! 😅
Salut!
De fet, de sempre he anat en feiners i en general els dimecres.
Ja de quan treballava vivint a Sabadell, anava a sopar a BCN….
Mai he suportat l’ambient de festius als restaurants… coses de manca de sociabilitat 😂😂
Salut!
Ja n’havies parlat en alguna altre ocasió i he provat d’anar-hi i sempre era ple -el lloc és petit-. El tinc a la llsta i segur que hi aniré i més quan veig el preu i els plats tant afrancesats, aixó ja supera amb escreix la meva curiositat. Hi aniré en breu i crec que hauria de reservar, serà més fácil que no deixar-me caure.
Gràcies, com sempre i com algún cop t’he dit no crec que coneixessis el Reus del 80’s i 90’s, inclús inicis dels 20, on era impossible dinar en una lloc d’aquesta categoria culinària. Abans anàvem a Cambrils o al Delta per menjar un arròs o a algún poble dels voltants per brases. La millora i qualitat de la ciutat és d’agraïr, ja ho voldrien moltes ciutats d’arreu. Només hi havia el Simonet i un altre a la Plaça del Mercadal, el Florida. Tos dos a la merda però ara serien palla barata.
Salutacions i una abraçada. Feliç Sant Joan!!!
Bon dia,
Per anar a Atzucac, i tal com ja suposes, millor reservar. Com tenen el mail a la seva web, jo de sempre envio mail demanant reserva.
I sí, Atzucac és un dels meus fixos en la meva ruta anual… Aquest 2024 ja he fet Le Bistrot, Vítric i em queden La Giberga i F. Cerro… tot i que fins finals de setembre, poc estaré per la zona amb els HomeExchanges programats… el més proper serè aquest juliol al Quebec.
Jo només conec Reus de fa uns 20 anys, de quan vaig comprar un petit apartament per caps de setmana a Cambrils, però conec més coses d’oïdes, ja que la Marta, al viure a Mora la Nova, Reus era el seu punt «civilitzat» més proper 😂. I coincideix amb el que dius.
Al Florida no vaig anar mai, però si un parell de cops al Simonet i tal com dius, ara estarien desfasats.
Jo comparo Reus amb Sabadell, ciutat on havia viscut tota la vida fins ara farà 8 anys. I amb doble d’habitants no toca veres amb Reus a nivell gastronòmic. O al menys així era quan vaig emigrar al 2017.
Abraçada. Feliç Sant Joan!