Bacaro restaurant, és un dels italians top de BCN. Ofereix cuina veneciana amb gran nivell de producte i un ambient molt acollidor.

Bacaro

Jerusalem 6 (darrera la Boqueria)
Web del Bacaro
TEL.: 931 156 679

Bacaro restaurant entrada

Feia massa temps que no anava a Bacaro Restaurant. Primer van ser les restriccions de la pandèmia, després perquè en general vaig a BCN a sopars, més que a dinars. I de vespres, hi ha tota una zona de BCN, que em costa més de trepitjar.

Tampoc és que Bacaro estigui en una zona conflictiva, però de la darrera estirada-atracament on em va volar el rellotge, evito més aquells espais on em sento menys segur. I aquest és un factor que s’agreuja amb l’edat, que fins i tot la manera de vestir et diferencia més del look habitual d’aquestes zones.

Bacaro restaurant, està ubicat en un carrer darrere la Boqueria. I allà es respira ambient italià per totes bandes. I amb un públic molt variat en el que et pots trobar tot el  ventall de looks. Del hipster més tatuat, fins a algun conseller de la Generalitat, vestit amb roba de treball.

Treballen amb producte fresc i de qualitat, amb un servei i atenció destacables. I en un local que a primera vista, podríem qualificar de «justet». Però que quan estàs dins, t’adones que està dissenyat, acuradament informal i això el fa especial.

Que ofereix la carta a Bacaro Restaurant

La carta és ben curta i va variant en funció del dia i temporada. I amb plats icònics, que el dia que vas i no els veus, els trobes a faltar.

Un exemple serien els seus sensacionals passatellis. Una variant de pasta, feta a base de farina, ous, pa ratllat i parmesà, que intentem fer en ocasions a casa, però sense assolir la perfecció que ofereixen ells. Si voleu veure la recepta, que de fet vaig aprendre en un curs Hofmann, que impartien els de Bacaro,  feu clic a recepta_passatelli.

Un altre imprescindible, són les seves sardines en saor, amb panses, pinyons i ceba confitada i escabetxades en blanc.  En conseqüència és un plat que hem compartit tots els cops que he estat allà i que aquest si hem aconseguit clonar a casa, quan trobem bona sardina.

Us mostro aquí la carta, del dia que vam anar.

Bacaro Carta

Que vam demanar

Com primers vam compartir les sardines en saor, que crec mai he deixat de demanar allà i l’amanida de burrata amb verat i ous de salmó. Les dues fotos són poc esclaridores perquè en la primera la ceba, tapa les sardines i en la segona l’escarola, també tapa el plat. Però puc donar fe de la bondat dels dos.

Bacaro sardines

Bacaro amanida

I com a plats principals, cada un amb la seva pasta. La tria és difícil, perquè totes venen de gust i es gaudeixen, però al final vam optar per linguina allo scoglio i els taglioni carbonara de mar.

Els dos plats de pasta a Bacaro, realment espectaculars. Jo vaig gaudir del primer que s’adaptava més als meus gustos que els taglioni, tot i que en tastar-los, vaig reconèixer el seu excel·lent nivell. Per un dia vaig variar dels meus habituals i desitjats passatellis, en estar absents de la carta.

Bacaro linguina

Bacaro taglione

Vins i postres a Bacaro

La carta de vins, a base de vins italians i també de més propers, permet trobar un vi adaptat a cada moment. Però en aquesta ocasió i atès les disbauxes que comporten les Festes, ens vam limitar a vins a copes, escollint el Soraie, de la zona del Veneto.

La carta de postres artesanals, és curta però atractiva i vam optar pel seu tiramisú sempre de gran nivell.

Conclusions i Reflexions 

Sense cap mena de dubte, Bacaro ocupa un lloc destacat en el top d’italians i de fet, és el meu preferit, pel que fa a l’ambientació i la seva autenticitat. El trobareu a totes les ressenyes de tops italians, excepte potser en aquelles, que requereixen «pagament per a sortir» 😏.

Els preus a Bacaro restaurant, sense ser econòmics, són prou correctes. Cal superar la idea que restaurant italià sigui sinònim d’econòmic, per culpa del vell clixé que ens feia associar italià amb pizza o pasta poc cuidada. De fet, a més d’un, li costa d’assimilar que els plats de pasta tinguin preu de plats principals.

Tampoc valorem habitualment, que un plat de pasta artesanal, amb bons ingredients, té una elaboració més complexa que altres plats en què ja donem per fet que han de tenir un cost elevat.

Bacaro,  està amb total mereixement, a la Llista de restaurants recomanats a BCN, que fem amb els companys de 3(o+)aTaula i que podeu veure, fent clic a la següent imatge.

Finalment, aquí teniu el tiquet en el que observo un petit descompte. Suposo que cal considerar-lo equivalent a convidar a cafès o els maleits xupitos. 

Bacaro tiquet

RESUM a Bacaro restaurant

  • Taverna veneciana en el millor sentit de la paraula
  • Plats de pasta d’aquells que queden en el record
  • Local entranyable, tot i que molt senzill
  • No es pot parlar d’italians a BCN, sense parlar de Bacaro
  • Servei professional i molt amable
  • En conseqüència i sense  cap mena de dubte, en el top-top d’italians de BCN

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.