Bacaro restaurant, és un dels italians top de BCN. Ofereix cuina veneciana amb gran nivell de producte i un ambient molt acollidor.

Bacaro

Jerusalem 6 (darrera la Boqueria)
Web del Bacaro
TEL.: 931 156 679

Bacaro restaurant entrada

No fa ni un any que hi havia estat i amb motiu d’un dinar amb els companys de 3(o+)aTaula, vam quedar altre cop a Bacaro restaurant.

Bacaro restaurant, està ubicat en un carrer darrere la Boqueria. I allà es respira ambient italià per totes bandes. I amb un públic molt variat en el que et pots trobar tot el  ventall de looks.

Pel que fa als exteriors, pateix com tants d’altres llocs de BCN, d’un entorn poc acollidor. Començant per la Boqueria, que s’ha convertit en un espai impersonal i continuant amb els carrers dels voltants, plens de comerços de difícil justificació.

Però ells continuen al peu del canó, treballant amb producte fresc i de qualitat i amb servei i atenció destacables. I en un local que a primera vista, podríem qualificar de «justet». Però que quan estàs dins, t’adones que està dissenyat, acuradament informal i això el fa especial.

Que ofereix la carta a Bacaro Restaurant

La carta és ben curta i va variant en funció del dia i temporada. I amb plats icònics, que el dia que vas i no els veus, els trobes a faltar.

Un exemple serien els seus sensacionals passatellis. Una variant de pasta, feta a base de farina, ous, pa ratllat i parmesà, que intentem fer a vegades a casa, però sense assolir la perfecció que ofereixen ells. Si voleu veure la recepta, que de fet vaig aprendre en un curs Hofmann, que impartien els de Bacaro,  feu clic a recepta_passatelli.

Un altre imprescindible, són les seves sardines en saor, amb panses, pinyons i ceba confitada i escabetxades en blanc.  En conseqüència és un plat que hem compartit tots els cops que he estat allà i que aquest si hem aconseguit clonar a casa, quan trobem bona sardina.

Us mostro aquí la carta, del dia que vam anar.

Bacaro carta

Que vam demanar

Com primers vam compartir les sardines en saor, que crec mai he deixat de demanar allà i un plat que estava en un menú a banda i que era un escabetxat de gambes o gambes saor. Les dues fotos són poc esclaridores perquè la ceba, tapa les sardines i les gambes ??‍♂️. Però puc donar fe de la bondat dels dos plats.

Bacaro sardines saor

Bacaro gambes saor

I també vam compartir un bacallà mantecato.

I com a plats principals, la tria és difícil, perquè tots venen de gust i es gaudeixen, però al final vam optar pel fetge a la veneciana amb puré de patata pel Jordi, per la meva part la fregola sarda amb musclos i l’Esther els gnocchi cacio e pepe.

Bacaro fregola

Bacaro Nyocchis

Tots els plats bons, però a destacar la meva fregola, una pasta que m’encanta i els gnocchi que estaven espectaculars.

Vins i postres a Bacaro

La carta de vins, a base de vins italians i també de més propers, permet trobar un vi adaptat a cada moment. Però en aquesta ocasió, ens vam limitar a vins a copes de:

La carta de postres artesanals, és curta, però atractiva, però en aquesta ocasió vam optar per passar directament als cafès. Dos dels components de 3(o+)aTaula, en prescindim sempre que podem i el tercer component, per mimetisme suposo, es va solidaritzar.

Conclusions i Reflexions 

Sense cap mena de dubte, Bacaro ocupa un lloc destacat en el top d’italians i de fet, és el meu preferit, pel que fa a l’ambientació i la seva autenticitat. El trobareu a totes les ressenyes de tops italians, excepte potser en aquelles, que requereixen «pagament per a sortir» ?.

Els preus a Bacaro restaurant, sense ser econòmics, són prou correctes. Cal superar la idea que restaurant italià sigui sinònim d’econòmic, per culpa del vell clixé que ens feia associar italià amb pizza o pasta poc cuidada. De fet, a més d’un, li costa d’assimilar que els plats de pasta tinguin preu de plats principals.

Tampoc valorem habitualment, que un plat de pasta artesanal, amb bons ingredients, té una elaboració més complexa que altres plats en què ja donem per fet que han de tenir un cost elevat.

Bacaro,  està amb total mereixement, a la que fem amb els companys de 3(o+)aTaula i que podeu veure, fent clic aquí.

Bacaro tiquet

 

RESUM a Bacaro restaurant

  • Taverna veneciana en el millor sentit de la paraula
  • Plats de pasta d’aquells que queden en el record
  • Local entranyable, tot i que molt senzill
  • No es pot parlar d’italians a BCN, sense parlar de Bacaro
  • Servei professional i molt amable
  • En conseqüència i sense  cap mena de dubte, en el top-top d’italians de BCN

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.