Bacaro és un dels italians top de BCN. Ofereix cuina veneciana amb gran nivell de producte i un ambient molt acollidor.

Bacaro

Jerusalem 6 (darrera la Boqueria)
Web del Bacaro
TEL.: 931 156 679

Bacaro restaurant entrada

Bacaro és un dels meus llocs de referència a Barcelona i queda clar que juga en el grup top de restaurants de cuina italiana.

Ubicat en un carrer darrere la Boqueria, s’hi respira ambient italià per totes bandes. I amb un públic molt variat en el que et pots trobar tot el ventall de looks.

Pel que fa als exteriors, pateix com tants d’altres llocs de BCN, d’un entorn poc acollidor. Començant per la Boqueria, que s’ha convertit en un espai dantesc, del que només se salven unes poques parades que mantenen el tipus. Tampoc els carrers dels voltants, plens de comerços de difícil justificació, configuren un entorn atractiu.

Però ells continuen al peu del canó, treballant amb producte fresc i de qualitat i amb servei i atenció destacables. I en un local que a primera vista, podríem qualificar de «justet», però que quan estàs dins, t’adones que està dissenyat, acuradament informal i això el fa especial.

Que ofereix la carta a Bacaro Restaurant

La carta és ben curta i va variant en funció del dia i temporada. I amb plats icònics, que el dia que vas i no els veus, els trobes a faltar. Però en tot cas, és d’aquells llocs en que demanaries pràcticament la totalitat de la carta. Us mostro tot seguit, la del dia que vam anar.

Bacaro carta

Que vam demanar

Com primers vam compartir les sardines en saor, que crec mai he deixat de demanar allà, així com el bacallà mantecato. I com plat novetat, l’albergínia amb crema de burrata.

Bacaro sardines saor

Bacaro bacala mantecato

Bacaro alberginia

I com a plats principals, la tria va ser difícil, perquè tots venien de gust i es gaudeixen, però al final vam optar pel fetge a la veneciana amb puré de patata pel Jordi, l’Esther els popets a la Luciana, mentre que jo que ja dubtava entre els que em temptaven de la carta, vaig triar al final un de la llista de suggeriments: spaghettoni a la gricia.

Els tres plats van merèixer els respectius elogis. El fetge en concret, és un dels que està sempre en la meva llista de desitjos quan vaig a llocs de cuina veneciana. I em van encantar els meus spaghettoni a la gricia, també anomenada amatriciana en bianco,que mai he estat gaire fan de sofregits «entomacats».

Per cert, la foto dels popets, em va quedar moguda i he agafat una del seu Instagram 🤷🏻‍♂️.

Vins i postres a Bacaro

La carta de vins, a base de vins italians i també de més propers, permet trobar un vi adaptat a cada moment. Però en aquesta ocasió, ens vam limitar a vins a copes de:

La carta de postres artesanals, és curta, però atractiva, però en aquesta ocasió vam optar per passar directament als cafès. Dos dels components de 3(o+)aTaula, en prescindim sempre que podem i el tercer component, per mimetisme suposo, es va solidaritzar.

Conclusions i Reflexions 

Sense cap mena de dubte, Bacaro ocupa un lloc destacat en el top d’italians i de fet, és el meu preferit, pel que fa a l’ambientació i la seva autenticitat. El trobareu a totes les ressenyes de tops italians, excepte potser en aquelles, que requereixen «pagament per a sortir» 😉.

Els preus a Bacaro restaurant, sense ser econòmics, són prou correctes. Cal superar la idea que restaurant italià sigui sinònim d’econòmic, per culpa del vell clixé que ens feia associar italià amb pizza o pasta poc cuidada. De fet, a més d’un, li costa d’assimilar que els plats de pasta tinguin preu de plats principals.

Tampoc valorem habitualment, que un plat de pasta artesanal, amb bons ingredients, té una elaboració més complexa que altres plats en què ja donem per fet que han de tenir un cost elevat.

Bacaro tiquet

RESUM a Bacaro restaurant

  • Taverna veneciana en el millor sentit de la paraula
  • Plats de pasta d’aquells que queden en el record
  • Local entranyable, tot i que molt senzill
  • No es pot parlar d’italians a BCN, sense parlar de Bacaro
  • Servei professional i molt amable
  • En conseqüència i sense  cap mena de dubte, en el top-top d’italians de BCN

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.