Balandra, és un restaurant, situat en un dels carrers interiors del barri mariner del Serrallo de Tarragona, que ofereix bon producte i bones elaboracions. És com un oasi de bon fer en un barri bastant marcat pel turisme.
Tarragona té un bon repertori de llocs on menjar bé, però nosaltres no ens belluguem massa del duet AQ-Llagut.
I de fet amb els dos anteriors i Balandra, tenim una terna que ja satisfà les nostres escapades a Tarragona.
Evidentment, coneixem altres llocs i alguns de ben estimats, però la vida no dona per més restaurants, tenint en compte tots els llocs que ens movem.
I també el fet que ens agrada anar sobre segur, provoca una mica de mandra el fet d’anar fent proves a ampliar el repertori.
Així que vam tornar al Serrallo, el barri mariner de Tarragona a gaudir de la cuina de Balandra.
A la seva web, expliquen el perquè del nom balandra, amb el seu doble significat de vaixell, però també de salsa tradicional marinera. Allà ho trobareu.
Que ofereixen a Balandra
És el típic restaurant de cuina marinera, però amb producte de qualitat i bones elaboracions. Tenen una carta bastant curta, que ve ampliada amb els suggeriments del dia. Fixeu-vos que alguns plats s’ofereixen en mida «mitja ració», fet a elogiar.
I una secció d’arrossos i algun plat de fideus rossejats o mariners
I uns menús gens bàsics, que semblen interessants i que podeu veure també a la seva web. S’ha de dir que el menú «pica-pica mariner», es veia prou temptador.
Que vam demanar a Balandra
Vam prescindir dels menús i vam escollir tres primers per a compartir, amb la idea d’acabar amb un arròs. Com a aperitiu ens van oferir aquest plat, del que destacaven el fetge de rap servit estil escabetxat. Quina meravella el fetge de rap i el poc partit que li tréiem aquí a CAT.
I els ous de llobarro, no quedaven gaire lluny. Un bon inici d’àpat!
Ja pel que fa als plats que vam demanar, la cosa va començar molt bé amb mitja ració de peixet de platja fregit, que vull destacar pel seu fregit impecable amb peixets variats.
Il·lusiona trobar un plat com aquest, propi d’un lloc que presumeix de cuina marinera. Potser perquè estem una mica cansats de les uniformitats actuals que mostren moltes cartes, que semblen fotocopiades unes de les altres.
Tot seguit van arribar una mitja ració de calamars a la romana, que sempre donen pistes del nivell de la cuina. I aquí també el resultat va ser excel·lent. Amb un arrebossat fi i lleuger.
I com a tercer plat inicial, el plat de closca al vapor amb salsa romesco.
I per acabar, va arribar un arròs negre de sèpia i allioli negat, que ens va encantar. Sempre han estat bons els arrossos allà, però aquest cal destacar-lo. El teniu a la paella i al plat.
Com deia en una crònica anterior de Balandra, a casa estem habituats a arrossos amb sofregits de llarga durada ben executats i el gra ben escollit, i per això molts cops no demanem arròs. Però aquest és dels que queden per damunt del nostre nivell i el vam gaudir de valent.
Postres i vins a Balandra
La carta de vins està prou bé, combinant vins de proximitat amb altres més llunyans. I quant a nivells, podem trobar vins senzills, però també d’altres amb bona anomenada i que lògicament s’enfilen més de preu. En resum, una bona carta.
Vam demanar un Llopart Integral brut nature.
Les postres que ofereixen, les podeu veure a la seva web i la Marta va demanar el tiramisú.
Conclusions i reflexions
Ja el primer cop que vam descobrir Balandra, ens va sorprendre com per sortir pensant que hi tornaríem, cosa que ja hem fet i tenim intenció de seguir fent. Però com ja he donat a entendre al principi, la ruta de llocs a fer és llarga i en conseqüència la freqüència de visites, s’allarga més del que voldríem.
El servei, aquest cop a càrrec de dues persones, que va mostrar un bon nivell de professionalitat, dels que malauradament, no se solen trobar habitualment.
També remarcar el que he dit al títol i és que Balandra ens va semblar com un oasi de bon fer en un barri, el Serrallo, bastant marcat pel turisme.
Abans d’entrar, i per fer temps, vam donar una volta per la zona i ens vam trobar amb bastants llocs amb aquells menús una mica a l’estil #come_cabrón, que també patim a molts llocs de primera línia del port de Cambrils.
Evidentment, deuen quedar altres llocs dignes i de fet d’algun tinc bones referències i un altre ho he comprovat en directe. Però de sempre he rebutjat els llocs de carta cantada, sense la possibilitat de llegir-la i veure els preus.
Potser són opcions per un públic d’«un dia és un dia» o d’assidus a un lloc. Però com nosaltres no pertanyem a cap de les tribus anteriors, no m’agraden les cartes cantades. I de tot el repertori que tinc publicat, només accepto el cas de l’Estrella a Barcelona, segurament per la confiança que tenim amb el propietari.
Coincidències que fan il·lusió
Era un dilluns migdia i Déu-n’hi-do, la de públic que va anar arribant. I vam coincidir amb algú que ens fa il·lusió trobar i amb qui no és pas el primer com que coincidim i vam fer una agradable sobretaula, quan vam acabar amb els respectius àpats.
Si em llegeixes Sergi, que suposo ho faràs, si em deixes algun comentari, em quedarà enregistrat el teu correu internament i podrem contactar per a continuar amb els intercanvis d’opinió.
Resum
- Un lloc al Serrallo, amb molta autenticitat
- Plats molt ben resolts, amb quantitats generoses
- Bona carta de vins
- Servei professional
- Preus correctes
- En conseqüència Balandra és recomanable
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
És un lloc que està molt bé i hem anat prou vegades, estar en segona fila fa que estigui a recer dels turistes que sembla que no tinguin platja a casa seva i només busquin la primera línia.
Un altre que també té molt bon producte és Ca L’Eulàlia però com tu dius és dels que canten la carta i no veus els preus, però és molt bó potser el millor pel meu gust del Serrallo.
Sí, conec Ca L’Eulàlia i d’allà també el Xaloc. I els dos els tinc a la llista de «no anar» pel tema carta cantada.
És un tema que em molesta, no només per no saber preus, pel fet que m’atabalen i m’agrada pensar-ho bé i acordar amb qui vaig si compartim coses o no, sense l’«ajuda» de qui pren nota…
Potser perquè no soc d’interaccionar amb els dels restaurants, que no em sento còmode.
Però ja darrerament, em poso molts paranys per anar a un restaurant… 1.- vull conèixer la carta abans i amb els preus, llevat dels suggeriments del dia 2.- vull poder fer reserva on-line…😂😂.
Ja veus… com més vell, més manies….
Salutacions,
A nosaltres ens van cancel.lar la reserva que havíem fet amb mooolta antel.lació 10 dies abans de Nadal.
No queda clar a quin dels dos us la van cancel·lar….
El Serrallo és el que té, llocs tradicionals com aquest, el Cal Joan, Xaloc, Racó del Pescador, Abordo, La Xarxa (que s’ha “modernitzat”)…. i Ca L’Eulalia i la seva carta cantada que mai saps com sortirà la butxaca i que amb un parell de vegades ja n’he tingut prou.
Després hi ha llocs que venen i van canviant el nom, per turisme total com el Varadero, El Pósit… cuines mix marinera-nikei com el Taller o el Crank.
Tots tenen menús “per a turistes”, de fet El Serrallo no deixa de ser una atracció en Tarragona, no obstant als de la zona ens agrada El Serrallo.
Bon cava, de fet el “meu” farmaceutic és un Llopart i fa goig els cava que porta quan tenim un àpat 😂😂
Salut!
Parlant de menús “per a turistes”, passejant abans del dinar, l’oferta de «primera línia», era bastant #toma_cabrón 😂😂.
I em va fer gràcia de la picaresca d’un, que posava el preu del menú, uns 17 € crec recordar, amb els números de colors. I per primera xifra, el «1», va escollir el groc que amb el sol, es veia molt poc, de manera que semblava un menú de 7 €.
Però aquí vam menjar molt bé, igual que a algun altre dels que cites, on segur que també, tot i que la vida no dona per a tant…
Salut!
Bon dia Ricard, Anotat a la llista per quan anem per la zona. . Fa molt bona pinta i tal com dius el tenir opcions de mitges racions i menús d arròs el fan molt atractiu. Gràcies.
Sí, pel que ens coneixem, segur que us agrada.
Tal com dic, un oasi en mig del desert….
Abraçada!
El Balandra és el meu restaurant de capçalera.
Sovint ni demano, em deixo portar pel cuiner i propietari. Una vegada em va arribar una becada de caça legal!
I uns caps de rap que cal menjar amb els dits, com els vikings…
Sorpresa en coincidir amb la parelleta de Cambrils i el cronista de restaurants també de capçalera.
Bon dia Sergi,
Content de llegir-te i ara ja tindré el teu correu per a poder contactar i algun dia coincidir.
Ara mateix t’enviaré un mail i així ja estem connects.
Salutacions,
Bona tarda Ricard,
surto dels comentaris del Balandra..
Uns amics volen que anem al Acuamar del teu poble, Cambrils, a fer una mariscada.
Ells ja han anat i diuen que està molt bé i es molt complerta.
Com ho veus? Es recomanable?
Gràcies
Bona tarda Jordi!
Acuamar és molt fiable sempre. El problema és que cal reservar i si és dia punta, millor uns dies abans.
Ells i German’s Miquel, ofereixen mariscades complertes. També t’he de dir que si mires el preu global i el preu del marisc, ja veus que no pot ser tot de primeríssim nivell.
Però són bones i jo un cop l’any m’hi deixo caure i bé que ho gaudim.
Salutacions!
No penseu que Aquamar es de bon nivell.
Molt congelat i mal servit.
Balandra no el conec però diria que el millor és per mi Ca l’Eulàlia i després el Taller a sopar.
Cambrils ha perdut molt des que va tancar la referència que era el Gatell . Ja no podem gaudir de la Llagosta de les Columbretes.
Bosch bé però mai mata. Gràcies
😊😊… quan he dit textualment « que si mires el preu global i el preu del marisc, ja veus que no pot ser tot de primeríssim nivell.», ja es llegeix entre línies el que tu afirmés.
Parlant de Ca l’Eulalia, conec el bon nivell, però em repugnen les cartes cantades…
I Gatell és història… La gent d’edat mitjana, ni saben que és…
Però ho veiem semblant 😊
Gràcies per la feinada que fa recomanant bons restaurants. Una pregunta, sovint llegeixo lo del #tomacabrón, a què es refereix exactament? Què seria un #tomacabrón, els de carta cantada?
😊😊… No va pas pels llocs de carta cantada… Va per aquells llocs molt turistificats, amb menús una mica tots del mateix estil i arrossos de patacada…. I és quan el cambrer et serveix amb desgana, que sembla que internament et digui #toma_cabrón… 😊😊.
Salutacions,
Moltes gràcies Ricard per la teva resposta i al Josep Maria Serra pel seu comentari. Ja us dirè que tal l’experiència
.
😊😊… ja ens dius
Salutacions!
Bona tarde,Ricard
Com sempre la claves, Balandre es per mi, la millor opció, preu/plaer al Serrallo
Bon producte, preu acurat, molt bon servei i una gran atenció per part del propietari
Un lloc per tornar-hi sempre
Salut
Gràcies JoanMaria!
Content de coincidir en les percepcions amb tu.
Tal com dius, dels llocs que es mantenen en la llista de tornar-hi
Salutacions!