Bar Bodega Chiqui, és un lloc que destaca pel bon producte, però també pel seu ambient sorollós, que acaba neutralitzant les bones percepcions. Curiós per a visitar, però sense generar ganes de repetir.

No sempre trio els llocs on vaig a sopar i quan em van proposar anar a Bar Bodega Chiqui, lloc que no coneixia ni de nom, em va agafar un calfred. Però vaig anar a les xarxes i vaig veure que era un lloc ben valorat pel sector #gastro_garrulos, que no diré pas que no tinguin bon paladar, i els encanten aquests ambients.
També vaig observar que tenia un «Solete» Repsol… aquest llistat creat per l’empresa de la benzina, on tant pots trobar amb total mereixement llocs com Can Vilaró, però també llocs ben discutibles. I és que la Repsol, es nodreix d’uns descriptors molt heterogenis i aquells que tinc la sort o desgràcia de conèixer, no sabria si fiar-me’n massa 😂.
Dit això, i com he posat al paràgraf d’entrada, a Bar Bodega Chiqui, contrasta el bon producte amb l’ambient sorollós, que fa que et diguis ben aviat «aquí no torno» i, en canvi, pensis, «si habités per la zona, cosa que no desitjo pas 😅, hi faria més d’un take away».
I dedicat als que en públic o en privat em comenteu que seguiu la meva ruta, anant als mateixos llocs, advertir que si no us agrada Contracorrent Bar, tampoc us agradarà aquest… Aquí la sonoritat és pitjor i el públic més happy flowers. Per tant, ja sabeu.
Que ofereixen a Bar Bodega Chiqui
El lloc vol mantenir una dualitat entre els seus orígens, que podreu llegir en articles del Sorrós, Comidista, Time Out i fauna semblant, i amb la idea que els va passar pel cap durant la pandèmia de reconvertir-se al món japo. I per això al conjunt de cartes que et deixen damunt la taula, tens:
i d’aquí i a suggeriment del cambrer, vam acceptar un parell de Gildas… Bones 😊
La de suggeriments del dia, la més interessant de totes
I la més general, d’estil japo també…
Que vam acabar demanant
Van demanar de la secció suggeriments, per ells «fuera de carta» 🫢, el cruixent d’alga nori, amb tàrtar de tonyina, kizam wasabi, ikura i maionesa de kimchi.
i també un parell de nigiris de wagyu…
Tant un com l’altre, ens van semblar de gran nivell i podrien competir en la lliga de japonesos prèmium.
I per simplificar la comanda (ho justifico a l’apartat conclusions i reflexions), vam optar pel variat de sushi «24 piezas», que sent ben correcte, no estava a l’altura dels anteriors. I reitero que és culpa nostra l’elecció, però volíem simplificar pel motiu que explico més endavant.
I una cosa que em fa una mica de vergonya i tot… sempre que vaig a un japo de batalla, em demano: uns yakisobas… Ja sé que és equivalent de demanar una paella en un «bar espanyol» a qualsevol país remot, però és com un ritual d’anys i que em fa solera a l’estòmac. Aquí els teniu
Postres i vins a Bar Bodega Chiqui
He posat l’apartat perquè ja el tinc a la plantilla, però ni idea de quines postres ofereixen. Massa soroll i ja teníem ganes de marxar.
I pel que fa a l’oferta de de vins, correcta pel nivell del lloc. Hi havia algun vi a copes i vam agafar un parell de copes d’un Penedès, que no em vaig fixar ni amb el nom. Vam facturar més de Vichy que de vi 😂.
Conclusions i reflexions
Els plats que arriben a la taula, són prou bons. Segurament no vam estar massa encertats en la tria, ja que els dos que vam demanar de la carta eren de nivell superior que la safata de variadillo. Però en estar en una taula propera al pas de la cuina, vam veure passar plats que tenien molt bon aspecte.
Però degut a la filosofia del lloc, amb taules cridaneres, altres que retenen a qui pren la comanda per saber plat a plat si conté o no gluten 😨, se’t passen les ganes i ja demanes anant a la comanda fàcil. I d’aquí va arribar el variadillo.
El servei a Bar Bodega Chiqui, és amable, tot i que una mica desbordat. Pateixen un tipus de públic que requereix explicacions de tot i que són uns caga dubtes. Però és que fins i tot per a decidir si el plat A o el B, hi havia qui demanava uns minuts per pensar-ho i quan tornava el cambrer, encara li deien que decidís ell 🤷🏻♂️.
I finalment el quadre d’avaluació, del que cal puntualitzar algun aspecte. La web mostra els preus en la secció take-away i no he comprovat si son els mateixos que si ho demanes allà. D’aquí la meva valoració «a mitges».
També comentar que de la mateixa manera que el català està absent en la web i cartes, l’atenció va ser totalment en català. Per la meva part ho voldria tot, però en un cas hipotètic que em toqués escollir, prefereixo l’atenció a la carta. Això és el que trobes a Bar Bodega Chiqui.
Resum
- Bon producte i ben elaborat
- Servei amable
- Local i ambient sorollòs
- En conseqüència no és un lloc que pugui recomanar
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Gràcies per compartir la valoració del Chiqui/Grado. En sóc client assidu i m’atreveixo a recomanar -vos algunes opcions alternatives com ara els uramakis O, especialment, el niguiri de gamba vermella O el cruixent d’alta Jordi amb tàrtar de toro. Sobre l’ambient i el soroll, no puc dir com està a la nit però als migdies, amb menú molt arreglat per ser japonès (uns 15 euros, beguda a part) és un lloc amb encant.
Bon dia Miquel,
Pot estar bé el tema de migdies que dius.
Però normalment vaig a BCN de vespres i els plats em van semblar prou bé… els dos que mostro primer i alguns dels que vam veure passar.
El meu motiu de no tornar, és el que comento al post… però cada un té les seves manies.
Salutacions,
Gràcies per la resposta, Ricard. Per suposat que hi ha gustos i aspectes a valorar. Només volia destacar que, coneixent forces japonesos de Barcelona ciutat, per relació qualitat/preu aquest és un a destacar molt positivament. Sobre l’ambient i soroll en segons quins moments, res a dir.
Gràcies de nou per compartir comentaris i valoracions, que us segueixo amb molt interès.
👍👍 i gràcies per les teves paraules!
Miquel, ja que ets assidu, a quina hora del migdia recomanaries anar-hi per trobar menys gent ? A la pàgina web que només parla del “take-out” (que no take-away, hahaha què pedant que sóc) no he sabut trobar ni l’horari del restaurant, però la crítica del Ricard i les fotos m’han intrigat.
Hola Ileana
El plan de migdia que comentava, amb menú, el fan de dimarts a divendres a partir de les 13:00h. (Dilluns també està obert però només com a bar per vermuts i entrepans, no pel japonès). Jo segons m:organitzo intento anar aviat (sobre les 13:30h., per exemple) i resulta simpàtica la combinació de gent que fa vermut amb gent que, més enllà de poder fer també vermut, anem pel japonès). Espero us agradi.
oops. i a sobre de pedant, m’he colat. Sembla que a UK sí que diuen “take-away”. Disculpes.
Gràcies per passar per aquí… a veure si el Miquel t’ajuda amb el tema migdies… jo no puc pas 😊
Salutacions,
#marededeusenyor Qui decedix que una lloc que es diu Bodega Chiqui serveixi japo o com que fent cuina japo et diguis Bodega Chiqui????
Jo aquí espero gilda, olives, patates, anxoves… bé tot el de la primera carta i si de cas, cuina de xup-xup, truites de patata, croquetes. I vi, i vermuts, i canyes ben tirades.
En fi, això del #branding té aquestes coses.
Salut!
😂😂😂… La cara que em va quedar quan el meu fill em va dir el nom del lloc on anàvem…
T’he de dir però, que el producte està bé…
Segons he llegit, la filla de la casa, va conèixer un nóvio brasiler i és el que ha duplicat l’oferta creant aquest «departament». I amb èxit, perquè dimecres nit, ben ple i la terrassa és àmplia.
Salut!
Hola Pepa
Només comentar que el lloc es coneix com Bodega Chiqui però també utilitza el nom de Grado Sushi per la vessant japonesa.
Ah. I com diu en Ricard, el model és japonès estil brasiler (on hi ha una comunitat japonesa i una tradició adaptada d’aquesta cuina molt important). Sincerament crec que val la pena de conèixer, si més no.
Salutacions!.
Dos contra una, no puc fer res! 😂😂
Hauré de fer un tomb per la terrassa i tastar algun plat. 😅
Salut!
Com sempre un plaer seguir els teus comentaris Ricard.
No m’agrada el menjar japonès, però com ja s’ha dit si mai en busques un, no m’hi portaria ni em deixaria guiar pel nom de Bar Bodega Chiqui. Però si els va bé, tenen la seva clientela i ja omplen, lo del nom ès el que menys els deu importar.
Per cert m’encanta la definició ” vaig anar a les xarxes i vaig veure que era un lloc ben valorat pel sector #gastro_garrulos ” jajaja, ets brillant.
Un cop més, moltes gràcies.
Bon dia Jordi,
En primer lloc, gràcies per les teves amables paraules 😊.
El sector #gastro_garrulos , existeix i resulta que més d’un d’ells no és en realitat #garrulo, però els hi agrada donar-se l’aire aquest… «mira que peazo de… » o «nos hemos parcado uns papas con…». I amb això es fan el «popular»… alguns estan en la intersecció dels grups d’«asmorzars de forquiya» 😂 i fins i tot alguns aspiren a fer d’agencieta de publicitat. o somien en que els prenguin per periodistes 🤷🏻♂️… Ja veus quina fauna
Fins la propera i gràcies per passar per aquí!
Bona tarda, Ricard. Ja que comentes de nou el tema del soroll, suposo que ocasiones es qüestió de sort, excepte si la norma del restaurant es posar música prou alta com per a haver de parlar cridant i sortir con el cap com un bombo. Fa uns 3 o 4 mesos vam estar un migdia en el Bar Chiqui. Més enllà del contrast de celler de tota la vida i menjar oriental, el trobem correcte, però sense més i hi ha molta oferta i bona de menjar oriental la ciutat. Crec que vam fer menú i em va semblar que l’ambient era bàsicament gent del barri. No estaven totes les taules ocupades i no recordo la terrassa, però va ser un esmorzar molt tranquil sense sorolls de les altres taules. També recordo que bé, però sense interes per tornar.
Ja que parlem d’aquesta zona aprofito per a comentar un restaurant-bar petit tipus Contracorrent, però molt més tranquil i agradable, cuina de no tant de nivell però molt acceptable. Em refereixo al Restarurante Vereda (C/Diputació amb Villarroel). I un restaurant que no recordo que hagis comentat i que anem 3-4 vegades a l’any i sempre sortim satisfets, em refereixo a la Tartareria. Que es també una molt bona opció i que el considerem un referent al barri.
Bona tarda!
Gràcies per passar per aquí i per les teves recomanacions.
Pel que fa al Bar Chiqui, veig que les percepcions són semblants… els vespres està animat i amb ambient de públic més festiu… Però tal com dius tu i dic jo, sense crear ganes de tornar.
He estat generós amb la crònica i en general soc més indulgent quan es tracta d’empreses familiars…😉.
Salutacions!
PS. La tartareria és d’aquells llocs que tinc a l’agenda i algun dia caurà.