Bar del Pla, un local agradable i simpàtic amb platets de prou nivell. Permet soparillos econòmics. El servei és bo, atent i proper. Disposen d’una bona varietat de vins, també a copes.

Bar del Pla

Carrer de Montcada, 2
http://www.bardelpla.cat/
TEL.: 932 68 30 03

Bar del Pla exterior

Feia dies que tenia anotat a la llista de llocs pendents, el Bar del Pla. En tenia bones referències provinents d’amics de la vida real. També d’altres persones amb les que em relaciono per les xarxes. Tenia clar, que menjaríem bé a Bar del Pla. Però també tenia clar que era un lloc poc confortable i amb nivell de soroll elevat. I això no és cap drama si ja ho saps d’entrada i ho acceptes..

I precisament ara fa pocs dies, a través de les xarxes, vaig llegir un Twit d’un d’aquests blocs ‘altaveu’ (no ho dic pas en sentit pejoratiu!!) que escampava queBar del Pla, era el millor restaurant de BCN segons les votacions d’una determinada web i vaig fer la conya que veieu aquí i deixant clar que no tenia pas res contra aquest lloc.

Bar del Pla conya

Com les falses expectatives, poden arruïnar un lloc

A partir d’aquesta piulada, es va organitzar un diàleg en que va participar el mateix restaurant,  que van solucionar prou bé el tema i vaig acabar-lo fent la reflexió final de que calia cuidar els titulars. En realitat era una proposta d’aquesta web, plateselector, en la que els seus seguidors votaven entre un grup de restaurants escollits prèviament i va guanyar Bar del Pla. Res a dir d’aquesta web, que té la importància que té (i no dic res negatiu!) i en canvi alabar la bona gestió 2.0 del Bar del Pla (i és rara avis en el món dels restaurants, que sàpiguen resoldre bé un tema d’aquests!), i que va provocar, que finalment anéssim, ara fa uns pocs dies.

I tal com és habitual en mi, us ho explico tal com ho vaig percebre, dient ja d’entrada que els plats que ens van servir, tenien molt bon nivell. L’entrada a Bar del Pla, és la que veieu a la foto de portada i us dona idea del tipus de local. La gent entra, pregunta si poden menjar, els diuen que esperin fora i que ja els cridaran. Tenen una barra que acomoda bastant de públic i algunes taules com al que vam reservar nosaltres. Ens va tocar una taula alta, però prou còmode.

Els plats que vam demanar a Bar del Pla, tots per compartir van ser 5, més unes postres… Tots van arribar de cop, col·lapsant la taula, menys curiosament un d’ells – els tacos de garrí– no van arribar fins després de molta estona, quan ja el servei ens havia preguntat quatre o cinc vegades si volíem postres. Tot i això i veient l’entorn i el moviment, podem dir que el servei és correcte, eficient i proper.

Que vam demanar a Bar del Pla

Els plats van ser, un combinat de croquetes, amb 3 de idiazabal i tres de pebrot de piquillo, on aquestes últimes no ens van acabar de convèncer, però no pas per mala elaboració. Unes carxofes fregides, molt bones. També verat marinat, i uns xampinyons amb una salsa de wasabi,  tallats en làmines.

Bar del Pla croquetes
Bar del Pla carxofes
Bar del Pla verat
Bar del Pla champinyons

i com darrer plat aBar del Pla, els tacos de garrinet que misteriosament es van fer pregar per arribar. I que s’ha de dir que molt ben aconseguits.

Bar del Pla tacos

També vam compartir unes postres,

Bar del Pla postres

Conclusions a Bar del Pla

Vaja, que va ser un bon sopar amb plats més que correctes i aquí és on vull insistir, en la problemàtica que pot comportar, el crear falses expectatives. Si jo vaig a aquest lloc, amb suficient informació o llegint el resum de la seva pròpia web:

La nostra proposta a Bar del Pla, és per menjar-hi bé, un espai per fer-hi el vermut, picar-hi alguna cosa, dinar-hi o sopar-hi, estem oberts tot el dia”,

Llavors vaig, veig que és així i surto prou content, que de fet és com vam sortir. Però si en canvi vaig aBar del Pla, després de llegir que és el millor restaurant de BCN, segons una web i pregonat després per altres, puc arribar allà amb unes expectatives, que em provoquin una emprenyada tremens… Només vull dir això, que espero s’entengui.

No vam demanar ampolla de vi a Bar del Pla, tal com fem habitualment. Doncs per l’ambient de la sala i el bullici de públic , vam preferir prendre vi a copes. L’oferta és ben correcta, com podeu veure. Vam demanar 2+2 copes del DOQ Priorat, Saó del Coster, que ja coneixíem i que no va fallar

Bar del Pla vins copes

I la conclusió final, és que es que Bar del Pla, és un lloc agradable i simpàtic. On serveixen platets força bons, en un ambient desenfadat, sorollós (evidentment no és culpa d’ells). I ben recomanable per un target de gent jove, en el que compartint algunes tapes i dues cerveses, pots mig sopar sense gastar massa. Si vols sortir ben sopat, llavors el compte ja puja més.

Bar del Pla tiquet

RESUM a Bar del Pla

  • Local agradable i simpàtic amb platets de prou nivell
  • Permet soparillos econòmics si no es demana massa cosa, que l’estil d’oferta ho permet
  • El servei és bo, atent i proper
  • No és lloc per fer sopar romàntic, amb conversa i confidències
  • Bona oferta de vins i també a copes, amb cinc negres, quatre blancs i algun cava
  • Bar del Pla, una bona alternativa al Born.Bar del Pla. Per altres llocs per la zona, feu clic aquí