Bardeni és un lloc imprescindible a BCN a càrrec de Dani Lechuga amb producte de primer nivell, principalment en el tema carns. Però també amb oferta pel públic no carnívor. Recomanable sense cap mena de dubte.  

Bardeni

Carrer de València, 454,

www.caldeni.com

Tel.: no fan reserves

Bardeni-principal

 

Porto una setmana de bona ratxa total amb els restaurants. Celler de Matadepera, Bardeni, Bonanova i Hisop. I vull publicar els 4 sense tardar massa. El Bonanova però, serà amb els companys de 3(o+)aTaula.

Començaré amb Bardeni, un lloc singular a Barcelona, amb una oferta de carns de primeríssim nivell i amb un públic entregat. I funcionant al seu aire, aliè a qualsevol concessió a la troupe dels (presumptes) influencers i fauna Instagramer.

Us proposo un exercici: Busqueu a Instragram la pàgina de Bardeni. Però no la pròpia, sinó la que la gent que publica, localitza els llocs. Feu clic a Bardeni_Instagram i ho veureu. En la secció “Top Post”, on es mostren els 9 posts que Instagram qualifica tops. No trobareu CAP  dels #chicos_anuncio habituals. I en canvi i apareixen noms amb prou de prestigi, en l’àmbit gastronòmic.

I com sempre dic, aquesta és una prova del cotó que ajuda a qualificar un restaurant. Quan comenceu a trobar la púrria habitual, que a més s’intercanvien comentaris en plan fel·lacions mútues, ja podeu començar a tremolar. En general cal evitar aquests llocs, tot i que poden haver-hi rares excepcions.

Quan arribes a Bardeni, ja al carrer tens una pissarra que és tota una declaració d’intencions. Pocs llocs ofereixen aquesta rigorositat. En certa manera em recorda quan en Josep Lladonosa, tenia el restaurant Quatre Barres al carrer Quintana. Es formava una cua i just en el moment d’obrir, es posava la seva dona a l’entrada i de manera expeditiva, es complien rigorosament les mateixes normes que llegiu tot seguit,

Dani Lechuga normes

I per descomptat Bardeni de Dani Lechuga, està en la Guia 3(o+)Taula. Podeu baixar-vos la versió actual Tardor 2019, fent clic a,

Que ofereixen a la carta de Bardeni

Si vulgues ser negatiu, diria que gairebé sempre ofereix el mateix. O quasi el mateix. Però és que els que som fans de Bardeni, ja anem a menjar aquells plats. Vaja que si arribo a Bardeni i no trobo els plats que ja vaig salivant abans d’entrar, m’agafa un «desgusto» en plan «si no hay Casera nos vamos …..»

I per tant vam demanar #lodesiempre que cada cop ho trobo millor. Com aperitius van oferir un parell de torradetes amb sobrassada d’Agnus. Aviso que les fotos queden com ombrejades degut a la seva llum: confortable i suficient, però no adequada per les fotos.

Dani Lechuga sobrassada

Una de les sorpreses d’aquesta ocasió, ha estat la picanya madurada pel mateix Dani Lechuga. Increïble de bona.

El seu fantàstic tàrtar  i el taco ,

Dani Lechuga taco mex

També un mar i muntanya amb uns lletons que si sou màster en aquest producte, descobrireu que aquests són d’una altre dimensió. Els llagostins, tot i que jo els veig com un side dish, també eren impecables.

Bardeni lletons

i la traca final que és el seu sensacional onglet. Soc un fan de l’onglet de fa anys, de quan aquí ningú sabia que era, que de fet sempre ha estat l’entrama. A França he gaudit de molt bons onglets i a casa en faig un molt bon roast beef. Però l’onglet que ofereixen a Bardeni, és d’un nivell superior.

Bardeni Onglet

Vins i postres

La carta de vins és curta, però de les que no tens problemes per escollir. En aquesta ocasió vam optar per un DO Montsant, el Planella, que va acompanyar perfectament els plats. Un vi que no recordo haver tastat abans i que ens va agradar. Tenen també l’opció vins a copes, amb una mini carta de vins prou correctes.

Bardeni vi

La carta de postres, conté opcions prou temptadores, però una vegada més vam optar per la  Torrija .

Dani Lechuga torrija

Conclusions / Reflexions

Bardeni és un d’aquells llocs amb «club de fans». Cients normals i reals,  que paguen i entenen que menjar allà amb una RQP òptima, comporta els sacrificis inherents a la pissarra que mostro al principi del post.

Posar aquestes condicions, diu molt de l’honestedat i seguretat personal de qui ho porta: el Dani Lechuga. I de manera indirecta evita clientela amb ínfules, que no poden tolerar que els posin normes. Personatges del tarannà  d’aquell que va dir «A mí no me gusta que me digan las copas de vino que yo tengo o no tengo que beber» 😅.

Tot i que jo soc molt fan de les carns, com les que he comentat, si sou més clàssics o els txuletons us provoquen desitjos inconfessables, mireu aquesta nevera i segur que agafeu idees. El de dalt a ma dreta, creava forts desitjos 😅, tot i que no el canviaria per l’onglet.

Dani Lechuga nevera

 

Bardeni tiquet

Dani Lechuga preu

Resum de Bardeni

  • Es tracta d’un lloc top a BCN, pels que ens agrada el producte
  • A França, seria un Bib Gourmand de la Michelin, però aquí la Bib és una mica #can_pixa
  • Les carns que ofereix el Dani, són d’altíssim nivell i amb oferta més imaginativa que l’habitual
  • Però tenen oferta suficient pel públic que no menja carn
  • El servei a Bardeni, és impecable

Fent clic, podeu veure el post de 2018, amb  3(o+)aTaula

Amb les fotos de tots els plats, així com el tiquet i el punt de vista, global, si feu clic al següent link:

Finalment i més que res perquè el SEO requereix de links interns, un poso l’enllaç a altres restaurants de la zona,
Bardeni Eixample