Bardeni és un restaurant imprescindible a BCN a càrrec de Dani Lechuga amb producte de primer nivell, principalment en el tema carns. Però també amb oferta per a públic no carnívor. Recomanable sense cap mena de dubte.  

Bardeni

Carrer de València, 454,

Web de Bardeni

Actualment: reserves a la web

Bardeni-principal

 

Just aixecat de nou el confinament comarcal, vaig decidir tornar a Bardeni, amb la filosofia d’anar a llocs  sobre segur, que m’he imposat després d’aquest any de tancaments.

Ja en la darrera obertura, vaig aprofitar per fer els meus estimats Alkostat i Topik. Tots ells en la meva llista personal de tops a BCN. I vull continuar en aquesta línia de llocs on em sento a gust, els plats són excel·lents i no em maregen gaire amb detalls superflus per a mi.

Bardeni, un lloc singular a Barcelona, amb una oferta de carns de primeríssim nivell i amb un públic entregat. I funcionant al seu aire, aliè a qualsevol concessió a la troupe dels (presumptes) influencers i fauna Instagramer.

Si em feu dir alguna cosa que no m’agrada de Bardeni, només em ve al cap la seva il·luminació, que fa que les fotos, quedin deficients com veureu tot seguit. Però coneixent al Dani, ves que no estigui pensat per evitar els «postureos»  fent fotos 😂

La meva arribada a Bardeni aquest cop, va ser accidentada. «Pinxasso» a la AP7, amb roda destrossada, RACC i taxi fins BCN. I ja mentre esperava la grua, vaig contactar amb Bardeni per anular la reserva. Em van animar dient-me que encara que arribés una mica tard, no hi hauria problema. I així va ser i ho agraeixo.

Per aquest motiu i els nervis i les presses, no vaig fer foto de l’entrada i he recuperat una antiga, de quan calia anar aviat perquè no feien reserves. I un s’esperava a que obrissin la porta  😅

Que ofereixen a la carta de Bardeni

Si volgués ser negatiu, diria que gairebé sempre ofereix el mateix o quasi el mateix. Però és que els que som fans de Bardeni, ja anem a aquells plats. Si arribo a Bardeni i no trobo els plats que ja vaig salivant abans d’entrar, m’agafa un «desgusto» en plan «si no hay Casera nos vamos» 😂

El problema que tens allà, és que voldries demanar de tot. I tampoc és tema d’anar quatre i «compartir de todo», perquè d’alguns plats en menjaries dues racions tu sol. Sé que em veieu #so_excited, però és la realitat de com surto d’allà i no sóc l’únic.

Que vam demanar en aquesta ocasió

Vam començar amb un plat objecte de desig:  la picanya madurada. Increïble de bona.

Bardeni picanya

I una mica per refrescar l’àpat i que fos menys carnívor, del que els meus desitjos demanaven, vam compartir també, les seves croquetes de pernil.

Bardeni croquetes

També els seus fantàstics steak tàrtar  i el tacos de carpaccio de filet.

I quan vam demanar el seu sensacional onglet, resulta que aquell dia no tenien.  Suposo que veient la meva cara de decepció, ens van oferir mitja ració d’un petit tall que els quedava. Ho vam agrair i a més va ser un detall per part de Bardeni.

Bardeni onglet

Podia haver continuat amb algun plat més, però qui m’acompanyava em va recordar que li calia tornar a la feina i per tant vam optar per a dinar «lleuger».

Vins i postres

La carta de vins és curta, però de les que no tens problemes per escollir. En aquesta ocasió vam optar pel  Furvus, un habitual en les meves anades a Bardeni  va acompanyar perfectament els plats. Tenen també l’opció de vins a copes, amb una mini carta de vins prou correctes.

Bardeni Furvus

La carta de postres, conté opcions prou temptadores, però una vegada més vam optar per la  selecció de formatges. Un exemple més de practicitat, és servir-la acompanyada d’aquest llistat. Són detalls que m’encanten.

Conclusions / Reflexions

Bardeni és un d’aquells llocs amb «club de fans». Cients normals i reals,  que paguen i entenen que menjar allà amb una RQP òptima, comporta certs sacrificis que imposa la normativa del lloc, però que per altra banda, són pures obvietats. Hi ha públic que ha perdut el nord i sembla no entendre que un restaurant és un modus vivendi, de qui el porten. I fixeu-vos que no dic un negoci.

Posar aquestes condicions, diu molt de l’honestedat i personalitat de qui ho porta: el Dani Lechuga. I  evita també, clientela amb ínfules gratuïtes, que els costa tolerar que els posin normes.

De sempre ha estat conegut i assumit, que a Bardeni, no feien reserves. Però ara amb aquesta època Covid, han obert un sistema de reserves per la web, que qualificaré d’intel·ligent. Però no podia faltar tota una normativa, que no caldria si el públic tingués el sentit comú necessari. Personalment vull dir que la trobo de conya 👍

Pel que fa a la seva oferta de carns de la que jo sóc molt fan,  si sou més clàssics o els txuletons us provoquen desitjos inconfessables, disposen també d’una nevera per a maduracions, amb materials que ben segur satisfaran les vostres expectatives.

Resum de Bardeni

  • Es tracta d’un lloc top a BCN, pels que ens agrada el producte
  • A França, seria un Bib Gourmand de la Michelin, però aquí la Bib és una mica #can_pixa
  • Les carns que ofereix el Dani, són d’altíssim nivell i amb oferta més imaginativa que l’habitual
  • També tenen oferta més que suficient pel públic que no menja carn
  • El servei a Bardeni, és impecable
Finalment i més que res perquè el SEO premia de links interns 😉, un poso l’enllaç a altres restaurants de la zona.
Bardeni Eixample