Bardeni, a càrrec de Dani Lechuga, és un restaurant imprescindible a BCN  amb producte de primer nivell, principalment en el tema carns. Però també amb oferta per a públic no carnívor. Recomanable sense cap mena de dubte.  

Bardeni

Carrer de València, 454,

Web de Bardeni

Actualment: reserves a la web

Bardeni-principal

 

Feia més d’un any que no anava a Bardeni i em mostro profundament penedit per tanta tardança 🥲.

És dels restaurants a BCN, que en surto sempre més satisfet i ja sabeu que no ho dic pas de tots. Bardeni, sempre està al meu top de restaurants.

Bardeni, un lloc singular a Barcelona, amb una oferta de carns de primeríssim nivell i amb un públic entregat. I funcionant al seu aire, aliè a qualsevol concessió a la tropa dels (presumptes) influencers i fauna Instagramer.

Imagino que la majoria de gent que llegiu aquesta pàgina, ja coneix Bardeni. Però, per si de cas algú no hi ha estat mai, advertir que no us espanteu amb tota la «normativa» que mostra a la seva pàgina de reserves 😂😂.

Allà trobareu explicats tots els detalls d’horari de cuina, puntualitat, arribades, que no deixen de ser obvietats, però que descrits de manera seqüencial i sense vaselina, poden arribar a espantar a un nouvingut.

En canvi, a mi m’agraden aquestes normatives en què saps les regles de joc i puc donar fe, de l’extrema amabilitat de tots els components del restaurant.

No caldria ni recordar-ho, però Bardeni ocupa lloc destacat a la Llista de llocs recomanats per 3(o+)aTaula, que podeu visualitzar fent clic aquí.

Que ofereixen a la carta de Bardeni

Si volgués ser negatiu, diria que a grans trets, ofereix sempre el mateix, tot i que sempre hi ha alguna aportació segons la temporada. Però és que els que som fans de Bardeni, ja anem a aquells plats. Si arribo a Bardeni i no trobo els plats que ja vaig salivant abans d’entrar, m’agafa un «desgusto» en plan «si no hay Casera nos vamos» 😂

El problema que tens allà, és que voldries demanar de tot. I tampoc és tema d’anar quatre i «compartir de todo», perquè d’alguns plats en menjaries dues racions tu sol. Sé que em veieu #so_excited, però és la realitat de com surto d’allà i no soc l’únic.

Que vam demanar en aquesta ocasió

Va arribar a manera d’aperitiu, un tast de la seva picanya madurada. Increïble de bona!

Bardeni aperitiu

I una mica per refrescar l’àpat i que fos menys carnívor, del que els meus desitjos demanaven, vam compartir també, les seves carxofes amb foie i tòfona.

bardeni carxofes

També els seus fantàstics steak tàrtar  i el tacos de carpaccio de filet.

Bardeni tartar

bardeni tacos

Tot seguit el seu sensacional onglet, una peça de carn, de la que en soc fan d’anys. I parlo de quan encara ni existia Bardeni, la demanava quan voltava per França i quan preguntava l’equivalència per aquí, la gent no sabia que era. Més endavant vaig esbrinar que era l’«entrama».

Bardeni onglet

Podia haver continuat amb algun plat més, però en algun moment calia parar 😏

Vins i postres

La carta de vins és curta, però de les que no tens problemes per escollir. En aquesta ocasió vam demanar un sirà de la regió  Côtes de Rhône, que va resultar molt plaent.

La carta de postres, conté opcions prou temptadores, però una vegada més vam optar per la  selecció de formatges. Un exemple més de practicitat, és servir-la acompanyada d’aquest llistat. Són detalls que m’encanten.

Conclusions / Reflexions

Bardeni és un d’aquells llocs amb «club de fans». Cients normals i reals, que paguen i entenen que menjar allà amb una RQP òptima, comporta certs sacrificis que imposa la normativa del lloc, però que per altra banda, són pures obvietats. Hi ha públic que ha perdut el nord i sembla no entendre que un restaurant és un modus vivendi, de qui el porten. I fixeu-vos que no dic un negoci.

Posar aquestes condicions, diu molt de l’honestedat i personalitat de qui ho porta: el Dani Lechuga. I  evita també, clientela amb ínfules gratuïtes, que els costa tolerar que els posin normes.

De sempre ha estat conegut i assumit, que a Bardeni, no feien reserves. Però ara amb aquesta època post Covid, han obert un sistema de reserves per la web. I amb tota una normativa, que no caldria si el públic tingués el sentit comú necessari. Personalment la trobo de conya 👍.

També comentar que actualment Bardeni, i com podeu veure a la imatge de portada, torna a estar a l’espai on estava l’antic Caldeni, és a dir el local de la dreta, mirant del carrer. Algun projecte o idea, els deu rondar pel cap, de què fer amb el de l’esquerra.

Bardeni tiquet

 

Resum de Bardeni

  • Es tracta d’un lloc top a BCN, pels que ens agrada el producte
  • A França, seria un Bib Gourmand de la Michelin, però aquí la Bib és una mica #can_pixa
  • Les carns que ofereix el Dani, són d’altíssim nivell i amb oferta més imaginativa que l’habitual
  • També tenen oferta més que suficient pel públic que no menja carn
  • El servei a Bardeni, és impecable

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 

Finalment i més que res perquè el SEO premia de links interns 😉, un poso l’enllaç a altres restaurants de la zona.
Bardeni Eixample