Bardeni, a càrrec de Dani Lechuga, és un restaurant imprescindible a BCN amb producte de primer nivell, principalment en el tema carns. Un lloc totalment recomanable sense cap mena de dubte.  

Bardeni

Carrer de València, 454,

Web de Bardeni

Actualment: reserves via web

Bardeni-entrada

Normalment, visito els meus llocs de desig, un cop l’any, però aquest cop, per manca de coincidència entre els dies que ells obren de vespres i els que jo vaig a BCN a sopar, m’havia retardat una mica.

És dels restaurants a BCN, que sempre en surto més satisfet i ja sabeu que no ho dic pas de tots. Sempre i de fa anys, està al meu top de restaurants.

Bardeni, un lloc singular a Barcelona, amb una oferta de carns de primeríssim nivell i amb un públic entregat. I funcionant al seu aire, aliè a qualsevol concessió a la tropa dels (presumptes) influencers i fauna Instagramer.

Imagino que la majoria de gent que llegiu aquesta pàgina, ja coneix Bardeni. Però, per si de cas algú no hi ha estat mai, advertir que no us espanteu amb tota la «normativa» que mostra a la seva pàgina de reserves.

Allà trobareu explicats tots els detalls d’horari de cuina, puntualitat, arribades, que no deixen de ser obvietats, però que descrits de manera seqüencial i sense vaselina, poden arribar a espantar a un nouvingut.

En canvi, a mi m’agraden aquestes normatives en què saps les regles de joc i puc donar fe, de l’extrema amabilitat de tots els components del restaurant.

Que ofereixen a la carta de Bardeni

Si volgués ser negatiu, diria que a grans trets, ofereix sempre el mateix, tot i que sempre hi ha alguna aportació segons la temporada. Però és que els que som fans de Bardeni, ja anem a aquells plats. Si arribo a Bardeni i no trobo els plats que ja vaig salivant abans d’entrar, m’agafa un «desgusto» a l’estil de «si no hay Casera nos vamos» ?.

Bardeni carta

El problema que tens allà, és que voldries demanar de tot. I tampoc és tema d’anar quatre i «compartir de tot», perquè d’alguns plats en menjaries dues racions tu sol. Sé que em veieu #so_excited, però és la realitat de com surto d’allà i no soc l’únic.

Que vam demanar en aquesta ocasió

Va arribar a manera d’aperitiu, un tast de picanha curada. Bona entrada amb un plat que sempre és atractiu.

Els plats van anar arribant a criteri de la cuina i el primer va ser aquesta amanida de mozzarella amb emulsió de tomàquets fumats. No és el plat dels meus somnis demanar-lo, però anava amb el meu fill i volia evitar qualsevol comentari a l’estil «massa carn i poc vegetal».

Tot seguit aquest tàrtar d’Agnus, que mereix tots els elogis del món. És un tàrtar desitjat i ho dic perquè en general, quan en altres llocs demano tàrtar, sol ser perquè de la carta poca cosa m’atrau i és el meu plat jòquer.

Bardeni tartar

Un altre clàssic que també he repetit molts cops, són els Taco-Mex amb carpaccio de filet de vedella i albergínia fumada. Una delicia!

Bardeni taco-Mex

I finalment el seu sensacional onglet, una peça de carn, de la que en soc fan d’anys. I parlo de quan encara ni existia Bardeni, la demanava quan voltava per França i quan preguntava l’equivalència per aquí, la gent no sabia què era. Més endavant vaig esbrinar que era l’«entrama».

Bardeni onglet

Per la meva part, podia haver continuat amb algun plat més, però era un sopar i tampoc calia passar-se.

Vins i postres

La carta de vins és curta, però de les que no tens problemes per escollir. En aquesta ocasió i continuant amb la meva tendència de reducció de consum de vi, vam optar per un parell de copes de la gamma que ofereixen. Va ser La Cirereta del celler Herència Altés. Un DO Terra Alta a base de garnatxa i syrah, prou correcte.

La carta de postres, conté opcions prou temptadores, però vam optar per un a base de xocolata i festuc, del que no recordo més detalls. De fet en vaig tastar una mica i estava realment bo.

Conclusions / Reflexions a Bardeni

Bardeni és un d’aquells llocs amb «club de fans». Cients normals i reals, que paguen i entenen que menjar allà amb una relació qualitat-preu òptima, comporta certs sacrificis que imposa la normativa del lloc, però que, per altra banda, són pures obvietats.

Hi ha públic que ha perdut el nord i sembla no entendre que un restaurant és un modus vivendi, de qui el porten. I fixeu-vos que no dic un negoci.

Posar aquestes condicions, diu molt de l’honestedat i personalitat de qui ho porta: el Dani Lechuga. I evita també, clientela amb ínfules gratuïtes, que els costa tolerar que els posin normes.

De sempre havia estat conegut i assumit, que a Bardeni, no feien reserves. Però després del punt d’inflexió Covid, van obrir-les a través de la web i amb tota una normativa que personalment trobo de conya i que no caldria si el públic tingués el sentit comú necessari.

Bardeni tiquet

Bardeni avaluació

 

Resum de Bardeni

  • Es tracta d’un lloc top a BCN, pels que ens agrada el producte
  • A França, seria sense cap dubte, un Bib Gourmand de la Michelin
  • Les carns que ofereix el Dani, són d’altíssim nivell i amb oferta més imaginativa que l’habitual
  • El servei a Bardeni, és impecable

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 

Finalment i més que res perquè el SEO premia de links interns ?, un poso l’enllaç a altres restaurants de la zona.
Bardeni Eixample