Besta Barcelona és un lloc del qual veureu per les xarxes, tota mena d’elogis. Vam anar amb els companys de 3(o+)aTaula i tot i ser un lloc prou correcte, no vam trobar-hi res a destacar. Vam deduir que és un altre producte auspiciat per campanyes de màrqueting ben treballat.

Besta Barcelona

Aribau, 106
web de Besta Barcelona

Tel.: 930 19 82 94

Besta Barcelona entrada

 

Feia dies que les meves publicacions eren positives, però s’ha de dir que evitava sortir de la meva zona de confort, sinònim d’anar sobre segur generalment. Però quan anem amb els companys de 3(o+)aTaula, la tria dels llocs és a torns i per aquest motiu vam anar a Besta Barcelona.

Sempre quan surto d’un restaurant al qual vaig per primer cop, em faig la pregunta «tornaré? / tornaria?» i en aquest cas tinc molt clar que no. I no tinc res negatiu a enumerar, però tampoc res positiu. I havent-hi un munt de llocs als quals tinc desig de tornar, és evident que aquest no entra a la meva llista.

Que quins llocs m’agraden? En tinc un munt i molts d’ells els podeu trobar a la Llista de llocs recomanats a BCN, que fem conjuntament amb els companys de 3(o)aTaula. La podeu veure fent clic a la següent imatge.

Que ofereixen a la carta de Besta Barcelona

Vaig entrar al lloc amb il·lusió, però només mirar la carta, em va caure l’ànima als peus. Poca varietat i desordre en la carta, com podreu jutjar vosaltres mateixos.

Besta Barcelona carta

T’expliquen que fins no sé quin plat, són racions molt petites, que a partir d’allà són més completes i es poden considerar com segon plat. I, tot i això, quan després demanes algun dels plats, ves a saber que no et tornin a la taula amb el típic «lo siento, sacabao», que també va passar 😅.

Que vam acabar demanant

S’ha de dir que jo tinc poca corda quan d’una carta no hi ha un sol plat que em faci gràcia d’entrada. I mira que menjo de tot. Per tant, em vaig limitar a demanar el meu plat principal, que va ser ni més ni menys que la truita de Betanzos amb el barret de calamarset que veureu més endavant.

I ja com plats per iniciar l’àpat, em vaig apuntar a la tria dels companys, que va ser aquesta. Una vieira a Cambados amb el seu vel de cansalada, per cada un de nosaltres. A vuit eurets cada una 😉.

Besta barcelona vieira

I tres de nosaltres vam demanar la terrina de cacheiro» amb confitat de «colinabo». Vaja, cap de porc per si no sabeu que és això del «cacheiro».

I l’Esther va demanar aquesta mini empanada cruixent de blat de moro i verat, en lloc de la terrina.

I ja com plats principals (que ens van avisar que igual no arribaven tots al mateix temps, perquè allà «todo está pensado para compartir»), dos de nosaltres vam demanar la truita de betanzos amb aquest barret de calamars. Crec que és el primer cop que demano una truita en un restaurant, com a plat principal, que va resultar una truita normal amb calamarsets no massa saborosos.

Besta barcelona truita

I les altres dues eleccions a Besta Restaurant, van ser l’aneguet a tres coccions, tot i que un volia les cocotxes, però «sabian acabao» 😂. Segons van dir, l’aneguet correcte, però sense res a destacar.

Besta barcelona aneguet

S’ha de dir, però, que els quatre plats principals, van arribar al mateix temps. Les coses tal com siguin.

Vins i postres a Besta Barcelona

La carta de vins també poc endreçada i una mica ideada perquè ells et puguin recomanar com vaig escoltar en una taula propera amb aquella cantarella que comença amb «como les gusta, suave o con cuerpo?»

Vam escollir el DOQ Priorat Negre de Negres, però tampoc hi havia gaires més opcions al nostre gust.

Pel que fa a les postres, de les que vaig prescindir, van rebre bons elogis per part dels que els van tastar. Oferien tres possibles postres i van escollir el de mandarina i xocolata i també el pastís de blat de moro fumat amb gelat de crispetes i toffee.

Besta barcelona postres

Conclusions i reflexions

El que més em va admirar del lloc, va ser la bona campanya de màrqueting que ha aconseguit convertir aquest Besta Restaurant en un lloc de moda i amb afluència de públic prou considerable.

Van obtenir reportatges de la «Cholonch» a La Vanguardia, d’en «Sorrós» al Periodico i excitació de tots els de «sempre», Mantelacuadors, Yummy, Gastroeconomy, TimeOut i molts d’altres que em deixo.

I tots explicant una mica el mateix guió, repetint el tema «unión Atlántico-Mediterraneo» o l’ingeniós significat de la paraula Besta. La conclusió és que van contractar una molt bona agència, amb un bon storytelling.

I ja si feu clic aquí, al el seu Instagram de localització,  a la secció TOP que mostra les fotos exitoses, veureu publicacions de tota la fauna habitual.

La reflexió, per tant, no és altre que reconèixer que la publicitat funciona. Altra cosa serà si això té durada. Encara recordo aquell lloc La Bellvitja (un dels cuiners de Besta Barcelona havia estat allà), amb la seva gran campanya, però van tenir la fi del cagaelàstics. I per cert en aquest, vam fer fa anys, la 1a trobada 3(o+)aTaula… i tampoc va anar bé 😂😂.

Com conclusió, recordar que no dic pas que el lloc sigui dolent. Només dic que és un lloc correcte, però res a veure amb l’excitació que llegireu per les xarxes. Estem en temps de fakenews i sovint aquestes s’imposen a la realitat. En termes acadèmics diríem que és un lloc de 6,5, però a mi m’agrada anar a llocs de nota > 7 😉.

Besta Barcelona tiquet