Bonanova Restaurant, és tota una institució a Barcelona. Sense fer gaire soroll ocupa un lloc de referencia en l’oferta gastronòmica de la ciutat. No és un lloc econòmic, però la qualitat del producte, el tracte i el nivell de servei el converteixen en un lloc de visita obligada per a tots els qui ens agrada la bona cuina al servei del producte.

Bonanova

Sant Gervasi de Cassoles, 103

www.restaurantebonanova.com

Tel.: 934 17 10 33

 

Nova trobada de 3(o+)aTaula, amb la tria d’aquest restaurant a càrrec del Jordi. Els tres coneixíem el lloc prou bé i jo l’havia publicat fins i tot al setmanari Què FEM de La Vanguardia , abans d’engegar-los a regar 😏

Al post conjunt, al que podreu accedir a través del link que teniu al final del post, podeu llegir l’opinió global del grup.

Bonanova Restaurant, és un dels llocs en què ja pots assegurar d’entrada que en sortiràs satisfet i on els únics secrets són el producte de qualitat i una cuina que es posa al servei d’aquest i en treu el màxim partit.

Està ubicat molt a prop de la plaça Bonanova, en un ampli local modernista de sostres alts amb parets de rajola i que fa anys era la seu d’una sala de billars. Va obrir portes el 1964 i molta gent el segueix anomenant amb algun dels noms que el local havia tingut abans -Can Tonet, Els Billars o El Casinet.

Després d’anys de funcionar com a restaurant familiar, ha arribat a assolir l’estatus actual de lloc de prestigi. Qui va iniciar el negoci, fent-se càrrec de la cuina, va ser la mare dels qui actualment porten el restaurant. A aquests continuadors del projecte els acompanyen uns excel·lents equips de sala i cuina.

Que ofereix la carta de Bonanova Restaurant

A la carta del restaurant predomina clarament la cuina de producte i hi ha molts plats de cuina catalana. Però una de les característiques destacables del lloc és el bon fer del cap de sala –un dels fills que porten el restaurant- que, amb la seva simpatia, sap configurar la comanda a través d’un agradable diàleg amb els comensals.

Els seus suggeriments són sempre encerts que et porten a descobrir plats en els quals, en principi, ni t’havies fixat i que ell ofereix per compartir, en mitges racions dels productes més de temporada.

Bonanova cervellets

En aquesta darrera visita a Bonanova Restaurant, vam optar per fer un dinar a base de plats de la secció entrants, que vam compartir. Mai ho havíem fet excepte en llocs «modernets» en que això és quasi obligat.

Jo segurament soc el més reticent del grup a renunciar al meu plat principal individual. Però precisament aquell dia tenia un sopar amb motiu d’una celebració i em va anar bé dinar relativament lleuger.

Reflexions / Conclusions

Aprofito per fer un contrapunt al paràgraf en que parlava de la «simpatia del cap de sala» del Bonanova.  I us servirà per entendre les restriccions de la «crítica gastronòmica» actual. Tot i que vull insistir en que no faig crítica, sinó que intento donar una explicació global, com si fos en una xerrada entre amics.

El tema «simpatia del cap de sala» és totalment cert i és un copiar i enganxar de la publicació que vaig fer al QuèFEM, tal com podeu veure aquí,

Bonanova QueFEM

El que no vaig posar llavors, és que amb aquests suggeriments entusiastes i sincers, la factura final pot augmentar considerablement. I no ho vaig posar per dos motius: El primer és que tampoc t’obliguen a acceptar els suggeriments i el segon, perquè avui en dia en les publicacions a premsa, et capen aquestes coses. O en veieu mai d’escrites?.

Però crec que han millorat … 😏

Aquest cop es van comportar, potser perquè al primer suggeriment d’unes carxofes que «estaven en plena temporada», ja vaig marcar territori, discutint quan era la “pena temporada” de les carxofes. Van reaccionar obsequiant-nos amb una mostra de carxofes. I he de dir que estaven bones. Però mai he dubtat que al Bonanova, comprin els millors productes.

Reitero que tot això ho dic com un comentari més. No es contradiu en que els plats que serveixen són de molt nivell i que treballen amb producte prèmium. Ja sabeu que m’agrada parlar dels temes positius, però sense deixar-me de dir, coses que sense ser negatives, poden ser oportunitat de millora.

Pensem que pot ser un candidat per a la propera edició de la Guia 3(o+)aTaula, versió hivern. La tindreu el proper gener i de moment està vigent la de Tardor 2019, que us podeu baixar fent clic a,

Bonanova Restaurant Guia Tardor

Si voleu veure el punt de vista del grup, així com els plats i el tiquet, feu clic a,

Finalment si voleu saber quins altres restaurants tinc publicats per la zona del Bonanova, feu clic a,