Brichs és a Falset, capital de la comarca del Priorat. Molt recomanable i que cal tingueu a l’agenda per qualsevol visita a aquesta comarca. Els plats estan ben elaborats i el servei és amable i professional.
No ha estat pas el primer cop que he anat a Brichs. Però si que es la primera vegada que el publico, doncs les anteriors havia anat a menú i penso que no es pot descriure un restaurant basant-se amb només el seu menú.
Vam anar un divendres migdia i el restaurant estava ple i per tant es veu un lloc en plena forma. Penso que el Brichs, ha aparegut en el moment adequat i en el lloc on era necessari.
El seu xef, prové del meu estimat Celler de la Miloquera a Marçà, que en el seu moment vaig publicar i lloar. I molts dels que em llegiu hi vau anar i pels feed backs que rebia, en sortíeu contents.
Doncs ara està a càrrec de la cuina de Brichs i pel que he pogut deduir, amb el mateix èxit i amb el valor afegit d’unes instal·lacions de primer nivell.
Que ofereixen a Brichs
Els dies feiners, podeu trobar un interessant menú de migdia, que feien la majoria de les taules de la sala. De fet el menú ja em va resultar prou temptador, però com volia publicar el lloc, vam anar a la carta. Fixeu-vos en el menú, del que ja tenia feta la meva tria: La sopa de ceba i l’arròs 😋.
Però al veure que a més de la carta a Brichs, hi havia una secció de suggeriments del dia, ja vam deduir, que el prescindir del menú, no seria cap enrenou per a la cuina. Amb això cal anar en compte, doncs en més d’un restaurant, no estan dimensionats per servir carta al migdia. I alguns ja es neguen directe.
Que vam acabar demanant
Com a «entreteniments» ens van portar un petit bol de sopa de ceba. Per mi que tenen telepatia, doncs aquell és el plat que hagués escollit del meú. I també una mica d’oli i pa per anar matant la gana. Magnific l’oli 👍
I tot seguit varem compartir 4 croquetes de carn d’olla de la carta i el tataki de la secció suggeriments. Les croquetes molt autèntiques i per tant del meu gust i el tataki molt bo i al punt de cocció (o cruor) que m’agrada.
Com plats principals, vam demanar els dos un dels arrossos de la carta. Aprofito per dir que els arrossos són un dels punts forts d’aquest xef. En concret vam demanar el de costelló i conill. Mostro la fotografia, ja servit al plat.
L’arròs molt al punt, amb un brou potent i ben treballat.
Postres i vins a Brichs
La carta de vins de Brichs, és de les modèliques. Vins de proximitat, endreçada per DO’s i amb preus molt ajustats, tal com és costum a la comarca. Vam triar el DO Montsant Dosterras. Un 100% garnatxa, que va resultar molt agradable, harmònic i avellutat.
Pel que fa a les postres a Brichs, vam demanar si era possible que ens servissin, una de les que tenien al menú, que ens feia més gràcia que les de la carta. I van dir que cap problema: Mel i mató, realment bona.
Reflexions / Conclusions a Brichs
Tal com deia al principi, feia falta un lloc com aquest al Priorat. Amb una sala en un espai modern, elegant i amb llum. I amb una oferta ben equilibrada i no deslligada a la comarca.
I ho dic des de la meva perspectiva urbanita, visitant el Priorat. Ja estic una mica saturat de la cuina amb sofisticacions i combinacions impossibles, que sovint em trobo en els restaurants de BCN que publico setmanalment aquí en la web.
Potser per BCN està bé, però quan surto a comarques, vull una cuina més autèntica i si pot ser arrelada al territori. I que ningú interpreti que busco restaurants de carn a la brasa i/o calçotades, que tinc molt #hater per la xarxa 😂
També m’agrada un tracte planer, que no és pas contradictori amb professional. Això és difícil d’explicar, però suposo que s’entén el que busco. Ni el #hola_chicos de molts llocs de BCN, però tampoc cal que moguin la cadira per «facilitar» asseure’s. I molt menys anar a restaurants, on el paio que ho porta és un malcarat total. 😂😂 #a_Falset_en_tenen_algun 😂.
I ara per ara Brichs compleix tots els requisits que demano i per tant es el lloc que recomano quan em pregunteu on menjar a Falset. I si la pregunta és més general, en sentit de tota la comarca, afegeixo un altre lloc que m’agrada i que ja imagineu és La Cooperativa de Porrera.
RESUM
- Restaurant a Falset, ampli, lluminós i amb bon parament
- Amb bona oferta de plats, així com un interessant menú de feiners.
- Els arrossos solen ser de molt bon nivell
- La carta de vins envejable
- La RQP és bona
- En conseqüència, recomanable sense dubtar
Finalment us recomano un post que vaig dedicar fa uns mesos a una ruta de restaurants, que comença a Reus i arriba a prop de Delta, passant per Falset. Feu clic si voleu veure el post. I ja apareixia Brichs.
Un lloc molt recomanable, sí.
Jo vaig gaudir molt amb l’arròs. Crec que ha de ser un fix a la propera visita.
Per cert, ara veig que no et vaig enviar el llistat actualitzat amb el Brichs per afegir a “Restaurants del sud de Catalunya”. Ja t’arribarà!
Salut!
Totalment d’acord.
Es que els arrossos, de sempre li han sortit molt bé. Al menú sempre en hi ha algun, però em va estranyar trobar-ne dos i prou a la carta.
Penso que la direcció del local, no deu voler el clisé de «lloc d’arrossos».
Salut!
Els plats del menú em semblen top, me’ls demanaria tots. Penso que a Barcelona, efectivament, sobren combinacions impossibles i que també tenim dret a una escudella… A altres llocs ens passen la mà per la cara en aquest sentit
Aquí hem anat una mica a l’altre costat del pèndol i les combinacions impossibles estan a l’ordre del dia…. I fins i tot algun cuiner, les ha qualificat d’impossibles, però diu que si la gent ho volen, ell es deu al públic…
I la moda ha arribat a més d’un lloc del Priorat…. Per sort a Brichs i altres llocs, no han caigut en aquest parany..
Salutacions i gràcies per passar