Brots a Poboleda, és un dels llocs de referència gastronòmica al Priorat. Un restaurant de petit format, amb una cuina molt acurada.

Brots

carrer Nou, 45. Poboleda

http://brotsrestaurant.com/

T. 977827328

Brots-Poboleda-entrada

Feia temps que escoltava bones referències de  Brots i sempre el deixava per més endavant, degut a la mandra de conduir, que amb l’estomac ple, s’agreuja. Però aquesta darrera setmana, vam decidir-nos.

Brots és un restaurant petit en dimensions, però molt gran en cuina. Si busqueu literatura per Internet, descobrireu que és un projecte personal de Pieter Truyts, que havia estat durant bastants anys al restaurant estrellat Can Bosch a Cambrils, que he publicat en més d’una ocasió i si feu clic a Can Bosch, 2016 podreu llegir la crònica.

La carta és molt reduïda i ofereixen un parell de menús degustació, que al observar el preu, quasi t’estranyes d’entrada per econòmics.

Brots-Poboleda-menu

Que vam escollir a Brots

Tot ens feia gràcia i vam optar per agafar un dels plats de “picar” i en concret les croquetes de cua de bou, que són de les millors que he tastat mai dins la repescada tendència de croquetes, plat obligat en tots els restaurants que segueixen les modes de platets a compartir. I va arribar això, que cap al final ens vam penedir, doncs vam sortir molt tips… I els pans per sucar amb l’oli, també van ajudar-hi.

Brots-Poboleda-croquetes
Brots-Poboleda-oli

Prèviament ens va arribar aquesta mà, que quan el mateix xef la porta, explica tota una història, que està feta a partir d’un motlle extret de la seva mateixa mà…. No vaig parar massa atenció, doncs ja sabeu que aquestes històries no “me ponen” massa… La mà contenia productes per “aperitiu” i imagino que el seu contingut deu anar variant. Aquest cop portava, llengua de porc fumada, paté, l’oliva amb la xeringa de vermut i alguna cosa més 🙂

Brots-Poboleda-aperitui

Com inici del menú van arribar en primer lloc…

L’amanida de vieires amb rillette de conill i síndria marinada, que va resultar un plat espectacular pel seu equilibri de sabors i que com aquell dia no tenia rillette de conill, ho va canviar per un de porc. Després un risotto de tomàquet amb pop de roca, on el pop era d’una excel·lent textura, força diferent a la moda actual en que tots els restaurants ofereixen “pop a la brasa”, d’una sospitosa uniformitat. Aquest valia la pena…

Brots-Poboleda-amanida

 

Brots-Poboleda-risotto

El tercer component del menú a Brots, era Vitelo tonato. Els que em coneixeu, sabeu que menjo de tot, però el vitelo mai ha estat un plat gaire del meu gust…. però anava amb el menú i el vaig prendre disciplinadament. Reconec el bon fer d’aquest plat, on el component carn era llengua de vedella (ja ens van avisar de que si algú tenia problemes amb la llengua, ho canviaven), la textura era perfecte i reconec el bon fer del plat, però el vaig gaudir molt poc per la meva poca afició als Vitelos. Però en canvi la Marta, li va encantar.

Brots-Poboleda-vitelo

I per acabar les postres…

Com postres a Brots, van arribar aquests, en lloc del gelat de wasabi anunciat, que si són unes de les postres que m’encanten, però el que va arribar estava prou bé, amb gelat d’anet i préssec del poble.

Brots-Poboleda-postres

La carta de vins de Brots…

És molt complerta. Vaig pensar que era un lloc on em podia deixar recomanar i ens va arribar un “En Números Vermells”. Un bon vi que ja coneixia de la vinateria Aguiló i que va resultar prou satisfactori. Elaborat en un celler de Torroja, de la parella del cuiner.

Brots-Poboleda-carta-vins

 

Brots-Poboleda-vi

Conclusions a Brots

Un cop explicat el que vam menjar, comentar que aquest lloc, és ja una realitat gastronòmica al Priorat. I que de manera immerescuda, Brots no ha aparegut a la recent Guia de La Vanguardia dels “100 millors”. Segurament no han volgut pagar l’impost revolucionari, que demanaven per aparèixer en la penosa Guia, els de l’agència encarregada.

Brots-Poboleda-compte

Brots es converteix en un dels meus llocs preferits al Priorat, juntament amb la Cooperativa de Porrera . Tot i que no són comparables, cada un té el seu moment. Fa temps també recomanava l’Aspic, tot i que ara ja no. I amb gran atreviment per la meva part -atès la coneguda «personalitat» del responsable- em permetré recomanar-li el conegut llibre d’autoajuda del “Spencer Johnson”…

Per acabar RESUM de Brots

  • Un lloc amb cuina de primeríssim nivell
  • Plats sorprenents i molt ben dissenyats
  • Grandíssima RQP. Just al rebre el compte la Marta es preguntava com li sortien els números
  • Molt bona selecció de vins
  • Servei molt atent a càrrec d’una sola persona
  • L’únic “però”, és que cal arribar-hi… i tornar…