Brugarol X, és el germà petit del Brugarol al Call barceloní ,  inspirat també amb els bars Izakaya japonesos, en el que predomina la cuina en cru. Un lloc ben agradable que ens va semblar una altra bona opció.

Brugarol X

Còrsega, 231

Web del lloc

Reserves per la Web

Brugarol X entrada

Aquest restaurant pertany al grup Brugarol , que integra entre d’altres, el del barri del Calll’Hostal La Fosca, el celler Brugarol i La Finca Bell LLoc.

De moment conec el primer, que ja vaig publicar fa uns mesos, la Finca Bell LLoc, així com el seu magnífic celler que destaca pel seu disseny arquitectònic i el Brugarol X que publico ara.

Les tres experiències han estat molt positives i no vaig publicar l’estada a Finca Bell Lloc, per sortir de l’àmbit de publicacions d’aquesta web, en què el limito a restaurants.

En tot cas, cal destacar la feina d’aquest grup i la seva defensa del producte de proximitat.

Que ofereixen a Brugarol X?

Podem definir l’oferta, com un restaurant de tapes inspirant en els bars Izakaya japonesos, en el que predomina la cuina en cru. I a paraules d’ells, molts dels seus productes provenen de Brugarol, Palamós, al cor de l’Empordà.

A grans trets i com podeu veure a la següent imatge, es pot optar per demanar tapes, o deixar que ells ens portin el que mostra el seu menú, que de fet ja anàvem amb aquesta intenció. Per tant, els plats que veureu a continuació són els del menú de la dreta.

Brugarol X

 

Que ens va arribar a taula?

En primer lloc, la persona que ens atenia, va insistir a què com a previ al menú, demanéssim una ostra. Qui m’acompanyava no és d’ostres i en enfront de la insistència, vam demanar una per a mi.

Brugarol X ostra

Molt ben «amanida» amb ceba vermella, cogombre i salsa de tamarinde i llima. Però els costa molt d’entendre que a mi m’agraden les ostres sense «amanir», i que en viure a prop de Delta, formen part de molts sopars de divendres a casa. Dit això, l’amaniment era bo i 5 eurets més al tiquet 😂.

Va començar el menú amb el flam de tòfona cuit a foc lent amb shilitake encurtit que ja coneixíem de l’estada anterior. Una preparació ben curiosa.

Tot seguit el verat marinat i amb albergínia.

Brugarol X verat

Van continuar amb un sashimi de corball amb emulsió d’algues, ceba vermella, daikon amb all i llima, plat que em va confirmar que hi havia bon nivell.

Brugarol X sashimi

Després aquest Tàrtar de tonyina damunt de «wonton» cruixent, teriyaki i maionesa japonesa. Un dels plats top a Brugarol X. Com per demanar una dotzena i fer sopar monotemàtic 😍.

Tot seguit la tonyina vermella amb verdures km0. Molt bon producte i plat destacable també.

Brugarol X tonyina

El turbot amb amanida de wakame i vinagreta de yuzu.

Un altre dels plats top del vespre, va ser el “Shabu-shabu” de llom de vedella Black Angus i ja per acabar el final més carnívor a Brugarol X , va arribar la galta de porc, amb figues, olives i kale.

Brugarol X shabu-shabu

Vins i postres a Brugarol X

La carta de vins era prou variada i amb opció a copes ben indicada. Vam optar per copes de Dido de la DO Montsant i per una de LLopart.

I pel que fa a les postres, pel que mostra la carta, dedueixo que únicament aquesta escuma de miso caramel, que estava prou bé.

Conclusions i reflexions

En primer lloc, cal destacar, la gran amabilitat del servei, amb un nivell d’empatia i ganes d’agradar que mereixen ser destacades. Quin contrast amb els serveis desganats o robotitzats, tan abundants en la BCN actual.

He de confessar que algun moment, a Brugarol X, ens van dir «#chicos» en servir els plats 😂😂. Però en cap cas l’ofensiu i robotitzat #hola_chicos amb el que et reben en alguns llocs, just abans d’acomodar-te.

I per trobar alguna pega, és que el sistema de reserves, obliga a escollir torn, en horaris no massa coincidents amb els meus hàbits: 19:30 o 21:15. Com em calia tornar a Cambrils, vam escollir les 19:30 i s’ha de dir que les dues hores de marge, són prou generoses.

La carta està configurada pràcticament, amb els mateixos plats del menú i s’ha de dir que no varia gaire en funció del temps. Per a mi no va ser cap problema, ja que feia pràcticament un any que no hi anava, tot i que va ser a l’altre local. Però qui m’acompanyava, que hi va més sovint, em va comentar el detall.

No estava ple Brugarol X, com el del barri del Call el dia que hi vam anar, però a tenir en compte que era dia Champions i jugava el Barça.

En resum, un lloc ben interessant, que crec us pot agradar per producte i tracte.

Brugarol X tiquet

 

RESUM a Brugarol X

  • Petit restaurant a BCN
  • Inspirant en els Izakaya japonesos
  • Amb molt bon producte de proximitat
  • I molt bon tracte del peix cru
  • Servei amable que et fa sentir a gust
  • En conseqüència, molt recomanable