Ca l’Amada, és d’aquells llocs que si no ho veus en directe no t’ho creus i quan ho veus, et quedes garratibat de la increïble relació qualitat-preu. I amb un gran nivell de plats i presentació.

Ca l’Amada

Plaça del Portal – Nou, 1
Valls

instagram del lloc

Tel.: 977 60 10 26

Ca l'Amada-entrada

Vam anar a parar a Ca l’Amada, gràcies a uns bons amics que ens van recomanar el lloc i ens hi van acompanyar.

Conec molt poc Valls i crec que només és la tercera vegada que hi vaig. La primera ja deu fer com trenta anys, va ser per donar una xerrada sobre comunicacions informàtiques, la segona per fer compres al Magatzem del Vermut, dinant aquell dia al Portal 22 i aquesta tercera per a descobrir Ca l’Amada.

De fet, i sense la recomanació dels amics, hauria passat per allà 100 vegades i ni m’hauria fixat que era un restaurant. De fora sembla un bar d’aquells que es repeteixen als pobles, però a la que entres, ja tot el panorama canvia cap a bo.

Taules ben repartides i convenientment separades i una cuina mig oberta a través d’una vidriera, amb unes dimensions i equipament, que ja les voldrien alguns restaurants de renom.

Que ofereixen a Ca l’Amada

És lloc de menú tant sí com no, tot i que entenc que també ofereixen alguna alternativa de nivell com podeu veure a partir del paper annexat a la part superior esquerra.

Es tracta d’un menú amb 5 primers, 5 principals i 4 opcions de postres. I a la dreta, podeu veure l’oferta de vins.

Que vam escollir

Com us he dit, érem 5 i vaig anar fent algunes fotos, però amb la meva timidesa en aquestes accions i més quan estic acompanyat, han quedat com han quedat.

Com a primers plats a Ca l’Amada, vam demanar les carxofes guisades amb cremós de pata i pernil (2), la brandada de bacallà, remolatxa cuita i taronja i per a mi els cigrons amb cap i pota de vedella, que van arribar tot seguit d’un parell de plats amb olives i algun altre envinagrat.

ca lamada carxofes

ca lamada brandada

i com a plats principals, (3) entrecots de vedella amb vinagreta de farigola, pebrot escalivat, fesols i cansalada, (1) de cigrons amb cap i pota de vedella, (de la secció primers)  i (1) de pollastre rostit amb gambes.

Ca lamada entrecot

ca lamada pollastre

El tema de l’entrecot, dona per a parlar-ne. Mai demano entrecots en restaurants llevat que em trobi en algun lloc especialitzat, tipus «asador». I de fet poca carn vermella consumeixo fora de casa.

Però com els amics que ens van portar allà, comentaven les bondats de l’entrecot, vaig pensar que el provaria. I a més en el moment de demanar-lo, cada un va demanar el seu punt de cocció: un de bastant fet, un altre «al punt» i jo molt poc fet.

Doncs van arribar, cada un segons s’havia demanat i el meu, el molt poc fet, estava més que correcte. Un detall més de la bondat del lloc.

Pel que fa a la resta d’entrants, els cigrons per a gaudir de valent i de fet jo els vaig menjar de primer i el pollastre que vaig tastar, un guisat impecable. I pel que fa als primers, només puc parlar i ja ho he fet dels cigrons. Però la resta de la taula, es va desfer en elogis dels respectius plats.

Vins i postres a Ca l’Amada

L’oferta de vins, si vols anar més enllà del vi del menú, la podeu veure a la dreta de la imatge que he mostrat més amunt. Una llista reduïda, però suficient atès la naturalesa del lloc. Vam escollir el DO Terra Alta de Bàrbara Forés, que va resultar ben satisfactori.

I de la secció de postres, la majoria va tirar cap al Brownie de xocolata i fruits secs amb gelat, del que no vaig fer foto. Mentre que la Marta jo, fent un exercici de dissidència vam optar pel pastís de formatge i pel gelat de vainilla, cafè molt i un toc de whisky. Molt bones postres!

Ca lamada brownie

Conclusions i reflexions

Com deia al principi, i parlant amb els meus companys de taula, costa d’entendre el bon nivell d’aquest menú quan mires el seu cost. Suposo que es pot aconseguir amb molta dedicació i molt de sacrifici familiar.

Dit això, poques més reflexions queden  i queda clar que es tracta d’un lloc sorprenent, on tornar en qualsevol visita a Valls.

I pels aficionats a la Guia Repsol, tenen un «Solete Repsol». No és un sistema de qualificacions dels que em mereixi gaire confiança, però en aquest cas, crec que ben merescut.

El tiquet, recordar que és de 5 pax.

ca lamada tiquet

ca lamada avaluació

Resum de Ca l’Amada

  • Plats molt ben elaborats i presentats
  • Local amb aspecte exterior de bar
  • Però ben confortable a l’interior
  • Una de les millors relacions qualitat-preu que he vist mai
  • En conseqüència, si teniu oportunitat, aneu-hi.

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.