Ca l’Amada, és d’aquells llocs que si no ho veus en directe no t’ho creus i quan ho veus, et quedes garratibat de la increïble relació qualitat-preu. I amb un gran nivell de plats i presentació.
Vam anar a parar a Ca l’Amada, gràcies a uns bons amics que ens van recomanar el lloc i ens hi van acompanyar.
Conec molt poc Valls i crec que només és la tercera vegada que hi vaig. La primera ja deu fer com trenta anys, va ser per donar una xerrada sobre comunicacions informàtiques, la segona per fer compres al Magatzem del Vermut, dinant aquell dia al Portal 22 i aquesta tercera per a descobrir Ca l’Amada.
De fet, i sense la recomanació dels amics, hauria passat per allà 100 vegades i ni m’hauria fixat que era un restaurant. De fora sembla un bar d’aquells que es repeteixen als pobles, però a la que entres, ja tot el panorama canvia cap a bo.
Taules ben repartides i convenientment separades i una cuina mig oberta a través d’una vidriera, amb unes dimensions i equipament, que ja les voldrien alguns restaurants de renom.
Que ofereixen a Ca l’Amada
És lloc de menú tant sí com no, tot i que entenc que també ofereixen alguna alternativa de nivell com podeu veure a partir del paper annexat a la part superior esquerra.
Es tracta d’un menú amb 5 primers, 5 principals i 4 opcions de postres. I a la dreta, podeu veure l’oferta de vins.
Que vam escollir
Com us he dit, érem 5 i vaig anar fent algunes fotos, però amb la meva timidesa en aquestes accions i més quan estic acompanyat, han quedat com han quedat.
Com a primers plats a Ca l’Amada, vam demanar les carxofes guisades amb cremós de pata i pernil (2), la brandada de bacallà, remolatxa cuita i taronja i per a mi els cigrons amb cap i pota de vedella, que van arribar tot seguit d’un parell de plats amb olives i algun altre envinagrat.
i com a plats principals, (3) entrecots de vedella amb vinagreta de farigola, pebrot escalivat, fesols i cansalada, (1) de cigrons amb cap i pota de vedella, (de la secció primers) i (1) de pollastre rostit amb gambes.
El tema de l’entrecot, dona per a parlar-ne. Mai demano entrecots en restaurants llevat que em trobi en algun lloc especialitzat, tipus «asador». I de fet poca carn vermella consumeixo fora de casa.
Però com els amics que ens van portar allà, comentaven les bondats de l’entrecot, vaig pensar que el provaria. I a més en el moment de demanar-lo, cada un va demanar el seu punt de cocció: un de bastant fet, un altre «al punt» i jo molt poc fet.
Doncs van arribar, cada un segons s’havia demanat i el meu, el molt poc fet, estava més que correcte. Un detall més de la bondat del lloc.
Pel que fa a la resta d’entrants, els cigrons per a gaudir de valent i de fet jo els vaig menjar de primer i el pollastre que vaig tastar, un guisat impecable. I pel que fa als primers, només puc parlar i ja ho he fet dels cigrons. Però la resta de la taula, es va desfer en elogis dels respectius plats.
Vins i postres a Ca l’Amada
L’oferta de vins, si vols anar més enllà del vi del menú, la podeu veure a la dreta de la imatge que he mostrat més amunt. Una llista reduïda, però suficient atès la naturalesa del lloc. Vam escollir el DO Terra Alta de Bàrbara Forés, que va resultar ben satisfactori.
I de la secció de postres, la majoria va tirar cap al Brownie de xocolata i fruits secs amb gelat, del que no vaig fer foto. Mentre que la Marta jo, fent un exercici de dissidència vam optar pel pastís de formatge i pel gelat de vainilla, cafè molt i un toc de whisky. Molt bones postres!
Conclusions i reflexions
Com deia al principi, i parlant amb els meus companys de taula, costa d’entendre el bon nivell d’aquest menú quan mires el seu cost. Suposo que es pot aconseguir amb molta dedicació i molt de sacrifici familiar.
Dit això, poques més reflexions queden i queda clar que es tracta d’un lloc sorprenent, on tornar en qualsevol visita a Valls.
I pels aficionats a la Guia Repsol, tenen un «Solete Repsol». No és un sistema de qualificacions dels que em mereixi gaire confiança, però en aquest cas, crec que ben merescut.
El tiquet, recordar que és de 5 pax.
Resum de Ca l’Amada
- Plats molt ben elaborats i presentats
- Local amb aspecte exterior de bar
- Però ben confortable a l’interior
- Una de les millors relacions qualitat-preu que he vist mai
- En conseqüència, si teniu oportunitat, aneu-hi.
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Bon dia,
Com que dius que no coneixes gaire Valls, em permeto recomanar-te un restaurant portat per uns nois joves que ho fan molt bé i en un local molt bonic Es diu La Licorera, perquè antigament era una licorera:) Hi fan filet Wellington, un plat que feia segles que no veia! Aquí et deixo l’enllaç a la seva web on pots veure la carta: https://lalicorera.cat/
Gràcies per la informació.
Ja no sé pas si tindré ocasió de tornar a Valls, ja que amb el meu ritme de visites, cada 10 o 20 anys, potser ja no hi arribem a temps (o jo o el restaurant hàgim palmat o retirat abans ) 😅😅.
Bromes a banda, gràcies per passar per aquí.
Salutacions,
Tinc familia molt aprop i hi vaig freqüentment.
Agendat queda. Gràcies
Espero no decebre’t, tot i que amb aquest em sento segur!
Salutacions,
Jo soc una de les que es refien dels Solete Repsol i si mires la categoria on els classifiquen acostumen a encertar.
No és el mateix bar, que guingueta, menú… Si tens clar el que vols, pots confiar en el llistat.
Aquest mes y un clar exemple d’encert.
Bon Nadal!!!!!
En aquest si que la recomanació «Solete», m’ha ben convençut.
La meva malfiança en aquesta Guia, que de fet no llegeixo mai, venia donada perquè conec alguns dels que hi ha col·laborat 😂😂 i són tot uns personatges. Però aquí devia anar-hi el «cronista bo».
Salut i bones festes!
Benvolgut Sr. Sampere: Us escric en nom de tot l’equip de Ca L’Amada (com possiblement sàpiga, es tracta d’un negoci familiar en què treballem diverses persones: el meu germà Albert, la meva mare Maria Teresa i jo, entre d’altres ) Volem agraïr les seves paraules i la sinceritat desinteressada de la seva crònica, ja que en els temps que corren sembla una anècdota que la gent es pari a valorar el gran esforç que fem dia a dia els petits negocis, i concretament els hostalers. Ens afalaguen molt les seves paraules i simplement volíem fer-li saber que ens alegra que li hagin agradat els plats i esperem veure’l aviat de nou! Aquí sempre serà ben rebut. Molt agraïts Joan, cuiner
Moltes gràcies també pel vostre comentari.
Conec bé el món del negoci familiar, que de fet ha estat part de la meva vida laboral, i els esforços que comporta. I per això valoro més quan vaig a llocs com casa vostre.
Tots els plats tenien nivell i us puc dic que superior al de molts llocs de BCN on el tiquet surt a 50 € per cap.
Salutacions i fins la propera!