Cal Faiges és un restaurant, ubicat en ple Delta, amb molt bon producte i bon servei. Sense cap dubte, és un dels llocs de referència de la zona

Cal Faiges

Ronda del pins, 13
Poblenou del Delta

Adreça web
Tel.: 977 74 27 03

Feia com quatre anys que no anàvem a Cal Faiges, tot i tenir-lo recomanat a la guia de restaurants de Tarragona al Delta, a la que us posaré un enllaç a final del post.

I un dels motius d’anar allargant la visita, era algun comentari en aquesta mateixa llista de llocs recomanats. Comentaris que sense arribar a ser negatius, tampoc mostraven gaire entusiasme com per a tornar-hi.

Però just fa unes setmanes, en una escapada que va fer el meu fill i la seva parella al Delta, en la que li vaig recomanar aquest restaurant, en van sortir molt satisfets. I com conec els seus gustos, ens van agafar ganes de tornar-hi.

I ja puc avançar que aquesta darrera visita a Cal Faiges, ens va encantar també a nosaltres. Vam sortir exciteds del lloc i ja sabeu que no ho dic de tots.

També dir que hi vam anar el dimarts previ a Sant Joan i tot que el local feia goig de gent, no és el mateix que anar-hi en un dia punta, envoltat de tota la gentada que fa sortida al Delta, amb esperes i possibles torns. De fet i com a precaució, vam reservar taula a la terrassa exterior.

Que ofereixen a Cal Faiges

Ofereixen el que cal esperar d’un lloc al Delta. Tot un assortiment de primers o entrants i la varietat d’arrossos que són la tria de la majoria de gent i dels que tinc bons records de visites anteriors.

Dir que els entrants són un dels punts forts del lloc i que potser passen una mica desapercebuts, quan la gent va allà amb idea d’un arròs i alguna cosa per a picar. I aquest cop, vam demanar un assortiment de primers, que en van fer gaudir de debò.

D’arrossos, ja vam decidir no demanar-ne un dia no massa llunyà. Ens agraden, però atès que a casa els tenim molt ben controlats amb el fumet adient i el tipus de gra que ens agrada, quan en demanem a fora, més d’un cop quedem una mica decebuts.

En conseqüència, evitem els arrossos en restaurants, a no ser que estiguem en un lloc prèmium pel que fa a aquest plat, que de fet en hi han.

Que vam demanar

Quan ja havíem decidit quins plats compartiríem, la noia que ens va fer la comanda, ens comenta que a part de la carta, tenen alguns suggeriments més. I un d’ells eren les caixetes, que feia com quatre anys que no tastavem.

Cal Faiges caixetes

Potser per aquests quatre anys o perquè eren extraordinàries, vam gaudir les caixetes de valent. Aquí podeu veure detallada una, per si no heu tastat mai.

I tot seguit, dos clàssics de la zona: les ortigues de mar i el xapadillo, amb el seu típic acompanyament de torrades untades amb all i oli. Un èxit els dos.

Cal Faiges ortigues

Cal Faiges xapadillo

I finalment els llagostins a la planxa i el variat de peix fregit. En la mateixa línia d’èxit dels plats anteriors.

Postres i vins

Pel que fa a la carta de postres de Cal Faiges, hi havia prou varietat, però vam anar directament al tortell, que recordaven d’altres estades. Una molt bona opció i fàcil de compartir.

Cal Faiges tortell

Quant a vins, la carta ofereix diferents opcions. No és una carta modèlica, però suficient per a la naturalesa del lloc. Vam demanar un Bertha brut nature, que va acompanyar perfectament els plats anteriors. No ens vam recordar de fer la foto.

Conclusions i reflexions a Cal Faiges

Insisteixo que vam anar en un dia no punta i que la nostra opinió igual no és extrapolable a la que tindríem anant el 15 d’agost dia de Santa Maria 😅

Vam sortir d’allà, amb el convenciment que havíem fet un gran dinar. I voldria remarcar de nou, el bon nivell de la secció denominada entrants, que en aquests llocs pot quedar deslluïda, pel fet que la gent va a arròs. I llavors veuen els entrants com a complement.

Els plats molt ben elaborats i fets amb matèries primeres que no són pas econòmiques. I ho dic com contrast amb BCN, on en molts llocs fan plats molt bons, però en què el cost de la matèria primera, és mínim.

Aquestes modes del verat a tot arreu, d’un rovell d’ou que arregla el plat o les ja repetitives variacions al voltant de la galta de vedella, abunden massa. O les croquetes per unitats i ja no parlem de la moda de servir una sola gamba 😞

I tampoc vull pas dir que aquests plats no siguin bons. Però aquí quan serveixen llagostins, arriben 6 i quan demanes xapadillo, arriba el que heu vist. I el xapadillo s’apropa a 40 € el kg, mentre que el verat a va a 7.

El servei a Cal Faiges va resultar molt agradable i professional. Tots els que es van apropar, eren d’una amabilitat i proximitat a destacar. Però tampoc sé si en un dia punta, tot funciona igual de bé.

El tiquet va sortir una mica més car, que si haguéssim anant a compartir uns musclos i tot seguit un arròs. A l’anar més de caprici, va pujar més.

 

Llocs recomanats de Tarragona al Delta

Si feu clic en la següent imatge, els podeu veure i vaig actualitzant la llista.

Cal Faiges recomanacions

Resum a Cal Faiges

  • Molt bon producte al Delta
  • Servei amable i professional
  • Recomano que us fixeu amb els entrants
  • No és econòmic, però el producte que treballen tampoc ho és
  • En conseqüència un lloc que em permeto recomanar-vos