Cal Faiges és un restaurant, ubicat en ple Delta, amb molt bon producte i bon servei. Sense cap dubte, és un dels llocs de referència de la zona
Feia com quatre anys que no anàvem a Cal Faiges, tot i tenir-lo recomanat a la guia de restaurants de Tarragona al Delta, a la que us posaré un enllaç a final del post.
I un dels motius d’anar allargant la visita, era algun comentari en aquesta mateixa llista de llocs recomanats. Comentaris que sense arribar a ser negatius, tampoc mostraven gaire entusiasme com per a tornar-hi.
Però just fa unes setmanes, en una escapada que va fer el meu fill i la seva parella al Delta, en la que li vaig recomanar aquest restaurant, en van sortir molt satisfets. I com conec els seus gustos, ens van agafar ganes de tornar-hi.
I ja puc avançar que aquesta darrera visita a Cal Faiges, ens va encantar també a nosaltres. Vam sortir exciteds del lloc i ja sabeu que no ho dic de tots.
També dir que hi vam anar el dimarts previ a Sant Joan i tot que el local feia goig de gent, no és el mateix que anar-hi en un dia punta, envoltat de tota la gentada que fa sortida al Delta, amb esperes i possibles torns. De fet i com a precaució, vam reservar taula a la terrassa exterior.
Que ofereixen a Cal Faiges
Ofereixen el que cal esperar d’un lloc al Delta. Tot un assortiment de primers o entrants i la varietat d’arrossos que són la tria de la majoria de gent i dels que tinc bons records de visites anteriors.
Dir que els entrants són un dels punts forts del lloc i que potser passen una mica desapercebuts, quan la gent va allà amb idea d’un arròs i alguna cosa per a picar. I aquest cop, vam demanar un assortiment de primers, que en van fer gaudir de debò.
D’arrossos, ja vam decidir no demanar-ne un dia no massa llunyà. Ens agraden, però atès que a casa els tenim molt ben controlats amb el fumet adient i el tipus de gra que ens agrada, quan en demanem a fora, més d’un cop quedem una mica decebuts.
En conseqüència, evitem els arrossos en restaurants, a no ser que estiguem en un lloc prèmium pel que fa a aquest plat, que de fet en hi han.
Que vam demanar
Quan ja havíem decidit quins plats compartiríem, la noia que ens va fer la comanda, ens comenta que a part de la carta, tenen alguns suggeriments més. I un d’ells eren les caixetes, que feia com quatre anys que no tastavem.
Potser per aquests quatre anys o perquè eren extraordinàries, vam gaudir les caixetes de valent. Aquí podeu veure detallada una, per si no heu tastat mai.
I tot seguit, dos clàssics de la zona: les ortigues de mar i el xapadillo, amb el seu típic acompanyament de torrades untades amb all i oli. Un èxit els dos.
I finalment els llagostins a la planxa i el variat de peix fregit. En la mateixa línia d’èxit dels plats anteriors.
Postres i vins
Pel que fa a la carta de postres de Cal Faiges, hi havia prou varietat, però vam anar directament al tortell, que recordaven d’altres estades. Una molt bona opció i fàcil de compartir.
Quant a vins, la carta ofereix diferents opcions. No és una carta modèlica, però suficient per a la naturalesa del lloc. Vam demanar un Bertha brut nature, que va acompanyar perfectament els plats anteriors. No ens vam recordar de fer la foto.
Conclusions i reflexions a Cal Faiges
Insisteixo que vam anar en un dia no punta i que la nostra opinió igual no és extrapolable a la que tindríem anant el 15 d’agost dia de Santa Maria ?
Vam sortir d’allà, amb el convenciment que havíem fet un gran dinar. I voldria remarcar de nou, el bon nivell de la secció denominada entrants, que en aquests llocs pot quedar deslluïda, pel fet que la gent va a arròs. I llavors veuen els entrants com a complement.
Els plats molt ben elaborats i fets amb matèries primeres que no són pas econòmiques. I ho dic com contrast amb BCN, on en molts llocs fan plats molt bons, però en què el cost de la matèria primera, és mínim.
Aquestes modes del verat a tot arreu, d’un rovell d’ou que arregla el plat o les ja repetitives variacions al voltant de la galta de vedella, abunden massa. O les croquetes per unitats i ja no parlem de la moda de servir una sola gamba ?
I tampoc vull pas dir que aquests plats no siguin bons. Però aquí quan serveixen llagostins, arriben 6 i quan demanes xapadillo, arriba el que heu vist. I el xapadillo s’apropa a 40 € el kg, mentre que el verat a va a 7.
El servei a Cal Faiges va resultar molt agradable i professional. Tots els que es van apropar, eren d’una amabilitat i proximitat a destacar. Però tampoc sé si en un dia punta, tot funciona igual de bé.
El tiquet va sortir una mica més car, que si haguéssim anant a compartir uns musclos i tot seguit un arròs. A l’anar més de caprici, va pujar més.
Llocs recomanats de Tarragona al Delta
Si feu clic en la següent imatge, els podeu veure i vaig actualitzant la llista.
Resum a Cal Faiges
- Molt bon producte al Delta
- Servei amable i professional
- Recomano que us fixeu amb els entrants
- No és econòmic, però el producte que treballen tampoc ho és
- En conseqüència un lloc que em permeto recomanar-vos
Fa temps que no hi vaig perquè les darreres dues visites ja no van estar al nivell que estàvem acostumats. Pot ser per anar en cap de setmana, tot és possible
Però els preus ja s’acosten als de Barcelona segons veig al tiquet l’aigua, cafè i postres. De la resta no discuteixo pel tipus de plat i menys les caixetes, que sempre van fora de carta, hi ha poques i costa molt agafar-les, això es paga.
Serà qüestió de anar entre setmana. ?
Salut!
L’altre dia parlant amb algú que coneix el lloc, em va donar a entendre que havien fet una mica de davallada i que ara han tornat a remuntar.
Quan el meu fill em va preguntar per la zona, li vaig dir que compte en Cal Faiges (va anar-hi un dissabte de juny) i em va sorprendre el content que en va sortir. I ell és més exigent que jo…. Fem molts sopars plegats en restaurants de BCN i en general es queixa més ell.
I la veritat és que aquest cop amb la Marta, vam gaudir molt del dinar…
Salut!!
Hola Ricard, El llagostí sembla congelat, no és massa 23eu? Salut!
Hola… Jo a cop d’ull i mirant una fot0 (llevat de cassos extrems), no ho sé notar.
En boca dir-te que tenien tots els indicis de no ser congelats.
Pel que fa al cost, no sembla haver-hi una lògica de marge, si comparem per exemple amb el xapadillo en que el cost kg, és del mateix ordre. Però com que abans d’entrar, en general ja he vist la carta, quasi mai critico preus, perquè si d’entrada em semblen il·lògics, ja no entro.
Aquí el cost mitjà és inferior, perquè el target de públic d’aquests llocs, va de compartir uns musclos i tot seguit un arròs. Les taules sense arròs, són l’excepció.
Salut!!
anotadíssim!!!!! tot i que quan vinc per la zona, em deixo guiar pels meus amfitrions 😉
La gràcia d’aquests llocs, és anar en dia feiner i llavors tot rutlla normal.
Però evidentment la majoria de gent, no pot. Quan jo treballava, em limitava a caps de setmana de temporada baixa…
Al mateix carrer, cap al final tens L’Algadir. https://www.hotelalgadirdelta.com/ca/restaurante/
Per mi el millor restaurant del Delta
Gràcies. Sempre són d’agraïr els recomanacions
Salutacions,
Aquest divendres hi hem estat, relació preu qualitat exelent, molt bon producte i bona atenció
M’alegra..!!. Sempre m’agrada saber si ha agradat un lloc que he publicat.
Salutacions,