Cal Pere del Maset, un lloc que ens va enamorar quan van participar en un dels festivals gastronòmics Corpinnat a Recaredo, on podien mostrar tot el seu talent. Però que, en canvi, en la seva seu i en el dia a dia, no destaca com en aquella ocasió.

Cal Pere del Maset

Carrer de Ponent, 20 (Sant Pau d’Ordal)

La seva web

Tel.: 938 99 30 28

Cal Pere del Maset entrada

Vam conèixer Cal Pere del Maset a partir d’un sopar a Recaredo als que en vàries edicions hem assistit, quan ofereixen restaurants que em fan gràcia i que em queden lluny per anar a la seva seu.

Uns exemples han estat L’Ambassade de Llivia i Fonda Xesc. Al que van organitzar Cal Pere del Maset el 2021, no complia la condició de llunyania, però ens hi vam apuntar i vam sortir prou contents.

A partir d’aquest sopar i confrontant les sensacions amb dos amics, que en són o eren clients, vam decidir que tenia prou de mèrits com per a incloure’l al llistat de recomanats per 3(o+)aTaula, que podeu veure fent clic a la següent imatge.

Però aquest cop i trepitjant el local en directe, tot i no ser cap desastre, les sensacions van estar bastant per sota. I ens fa replantejar si té lloc a la nostra llista, cosa que vull confrontar amb els companys de grup, a la següent trobada. En la secció «Reflexions» ampliaré una mica tot això.

Que ofereixen a Cal Pere del Maset

D’entrada tenen la carta, que de fet la versió a la web, no coincideix exactament amb la que trobes allà (m’hi vaig fixar perquè com sempre faig els deures i ja venia amb la tria feta) i un menú a 35 €, que tampoc coincideix i que anuncien així:

«Per celebrar el 50è aniversari de casa nostra, de dimarts a divendres us proposem un menú on podreu tastar plats de temporada que ens han acompanyat al llarg de tots aquests anys».

Anava a dinar amb un amic, amb qui fèiem una trobada per posar-nos al dia, després de temps de no coincidir i vam pensar que un menú així podria tenir la seva gràcia. I ens vam decantar en aquest sentit. El poso com a mostra, perquè tampoc coincideix amb el que ens vam trobar allà ??‍♂️.

Cal Pere del Maset menu

Que vam demanar

Com primers plats del menú, vam demanar el gaspatxo de préssec i jo l’amanida amb pilota. Tal com ja he dit, fixeu-vos que no coincideixen els plats que vam demanar amb el menú que havia baixat de la seva web. I juraria que a la seva entrada al carrer, encara tenen una tercera versió ??‍♂️.

Em va estranyar el concepte «amanida amb pilota» i vam preguntar. La resposta va ser «pilota de tota la vida», una mica a l’estil «de què vol que sigui?», que com si fos el més freqüent trobar en una amanida, trossos de pilota de carn d’olla ?.

Cal Pere del Maset gazpatxo

Cal Pere del Maset amanida

Els dos plats del menú a Cal Pere del Maset, prou correctes, però podrien estar perfectament en un menú de feiners d’aquells de 18 €, sense la pompa «menú 50 aniversari».

Com plats principals, cua de bou i jo vaig agafar els canelons de peix. Crec que mai havia demanat canelons de peix i em va picar la curiositat.

Cal Pere del Maset canelons

Com resum puc dir que plats correctes, però sense destacar res de cap d’ells.

Vins i postres

Ni vam mirar la carta de vins i de fet ni ens la van mostrar. Però jo no en volia prendre i el meu company va demanar a copes, que anaven amb el menú. Per altra part, si sé per referències que tenen una bona oferta. I de fet estan molt ben relacionats amb el sector del vi i el cava del Penedès.

Com a postres al menú de Cal Pere del Maset, tenien 4 opcions. Jo vaig escollir el de mel i mató per tal de menjar mató sense mel i qui m’acompanyava, el tiramisú.

Cal pere del Maset mato

Conclusions i reflexions a Cal Pere del Maset

Fent una comparativa d’aquests plats amb el que van preparar el dia del sopar Recaredo, sembla que parlem de dos restaurants diferents. Al final us deixo un apartat amb el recordatori amb les imatges de què ens van servir aquell dia.

Entenc que el cuiner de la nova generació de Cal Pere del Maset, és molt bon cuiner i quan té les mans lliures es pot lluir. Però quan està a la seu del seu restaurant, ha d’adaptar-se a la demanda del lloc i queda lligat de mans, oferint plats que ni fu, ni fa.

I no val l’excusa que vam anar a menú, que recordo anuncien com «menú 50è aniversari». Perquè, almenys en el meu cas, m’hagués sortit més econòmic anar a la carta, que té preus prou continguts, excepte els apartats de marisc i carns «especials», que com és lògic pugen més. I ves que no sigui aquesta, una de les «gràcies» del lloc.

També l’ambient d’un restaurant m’influeix i la zona que vam estar no era com per sentir-se a gust. Estàvem envoltats de tres taules, una d’elles en la que no deixaven d’escoltar la nostra conversa on posàvem a parir part del sector que escriu de gastronomia, l’altre menjaven de maneres no gaire polides i de la tercera ja no dic res per no ficar-me en embolics ??.

En tot cas i com he dit abans, vista la realitat Cal Pere del Maset, no mereix estar en la nostra llista 3(o+)aTaula de recomanats. Però em cal discutir-ho amb els companys, que els tinc per terres remotes.

Cal pere del Maset tiquet

Cal pere del maset avaluacio

Comparativa amb el sopar Recaredo 2021 

Us deixo el recordatori menú de Cal Pere del Maset d’aquell dia (any 2021) i alguna de les fotos dels plats per veure que no tenen res a veure… com si es tractés de dos restaurants diferents.

Cal Pere del Maset menú recaredo

Canyuts del Delta amb salsa thai i els musclos en escabetx de taronja.

Cal Pere del Maset canyuts i musclos

Dau de cansalada del coll, amb tallarines de calamar.

Vieira amb sopa d’alvocat i all i oli negre

Carpaccio de ceps amb daus de foie i vinagreta suau de pinyons.

Cal Pere del Maset carpaccio ceps

Suquet fred de gamba vermella de Vilanova que ens va robar el cor. Les gambes, simplement «cuinades» amb sal, oferien una explosió de sabors.

Ànec mut del Penedès, servit en un caneló, un ravioli cruixent a la taronja i el pit al romaní.

Cal Pere del Maset ànec mut

I a la secció postres  de Cal Pere del Maset ens va arribar el granissat de llimona i gingebre amb pinya i també el flam de formatge fresc amb gelat i tàrtar de maduixa

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.