Cal Pere del Maset, un lloc que ens va enamorar quan van participar en un dels festivals gastronòmics Corpinnat a Recaredo, on podien mostrar tot el seu talent. Però que, en canvi, en la seva seu i en el dia a dia, no destaca com en aquella ocasió.
Vam conèixer Cal Pere del Maset a partir d’un sopar a Recaredo als que en vàries edicions hem assistit, quan ofereixen restaurants que em fan gràcia i que em queden lluny per anar a la seva seu.
Uns exemples han estat L’Ambassade de Llivia i Fonda Xesc. Al que van organitzar Cal Pere del Maset el 2021, no complia la condició de llunyania, però ens hi vam apuntar i vam sortir prou contents.
A partir d’aquest sopar i confrontant les sensacions amb dos amics, que en són o eren clients, vam decidir que tenia prou de mèrits com per a incloure’l al llistat de recomanats per 3(o+)aTaula, que podeu veure fent clic a la següent imatge.
Però aquest cop i trepitjant el local en directe, tot i no ser cap desastre, les sensacions van estar bastant per sota. I ens fa replantejar si té lloc a la nostra llista, cosa que vull confrontar amb els companys de grup, a la següent trobada. En la secció «Reflexions» ampliaré una mica tot això.
Que ofereixen a Cal Pere del Maset
D’entrada tenen la carta, que de fet la versió a la web, no coincideix exactament amb la que trobes allà (m’hi vaig fixar perquè com sempre faig els deures i ja venia amb la tria feta) i un menú a 35 €, que tampoc coincideix i que anuncien així:
«Per celebrar el 50è aniversari de casa nostra, de dimarts a divendres us proposem un menú on podreu tastar plats de temporada que ens han acompanyat al llarg de tots aquests anys».
Anava a dinar amb un amic, amb qui fèiem una trobada per posar-nos al dia, després de temps de no coincidir i vam pensar que un menú així podria tenir la seva gràcia. I ens vam decantar en aquest sentit. El poso com a mostra, perquè tampoc coincideix amb el que ens vam trobar allà 🤷🏻♂️.
Que vam demanar
Com primers plats del menú, vam demanar el gaspatxo de préssec i jo l’amanida amb pilota. Tal com ja he dit, fixeu-vos que no coincideixen els plats que vam demanar amb el menú que havia baixat de la seva web. I juraria que a la seva entrada al carrer, encara tenen una tercera versió 🤷🏻♂️.
Em va estranyar el concepte «amanida amb pilota» i vam preguntar. La resposta va ser «pilota de tota la vida», una mica a l’estil «de què vol que sigui?», que com si fos el més freqüent trobar en una amanida, trossos de pilota de carn d’olla 😂.
Els dos plats del menú a Cal Pere del Maset, prou correctes, però podrien estar perfectament en un menú de feiners d’aquells de 18 €, sense la pompa «menú 50 aniversari».
Com plats principals, cua de bou i jo vaig agafar els canelons de peix. Crec que mai havia demanat canelons de peix i em va picar la curiositat.
Com resum puc dir que plats correctes, però sense destacar res de cap d’ells.
Vins i postres
Ni vam mirar la carta de vins i de fet ni ens la van mostrar. Però jo no en volia prendre i el meu company va demanar a copes, que anaven amb el menú. Per altra part, si sé per referències que tenen una bona oferta. I de fet estan molt ben relacionats amb el sector del vi i el cava del Penedès.
Com a postres al menú de Cal Pere del Maset, tenien 4 opcions. Jo vaig escollir el de mel i mató per tal de menjar mató sense mel i qui m’acompanyava, el tiramisú.
Conclusions i reflexions a Cal Pere del Maset
Fent una comparativa d’aquests plats amb el que van preparar el dia del sopar Recaredo, sembla que parlem de dos restaurants diferents. Al final us deixo un apartat amb el recordatori amb les imatges de què ens van servir aquell dia.
Entenc que el cuiner de la nova generació de Cal Pere del Maset, és molt bon cuiner i quan té les mans lliures es pot lluir. Però quan està a la seu del seu restaurant, ha d’adaptar-se a la demanda del lloc i queda lligat de mans, oferint plats que ni fu, ni fa.
I no val l’excusa que vam anar a menú, que recordo anuncien com «menú 50è aniversari». Perquè, almenys en el meu cas, m’hagués sortit més econòmic anar a la carta, que té preus prou continguts, excepte els apartats de marisc i carns «especials», que com és lògic pugen més. I ves que no sigui aquesta, una de les «gràcies» del lloc.
També l’ambient d’un restaurant m’influeix i la zona que vam estar no era com per sentir-se a gust. Estàvem envoltats de tres taules, una d’elles en la que no deixaven d’escoltar la nostra conversa on posàvem a parir part del sector que escriu de gastronomia, l’altre menjaven de maneres no gaire polides i de la tercera ja no dic res per no ficar-me en embolics 😂😂.
En tot cas i com he dit abans, vista la realitat Cal Pere del Maset, no mereix estar en la nostra llista 3(o+)aTaula de recomanats. Però em cal discutir-ho amb els companys, que els tinc per terres remotes.
Comparativa amb el sopar Recaredo 2021
Us deixo el recordatori menú de Cal Pere del Maset d’aquell dia (any 2021) i alguna de les fotos dels plats per veure que no tenen res a veure… com si es tractés de dos restaurants diferents.
Canyuts del Delta amb salsa thai i els musclos en escabetx de taronja.
Dau de cansalada del coll, amb tallarines de calamar.
Vieira amb sopa d’alvocat i all i oli negre
Carpaccio de ceps amb daus de foie i vinagreta suau de pinyons.
Suquet fred de gamba vermella de Vilanova que ens va robar el cor. Les gambes, simplement «cuinades» amb sal, oferien una explosió de sabors.
Ànec mut del Penedès, servit en un caneló, un ravioli cruixent a la taronja i el pit al romaní.
I a la secció postres de Cal Pere del Maset ens va arribar el granissat de llimona i gingebre amb pinya i també el flam de formatge fresc amb gelat i tàrtar de maduixa
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Bon dia!
Estic completament d’acord amb tu, com quasi sempre i per això, entre moltes altres coses, et respecto molt.
Jo hi he anat unes quantes vegades i és ben cert que la cuina li falta alguna cosa. Cert també que el fill que ara ho porta, és molt bo, amb estil i bona tècnica -he tastat coses excel·lents- però no crec que cuini massa al restaurant o, millor dit, no aporta massa i potser no s’atreveix a fer el que voldria fer.
Tenen en contre que ben aprop hi ha un altre restaurant que és un dels meus favorits del territori, amb una cuina i brasa difícil de superar, amb alguns plats similars, com si vulguessin competir. Ja sabem que les comparatives no són bones però, no puc fer-hi més.
Esperem que pugui desenvolupar bé la seva cuina, té bona escola i crec que acabarà éssent excés, doncs és un molt bon professional.
No en tinc cap dubte.
Una abraçada!
Bon dia,
Content de rebre el teu punt de vista, perquè coincidim pràcticament sempre!.
Suposo que el problema van ser les expectatives. Tenia tan bon record del dia de Recaredo, que m’esperava una altra cosa. I més amb un títol com menú «50 aniversari».
Tot i que la finalitat de la trobada amb el meu amic, no era gastronòmica, sempre esperes sortir amb bon regust i durant el dinar, vam obviar el tema, perquè els dos estàvem decebuts.
Una llàstima que amb tant de potencial, allà in situ, et trobis aquesta mitjania.
L’«altre restaaurant proper», vaig anar-hi fa uns anys i com aquell home és xerraire, em va interrogar fins esbrinar que escriuria d’ells, cosa que mai comento (en aquells temps, jo també publicava al QF de La Vanguardia). I quan ja ho tenia a punt i enviava al fotògraf, la Marta va publicar al seu Facebook, que havíem menjat molt bé.
Llavors va aparèixer algun comentari, dient que a més de bons plats, millor pagués els deutes amb proveïdors de vins (suposo que de l’aventura fallida a BCN) i ja no el vaig voler publicar i li vaig enviar un mail, dient que anul·lava la publicació. Em va trucar i no em va semblar convincent l’explicació i aquest és un dels motius perquè no he tornat.
Normalment si et tornen a veure, volen remenar el tema i són coses que no em venen de gust, a banda que mai entro en gaires confiances als llocs.
Una abraçada!!
Ho entec perfectament!
El de Barcelona, no va funcionar, entre altres coses, perquè va adaptar els preus a la capital i eren simplement “brases” i, la gent, no és tonta, al menys en aquella època. En fi. De la nit al dia, adéu!!
Fins aviat.
Josep Carles
Ja veus que com sempre, estem d’acord!
Salutacions!
No s’han escalfat gaire el cap per fer l’amanida amb pilota. Sembla una cuina d’aprofitament d’un menú de diari de qualsevol bar.
En fi…
Salut!
Sí…!. Fins i tot vaig preguntar que era pensant que fos alguna parida i em van contestar una mica secament 😂…. «que vol que sigui?…. pilota de tota la vida ».
Tot molt démodée….
Salut!!
Vull dir-vos que no és gastronòmicament correcte comparar el menú degustació d’un sopar de Corpinnatamb el menú diari 50 aniversari de calperedelmaset. El vostre escrit és poc respectuós. Només el fet de dinar en un restaurant de més de 50 anys, suposa un èxit a la feina i qualitat del restaurant. Que parlin del fracàs a Barcelona, que facin comparacions amb un altre restaurant de Sant Pau (que també va ‘fracassar’ a Barcelona) i que parlin de les taules veïnes, etc. suposa que el vostre món gastronòmic no és el meu ni de molta gent que us ho pot explicar millor que jo.
I posats a corregir, facin el favor d’escriure bé ‘web actualitzada’. Rectificar és de savis, mai millor dit.
Bon dia,
Normalment començo amb un «gràcies pel comentari», però el teu d’avui és pobre com per obviar-ho. Per començar que vol dir «facin el favor d’escriure bé ‘web actualitzada»?. Fent clic, no surt la web?. Però tinc més preguntes:
Perquè no puc «comparar el menú degustació d’un sopar de Corpinnat amb el menú diari 50 aniversari» ?. Perquè ho dius tu?.
I que el món gastronòmic teu, no és el mateix que el meu, afortunadament, és una obvietat… 😂.
Pel que fa al tema del restaurant «que també va fracassar», són temes dels comentaris que fan molts seguidors i que no puc controlar, ni censurar. En conseqüència, si no t’agraden, no cal fer el tafaner en les converses alienes, encara que siguin obertes…
PS. L’estil del teu comentari, no fa més que referendar l’opinió que ens vam formar de l’ambient de les altres taules 😂.😂..
Apa…. QEB, que va dir en Tries 😉
Benvolgut Ricard, que no m’agradin els teus comentaris gastronòmics sobre una comparació que no comparteixo i que utilitzis un estil despectuós com el ‘que et bombin’ i que et sembli que ‘sigui de poble’, que ho sóc!, no et salva de corregir ‘actualitzada’ a la teva web amb el nom gloriós de Miscel•lànies. Bon profit!
El tema «de poble», t’ho has inventat tu. Visc a Cambrils com per dir que algú és de poble….
Dit això, no rectificaré el tema «web actualitzada», perquè el dia que vaig venir, els menús no coincidien, com queda provat als plats que mostro i al menú. I sempre escric les meves percepcions del dia, de la mateixa manera que el post de fa 3 anys, va ser positiu en tot.
Aquest és el meu concepte de «web actualitzada», que aparegui la carta tal com la trobes.
El QEB, m’ha semblat graciós, per les ínfules amb que has escrit el primer… Però ho puc canviar per un QNEB, on la «N» és de «NO»
Salutacions,
Gràcies Ricard, de totes maneres, per fer -me mirar la web de calperemaset i recordar la seva història. També per veure que en el menú dels 50 tenen de postre préssecs de Sant Pau, que no trobaràs enlloc del món. Per acabar, la ‘paraula’ a corregir la tens a Miscel·lànies, on NO poses actualitzada, sinó actualizada…
Si podeu visiteu el restaurant de l’onclu del Pere, a Girona. Un altre referent gastronòmic.
Salutacions cordials.
Hola de nou,
Ara m’has fet adonar de l’errada a la paraula, no a si estava o no «actualitzada». Per properes publicacions, en prenc nota, que cal canviar la plantilla.
Gràcies per fer adonar-me’n.
Bon dia.
Per mì, el restaurant CPDM, es molt correcte i de bon menjar. Qualitat-preu, tambè el considero adient. Potser no tinc el paladar d’altres. I sì, comparar un menjar de degustaciò, amb un menjar de diari, no ho considero comparable. Jo hi seguirè anan-ti i gaudin de la seva cuina i servei.
Bon dia,
Evidentment cada un ho veu a la seva manera i aquestes coses són subjectives, però un menú de 35€ (que vol dir que si aneu dos i agafeu un vi que estigui bé, s’en va als 100 € els dos) ha d’oferir una mica més del que ofereix aquest.
Tinc bastant rodatge en menús, que en general no publico al limitar-me a una publicació per setmana, però ja et dic que aquest menú que vam prendre, no pot valer més de 20 i pocs euros.
Al meu punt de vista, un lloc correcte, però no destacable..
Salutacions i gràcies per passar per aquí!
M’estranya una mica el que dius, potser va ser la tria dels plats.
Jo he anat 5 o 6 vegades a Cal Pere del Maset i no sabria dir quina va ser millor (i acostumo a triar diferent).
La comparativa amb menús de 18 no s’aguanta per elloc i mha fet una mica de mal perquè conec els amos del local i els destacaría per la seva honestedat.
Aquest lloc el tinc al meu top 10 bastant amunt, no deixeu d’anar-hi si és que no el coneixeu i us feu valtrus mateixos una idea.
Salutacions!
Bona tarda,
Segurament deu ser la tria de plats tal com dius, perquè com ja afirmo al post, tinc proves de que saben cuinar…
Vaig entrar allà amb positivitat i qualsevol valoració és subjectiva. Però hi ha coses que no rutllen, com per exemple que a la web tinguin una versió diferent de la carta o menú que trobes allà i això es demostra amb la meva captura i veient que no coincideix amb els plats.
No dubto de l’honestedat d’aquesta gent, però per posar un exemple que fa mal als ulls, diga’m si l’amanida amb trossos de pilota (i mira-la bé, amb el tipus d’enciam i tot), és digna d’un menú de 35 €.
En tot cas, cada un té els seus gustos i em sembla bé que a tu et sembli un lloc top, de la mateixa manera que jo tinc clar que no hi tornaré. I amb això no dic que sigui un lloc dolent o deshonest, sinó que conec molts llocs que em venen més de gust i decideixo on em gasto els diners…
Salutacions i gràcies per passar per aquí, que és bo mostrar els diferents punts de vista.