Calaix de Sastre, és una opció interessant si aneu a Falset, la capital del Priorat. Amb bon assortiment de vins, que també ofereixen a copes i amb un ventall de platets freds, que us permetran un àpat informal, en un espai molt agradable.
Calaix de Sastre
Calaix de Sastre, està al bell mig de Falset, presidint la plaça de la Quartera. Està ubicat en un petit local molt ben cuidat, amb una terrassa exterior, protegida per les porxades que caracteritzen aquesta plaça.
En qualsevol de les seves taules, podem prendre una copa de bon vi, a partir de les múltiples referències que ofereixen, bàsicament de la comarca. I no caldria tenir-les de més lluny, amb tot el bé de Déu, a nivell vinícola, que tenim per la zona.
L’oferta en ampolles, és prou interessant i la de vi a copes, més reduïda, tot i que la generositat del Paco, que cuida del local, farà que a la que mostrem curiositat per una determinada ampolla, no dubti en obrir-la, per passar-la a l’oferta a copes.
Oferta de platets freds
En quant al menjar, ofereixen una carta de platets freds, però amb producte molt ben seleccionat.
Aquest cop, veníem «de ruta » procedents del Tast de Blancs que organitzen Vins Aguiló , on ja havíem picat alguna cosa i ens quedava pendent a partir de les 23h, la Nit de les Garnatxes a Capçanes , amb les excel·lents tapes que vaig publicar en un post anterior, que podeu veure fent clic al link. I per tant, ens vam limitar a compartir uns embotits bàsics amb unes llesquetes de pa amb tomàquet, per fer temps entre les dues activitats.
Però podeu triar diferents opcions prou interessants. A la carta podeu veure l’oferta. I en temporada, us recomano especialment les amanides de tomàquet, que el Paco és un expert en el tema. I us puc ben assegurar, que a més d’entendre-hi, s’ho treballa molt!.
La decoració és prou original, com podeu veure a les fotos. Amb zones de paret folrades amb tapes de caixes de vins icònics a la zona.
És més un bar de vins, que no pas un restaurant
Tingueu clar que no us estic parlant d’un restaurant clàssic. Més aviat m’atreviria a catalogar-lo com wine-bar amb platets. Però el públic hi va a prendre el que li ve de gust. Cerveses artesanes, infusions i vermuts. Hem fet alguns vermuts allà, però com ara no tenia cap foto pròpia, he agafat aquesta del seu Facebook.
Si sou aficionats al vi, aquest lloc és per a vosaltres. Igual que ho és la botiga de Vins Aguiló, que també permet degustacions a copes i que us recomano visitar i que podeu veure el seu assortiment, si feu clic a Aguilo Vinateria.
Amb la ruta del vespre, no sé si no vaig agafar el tiquet o el vaig extraviar. Però ja podeu veure el cost a la carta. El plat que vam compartir 22€, més el pa i un parell de copes de vi. El cafè descafeïnat, recordo que va ser invitació de la casa. Tampoc el tiquet hagués servit per donar idea del cost, doncs no va tractar-se d’un sopar, sinó d’anar a fer un mos.
RESUM
- Un bar de vins amb platets per fer un mos
- En el marc de la plaça porxada de la Quartera
- Interessant oferta de vins a copes
- Tracte amable i proper
- Imprescindible, encara que sigui per fer un vermut, si visiteu el Priorat
El tindré en compte al menys per fer un vermut quan en bellugui per aquesta zona. Només veig el pa tipus baguette, pot ser un tipus pagès seria més adient per aquests plats freds. Per a mi, el pa és un tema important a la restauració.
Salut!
Per fer un vermut, és un espai ideal, doncs domines tota la plaça, des de l’angle superior….
La terrassa, és molt agradable, sota la porxada…
Hi aniria més sovint, sinó fos que tinc enemics per Falset… 🙂 🙂