Ca l’Amador, és un restaurant al qual teníem ganes de tornar. Només el fet de tenir-lo força allunyat, ho havia ajornat. Vam anar-hi la passada tardor i ens va agradar fins al punt de repetir ara en primavera i integrar-lo al nostre circuit de preferits.

Ca l’Amador

Carrer Llana, 9, Josa de Cadí (Lleida)

La seva pàgina web

TEL.: 973 37 00 46

Ca l'Amador entrada

Quan la passada tardor, vam anar per primer cop a Ca l’Amador, ja vam sortir pensant que havíem tardat massa a decidir-nos anar-hi. I tot i tenir-lo lluny de casa, tres hores des de Cambrils, vam decidir que l’incloíem en la nostra ruta de llocs fixos a visitar, que normalment fem amb freqüència anual.

Però ja veieu que no hem esperat ni un any i aquesta primavera ens hem deixat caure de nou i per fer l’anada més tranquil·la, vam organitzar una mini escapada, fent nit el dia abans a Cal Paller.

Aprofito per comentar que Cal Paller, és un hotel rural proper, més que recomanable per les seves instal·lacions i per un entorn espectacular. Si feu clic a la següent imatge, podreu veure la seva web.

Que ofereix la cuina de Ca l’Amador

La carta és relativament curta i d’aquelles que diries «si a tot». I en paral·lel ofereixen un menú degustació, basat en els productes de la carta, que va ser l’opció que vam escollir. De fet, tenen dues opcions pel menú degustació, el llarg que vam escollir i un de més reduït. I fins i tot un menú infantil amb cap i peus.

Ca l'Amador carta

No sé si el menú degustació és negociable pel que fa a quins plats inclouen i quins no. Nosaltres ni ho vam preguntar i li vam dir que al seu aire i que no teníem intoleràncies.

Quins plats van anar arribant

Van començar per un pica-pica com vermut, amb una mica de formatge, magret curat per ells i careta de porc, preparada com si fos pop a la gallega. Per continuar amb el seu típic assortiment de canapès.

Ca l'Amador canapès

Amb aquest inici, la cosa prometia i va continuar amb les sardines de la costa marinades, acompanyades amb mel i mató, així com el seu clàssic salmorejo amb un aire de meló, que en la darrera visita no vam poder tastar. Fins al moment, plats per aplaudir tots.

Ca l'Amador salmorejo

Continuem amb el plat d’espàrrecs de temporada, amb una crema del mateix producte, el ravioli de confit d’ànec  i una cullerada de formatge fresc  per a netejar boca. I arriba un dels seus clàssics: la truita de patata, vieira a la planxa i maionesa de tòfona.

Ca l'Amador ravioli cabrit

 

Ca l'Amador truita

I ja com punt final a Ca l’Amador, el carpaccio de peu de porc amb gambes i un plat de carn que contenia un parell de daus de senglar, així com un pit de colomí, que a la part inferior amaga el filet mignon.

Ca l'Amador carpacio

Com resum dels plats, dir que tots ells amb alta qualificació. Per marcar un top dels plats, destacaria el salmorejo, el ravioli de confit d’ànec i la truita de patata, vieira a la planxa i maionesa de tòfona. Però com sempre dic, això és subjectiu i realment vam gaudir molt de tots els plats.

Vins i postres a Ca l’Amador

L’oferta de vins, està molt ben tractada amb molts vins de proximitat, exposats en unes lleixes, on es pot veure amb total claredat els respectius preus, que aprofito per dir, són amb marge ben moderat.

En aquests llocs com Ca l’Amador, que m’inspiren confiança, deixo que em suggereixin el vi amb la condició que sigui de la «la seva proximitat». I la seva DO més propera és la del Bages, que conec molt poc, tot i que sé per referències, que estan fent coses interessants.

El vi escollit, després d’escoltar les recomanacions, va ser el mateix que en la visita anterior, fet a partir de la varietat Mandó.  Va resultar molt agradable. Molt fresc, arrodonit i afruitat.

Ca l'Amador Mando raw

Pel que fa a les postres a Ca l’Amador, va anar arribant aquesta seqüència de plats. En realitat veureu les tres postres i uns petits fours, que van arribar a la Marta, perquè ja vaig avisar que jo prescindiria d’aquest apartat. Ella en va fer tota mena d’elogis.

Conclusions i reflexions

Ca l’Amador està ubicat en un paratge de somni, a pocs quilòmetres de Gósol,

Ca l'Amador Josa de Cadí

Com us deia en un principi, Ca l’Amador, és un lloc totalment recomanable al que continuarem fent més d’una escapada quan es presenti l’ocasió.

El tracte és òptim i et fa sentir molt a gust, respirant naturalitat en el sentit més positiu de la paraula.

Tenir un restaurant allà, és mostra de compromís i valentia. No és fàcil d’arribar-hi, tot i que la carretera és ben bona. I ens van comentar que més d’un distribuïdor posava obstacles per repartir fins allà.

El senyal 3G/4G, no arriba de manera gaire generosa, la fibra ni se’n parla i el dia que el wifi falla, com el dia que hi vam anar, no poden cobrar als clients i cal confiar que quan arribin a casa, facin una transferència o Bizum a Ca l’Amador.

Finalment, tornar a insistir en el bon tracte per part del personal. I en un lloc que no deu ser gens fàcil trobar-ne. I amb el detall que les persones que ens van atendre, eren les mateixes que la darrera visita, que és un molt bon indicador en els temps actuals.

RESUM Ca l’Amador

  • Ubicat en un entorn de somni
  • Amb excel·lent cuina
  • Tracte proper, eficient i amable
  • Molts vins de proximitat i ben escollits
  • En conseqüència, un imprescindible en majúscules

⚠️⚠️⚠️ Al tractar-se d’un post, no massa distanciat en el temps de l’anterior de Ca l’Amador, he copiat els comentaris. Per aquest motiu, en trobareu dates, anteriors a la publicació d’aquest post. ⚠️⚠️⚠️