Cambium restaurant, està ubicat al casc antic de Cambrils, en una zona on el turisme no s’apropa gaire. És un bon restaurant que triomfaria igualment, en places més difícils i resulta molt recomanable en la línia que es belluga.

Cambium

Mossèn Jacint Verdaguer 17

Pàgina web del llloc

TEL.: 627 50 71 88

Carmina-entrada

Feia molt de temps que la Marta m’insistia d’anar a Cambium. I a mi, tot haver rebut recomanacions de garanties, em feia una certa mandra.

El primer cop que ho vaig mirar, no tenien la carta a la Web i per mi això sol ser una línia vermella. Però s’ha de dir que actualment, tenen la web amb tota aquesta informació.

També he de dir, que tot i que ja portem quasi cinc anys vivint a Cambrils, encara tinc el xip, que quan sortim de restaurants a Cambrils, que de fet ho fem poc, busco en general, llocs de cuina més marinera.

Pel que fa a cuina anomenada «d’autor», ja tinc els restaurants de BCN que vaig publicant regularment en aquesta mateixa web. I no vull pas dir que no m’agradi, que n’hi ha tot un ventall, però segurament en tinc prou amb la d’aquests llocs de BCN que veieu publicats.

Per intentar clarificar el que vinc a dir, posaré un exemple: no em ve de gust menjar un entrecot en un poble de mar i de la mateixa manera tampoc un llobarro a la Vall d’Aran. I ja accepto que no hi ha cap raonament lògic, però permeteu-me ser il·lògic en alguna faceta😉.

Que ofereix la carta de Cambium

La podeu veure a la seva web amb tota mena de detalls i fins i tot amb els preus posats, però aquí us poso un fragment.

Ja avanço que vam sortir de Cambium, molt satisfets pel que fa als plats, la sala i el servei. Però confesso que vaig entrar-hi amb desànim i per exemple de la porció de carta que mostro aquí, no hi havia res que em fes especial il·lusió demanar. Tot era com molt «llunyà» del que busco per Cambrils.

Però reitero que ens en vam sortir força bé i el resultat va ser molt positiu. Tot seguit veureu la tria i els arguments.

Que vam acabar demanant

De la secció anterior vam acabar demanat les braves. Feia molt de temps que no demanava braves, però a la imatge tenien bon aspecte. No eren pas les típiques braves #tomacabrón, sinó que estaven treballades laminades i formant un lingot després. Una mica, tot i que millorades, com les que fa uns anys va posar de moda La Mundana a BCN.

Cambium braves

La foto que veieu, correspon a mitja ració. Van tenir el detall de proposar-nos mitja per a no quedar massa plens. Són coses del servei que valoro especialment, en contrast a aquells serveis «guais» que l’objectiu principal, és aconseguir el tiquet final elevat.

Ja com a següent plat a compartir a Cambium, uns escamarlans saltejats al wok. Realment excel·lents amb la ceba molt ben treballada. Un plat que vam gaudir i dels que quedarà al record del restaurant.

Cambium escamarlans

Ja a la secció de plats principals, vam demanar el tataki de tonyina vermella «Balfegó» i per a la Marta el xai cuinat a baixa temperatura amb curry massa man i cremós de patata.

El tataki de molt nivell i el xai, del que vaig tastar una mica, també molt encertat.

Postres i vins a Cambium

Aquesta és l’oferta de postres,

Cambium postres

Vam escollir el Coulant de praliné d’avellana. Realment bo.

I de la carta de vins a Cambium, només en puc dir elogis. Ben escollida, vins de proximitat amb bona variació i marges de preus correctes. Vam demanar un Corpinnat, el Torelló 225.

Cambium Torello 225

Conclusions i reflexions

En primer lloc, cal dir que Cambium, ens va agradar i em va sorprendre. En un local ampli i ben decorat i amb una terrassa interior que pot ser molt agradable quan la climatologia ho permet. I amb un servei també destacable. Vam arribar a les 20:30 i a la terrassa, al fons, ja hi havia gent.

Cambium sala

I estem parlant d’un divendres nit amb el local a vessar. Com vam arribar dels primers, vaig pensar que d’inici, tot aniria bé, però em temia que al final a l’hora de postres, cafès i demanar el tiquet, hi hagués algun problema. I tot va rutllar a la perfecció.

De fet, sempre evito els dies punta en restaurants, però aquest dia hi havia un motiu, perquè fos precisament en divendres. En tot cas, prova superada 😅

El públic vam intuir que era molt de la zona. Potser perquè a Cambrils els mesos d’estiu, estem habituats a les invasions turístiques, ens va sorprendre observar públic de proximitat. I no ho dic, ni en positiu, ni en negatiu. És una simple observació.

Cambium és un restaurant que funcionaria amb èxit, aquí o en ciutats més grans i allunyades de la costa. Tot va anar com un rellotge i és un estil diferent dels que normalment presumeix Cambrils. Per tant, ben recomanable si no busqueu cuina marinera.

RESUM

  • Al poble vell de Cambrils a 12 min a peu del port
  • Amb cuina molt ben tractada
  • Servei professional i amable
  • Bona carta de vins
  • En conseqüència Cambium és ben recomanable