Cambium restaurant, està ubicat al casc antic de Cambrils, en una zona on el turisme no s’apropa gaire. És un bon restaurant que triomfaria igualment, en places més difícils i resulta molt recomanable en la línia que es belluga.
Feia molt de temps que la Marta m’insistia d’anar a Cambium. I a mi, tot haver rebut recomanacions de garanties, em feia una certa mandra.
El primer cop que ho vaig mirar, no tenien la carta a la Web i per mi això sol ser una línia vermella. Però s’ha de dir que actualment, tenen la web amb tota aquesta informació.
També he de dir, que tot i que ja portem quasi cinc anys vivint a Cambrils, encara tinc el xip, que quan sortim de restaurants a Cambrils, que de fet ho fem poc, busco en general, llocs de cuina més marinera.
Pel que fa a cuina anomenada «d’autor», ja tinc els restaurants de BCN que vaig publicant regularment en aquesta mateixa web. I no vull pas dir que no m’agradi, que n’hi ha tot un ventall, però segurament en tinc prou amb la d’aquests llocs de BCN que veieu publicats.
Per intentar clarificar el que vinc a dir, posaré un exemple: no em ve de gust menjar un entrecot en un poble de mar i de la mateixa manera tampoc un llobarro a la Vall d’Aran. I ja accepto que no hi ha cap raonament lògic, però permeteu-me ser il·lògic en alguna faceta😉.
Que ofereix la carta de Cambium
La podeu veure a la seva web amb tota mena de detalls i fins i tot amb els preus posats, però aquí us poso un fragment.
Ja avanço que vam sortir de Cambium, molt satisfets pel que fa als plats, la sala i el servei. Però confesso que vaig entrar-hi amb desànim i per exemple de la porció de carta que mostro aquí, no hi havia res que em fes especial il·lusió demanar. Tot era com molt «llunyà» del que busco per Cambrils.
Però reitero que ens en vam sortir força bé i el resultat va ser molt positiu. Tot seguit veureu la tria i els arguments.
Que vam acabar demanant
De la secció anterior vam acabar demanat les braves. Feia molt de temps que no demanava braves, però a la imatge tenien bon aspecte. No eren pas les típiques braves #tomacabrón, sinó que estaven treballades laminades i formant un lingot després. Una mica, tot i que millorades, com les que fa uns anys va posar de moda La Mundana a BCN.
La foto que veieu, correspon a mitja ració. Van tenir el detall de proposar-nos mitja per a no quedar massa plens. Són coses del servei que valoro especialment, en contrast a aquells serveis «guais» que l’objectiu principal, és aconseguir el tiquet final elevat.
Ja com a següent plat a compartir a Cambium, uns escamarlans saltejats al wok. Realment excel·lents amb la ceba molt ben treballada. Un plat que vam gaudir i dels que quedarà al record del restaurant.
Ja a la secció de plats principals, vam demanar el tataki de tonyina vermella «Balfegó» i per a la Marta el xai cuinat a baixa temperatura amb curry massa man i cremós de patata.
El tataki de molt nivell i el xai, del que vaig tastar una mica, també molt encertat.
Postres i vins a Cambium
Aquesta és l’oferta de postres,
Vam escollir el Coulant de praliné d’avellana. Realment bo.
I de la carta de vins a Cambium, només en puc dir elogis. Ben escollida, vins de proximitat amb bona variació i marges de preus correctes. Vam demanar un Corpinnat, el Torelló 225.
Conclusions i reflexions
En primer lloc, cal dir que Cambium, ens va agradar i em va sorprendre. En un local ampli i ben decorat i amb una terrassa interior que pot ser molt agradable quan la climatologia ho permet. I amb un servei també destacable. Vam arribar a les 20:30 i a la terrassa, al fons, ja hi havia gent.
I estem parlant d’un divendres nit amb el local a vessar. Com vam arribar dels primers, vaig pensar que d’inici, tot aniria bé, però em temia que al final a l’hora de postres, cafès i demanar el tiquet, hi hagués algun problema. I tot va rutllar a la perfecció.
De fet, sempre evito els dies punta en restaurants, però aquest dia hi havia un motiu, perquè fos precisament en divendres. En tot cas, prova superada 😅
El públic vam intuir que era molt de la zona. Potser perquè a Cambrils els mesos d’estiu, estem habituats a les invasions turístiques, ens va sorprendre observar públic de proximitat. I no ho dic, ni en positiu, ni en negatiu. És una simple observació.
Cambium és un restaurant que funcionaria amb èxit, aquí o en ciutats més grans i allunyades de la costa. Tot va anar com un rellotge i és un estil diferent dels que normalment presumeix Cambrils. Per tant, ben recomanable si no busqueu cuina marinera.
RESUM
- Al poble vell de Cambrils a 12 min a peu del port
- Amb cuina molt ben tractada
- Servei professional i amable
- Bona carta de vins
- En conseqüència Cambium és ben recomanable
No el coneixia pas, però de fet Cambrils és un d’aquells lloc en que com a molt, fem 3/4 anades any.
El posaràs al teu llistat de llocs recomanats de Tarragona al Delta?
Abraçada!
Està molt bé i segurament el posaré. Surt una mica de l’estil dels «meus habituals» per aquí.
S’apropa molt a l’estil dels que publico de BCN.
Abraçada Carles!!
Nosaltres anem sovint a Cambrils i minim dos cops l’any anem al Cambium , com dius molt bon nivell i tracte , a mes de tant en tant be de gust sortir de la cuina marinera . Un altre que ens va agradar , encara que esta un esglao per sota de Cambium es L’instint mes al port , plats ben aconseguits , si tens ganas de sortir de la cuina marinera . Salut .
Conec de fora l’Instint, però no hem entrat mai. De fet ara que visc a Cambrils, surto poc a sopar allà. Només veient les publicacions d’aquest web, ja es veu per on em bellugo.
De fet ja em passava que vivia a Sabadell, que publicava d’arreu, menys d’allà. En 10 anys d’aquesta web, crec que només tenia publicat el 9 de la Borriana 😂
Si no fos pels meus dimecres / dijous a BCN, hi aniria més i aquest ens va encantar.
Salutacions,
Bé per la Marta que ha insistit!! Mira que fa temps que et vaig dir que fessis un tast 😂😂
M’alegro que us hagi agradat i l’arròs el fan molt bo també, encara que he mirat la carta ara el fan per encàrrec.
Cambrils té vida més allà del Port i la cuina marinera. 😊
Salut!
Estic d’acord amb que «hi ha vida a Cambrils més enllà del port». Però tot i insistir que ens va agradar, de tatakis, braves creatives i dumplings, n’estic fins el monyo, dels llocs que em faig per BCN. Ahhh i també «pata pulpo» 😂
I és per això que d’aquí la zona, prefereixo la cuina més clàssica.
Però entenc que si només em bellugués per aquí, el lloc seria un referent per a mi.
Salut!!
Jo vaig poquet per Cambrils, però quan ho faig és per anar al lloc del món on millor es cuina, i amb els millors amfitrions que un pot trobar.
Abraçada!!
És que Cal Malcarat, és un altre nivell….. la traça de la resident i l’encant i simpatia del xef executiu, són modèlics.
Aquest està molt bé, però Cal Malcarat, té molt de pes 😉
Abraçada!
Hola Ricard. Totalment d’acord amb Cambium, val la pena.
No sé coneixes La Palmera de la Llosa. És un altre estil però també recomanable.
De fet visc a 2 o 3 carrers d’aquest que em dius.
Però de fora en aquell carrer de cases una mica velles, sempre m’ha donat la sensació de lloc deixat.
Donaré una ullada per fora, que tot i tenir-lo a prop, passo poc pel davant.
Salutacions i gràcies per la recomanació.
No conec el restaurant i en prenc nota per anar-hi, però en el ticket hi ha un concepte que es diu 225 i que en cobren 32,55 € i no em queda clar de que es tracta.
Es tracta del Corpinnat, el Torelló 225, on només han posat 225 al compte.
Salutacions,