Can Bosch a Cambrils, és un restaurant del qual la Costa Daurada, pot sentir-se orgullosa, lluint estrella Michelin i amb molt bon producte i tracte.
Feia com tres anys, que no publicava Can Bosch, tot i que hi he anat algun altre cop. A no ser que vagi amb algú de molta confiança, no faig fotos per a no distorsionar l’àpat i per tant, llavors no puc publicar. Tot i que faig les fotos amb la màxima discreció, no és qüestió de tocar la pera als companys de taula 😉.
Va ser la celebració anticipada de Sant Jordi, que ja sabeu que evito de sempre, anar a restaurants en dies assenyalats. L’excés de públic i l’ambient de festius, no és el millor habitat per a trobar-m’hi a gust.
A Can Bosch, a més d’un excel·lent producte, tens la garantia d’un servei professional i proper, així com una sala tranquil·la, amb les taules grans i convenientment separades. I valoro de manera especial tots aquests factors, igual que ho faig amb els plats que arriben a taula.
Si observeu l’oferta de Can Bosch a la seva web, a més de l’opció carta, ofereixen diferents menús. El que anomenen «degustació», el «de mar», el de «llagosta», que només fan per encàrrec i el menú «tradició».
Els darrers cops que he anat allà, quasi sempre hem demanat el «tradició». I quasi em fa vergonya demanar sempre el mateix, que a sobre és el més econòmic. Però realment és el que s’ajusta més als meus gustos i sense un continuat canvi de plats i les corresponents explicacions.
La composició dels menús, es manté més o menys estable a grans trets, tot i que s’adapten a mercat i a temporada.
El menú tradició a Can Bosch
Tot comença amb els cruixents i aperitius.
Tot seguit va arribar la crema de galera praliné d’alls escalivats, textures d’algues i llagostins.
Pop a la brasa, papada, miso amb puré d’albergínia fumada i ceba confitada. Un clàssic d’aquest menú i que serveix per a recordar que encara queda pop bo 😋
Arròs negre Can Bosch amb escuma suau d’all i oli. Un clàssic de Can Bosch, que no pot faltar. Per clients poc amants de l’arròs, ofereixen com alternativa, un ravioli de bolets i tòfona.
I el plat de peix «segons mercat», que en aquesta ocasió, va ser una suprema de lluç de palangre. Per si algú és poc de peix, ofereixen l’alternativa carnívora, amb jarret de vedella fet a baixa temperatura.
I ja arribem a les postres, la seva versió de la «tarta al whisky»
I finalment per acompanyar els cafès, els «Petits fours»
La carta de vins a Can Bosch
La carta de vins de Can Bosch, ha estat sempre destacable, amb gran varietat de vins, de tots nivells i amb un excel·lent assessorament. Vam escollir un DOQ Priorat i en concret La Solana del celler Mas Alta, que com és habitual amb els vins d’aquest celler, va resultar excel·lent.
Conclusions i reflexions
Podem afirmar que Can Bosch és un lloc ben recomanable al sud de Catalunya i tampoc massa lluny de BCN. Està a uns 70’ en cotxe. I sense entrar en polèmiques geogràfiques, si estès al nord de Catalunya, brillaria amb molta més força. Perquè a voltes dóna la sensació que el Nord, està més valorat 🤨
Can Bosch és realment un lloc molt recomanable. I a més i des de fa uns anys, amb la incorporació de l’Arnau a la cuina, el fill d’en Joan, han guanyat en muscle i ha permès que el Joan, s’hagi pogut alliberar parcialment de l’estrès que comporta portar la cuina.
I finalment tot això ens porta a recomanar el lloc sense cap mena de dubte. Evidentment no és massa el complement adequat per un dia d’excursió a la platja. Però Cambrils té prou d’atractius per fer-hi sortides diferents d’«un dia de playa» 😉.
.
RESUM de Can Bosch
- Un dels estrellats Michelin més planers de tracte i amb menys teiatru que trobareu
- Producte de proximitat
- Cuina molt ben treballada
- Carta de vins de nivell
- Servei professional, amable, proper
- En conseqüència, ben recomanable
Restaurants recomanats de Tarragona al Delta
Per últim, poso un enllaç a la meva «Guia» de Restaurants recomanats en la ruta Tarragona – Delta en la que evidentment, trobareu Can Bosch.
Cambrils té molta oferta gastronòmica i no podia quedar-se sense estrelles, de fet hi ha dos restaurants amb estrella i un altre parell amb plat Michelin.
Molt bona recomanació a un preu que si fos molt més al nord, seria més elevat.
Salut!
Si, el preu és molt raonable i si el tiquet puja més és per culpa del vi, que al ser pre-Sant Jordi, calia quedar bé….😂
#tuyasabes
Salut!!
És que tu no et conformes amb qualsevol vi, no vinguis amb excuses de Sant Jordi 😂😂😂
Salut!
Bons records de Can Bosch…. la crema de galera, quina pintassa!!!
Va ser el meu plat estrella del dinar…. Ja en segon lloc el pop, que de tants llocs on serveixen pop fluixet, quasi ens oblidem de com de bo pot ser un pop.
tal qual tema pop… tan sobat a tot arreu. però quan és bo és una delícia!!!
A veure si ara que ja es pot circular, podem tornar-hi. Un molt bon lloc a Cambrils.
En tinc molt bons records, però ja deu fer un parell d’anys.
Abraçada!
Bona nit Carles,
Si, per fi tornem a tenir mobilitat.
Aquest dijous tornaré a dinar a BCN, que ara feia unes setmanes.
Abraçada!!
Nosaltres vam anar farà un parell d’anys i vam guadir d’allò més (diria fins i tot que el menú va ser el mateix que el vostre), malgrat un petit incident amb l’arròs. Estava dur com una pedra. Li vam comentar al cambrer i dos minuts després va apareixer una senyora que, amb un tó diguem… peculiar, ens va dir que ells ho feien així i que no estàvem acostumats al carnaroli (?). Òbviament no vam entrar a discutir sobre si aquesta varietat era la més adient per a un arròs (per nosaltres no, i més si tenim en compte les varietats del Delta de l’Ebre, que tenen al costat). En qualsevol cas, ens van oferir canviar-lo pel ravioli i vam decidir acceptar i deixar-ho còrrer (jo hauria preferit un arròs ben fet, però…). Dit això, l’àpat va ser en conjunt molt satisfactori.
Abraçada!
Imagino la situació i conec la senyora 😅
Però una petita correcció. Al Delta hi ha carnaroli i per exemple es del Molí de Rafelet en produeixen. I et dic aquests perquè tenen fama.
Sempre l’hem vist com per risottos, però per arrossos melosos, dóna molt bon resultat i de fet és el que sempre gasto a casa per aquest tipus d’arrossos, tot i que amb això, hi algun escrividor, (que fa anys era cuiner), que no li sembla bé l’ús del carnaroli 🤣
I seguint amb els carnaroli, un dels millors arrossos que hi al mercat, és el Aquarello, que a part de valer una pasta i ser italià, està envellit. I si fas un arròs melós amb Aquarello, et llepes els dits . Però poca gent l’utilitza pel preu…
Quan m’escapo a BCN, sempre entro a Casa Perrins al Born i torno amb un parell o tres de quilets del seu carnaroli a granel. I els arrossos del Cal Malcarat, tenen èxit.
Bé… ja m’he fet el xulo amb els arrossos 😂
Una abraçada!!
Home, es que tu pots!! Gràcies per l’aclaració, ha sigut molt didàctica! Abraçada!
Molts anys de redactar manuals tècnics, ajuden 😂
bon dia, feia temps que ho tenia pendent i finalment hi vaig anar la setmana passada . Vaig fer la menu tradició i molt acertat. Vam gaudir forç amb tots el plats sobre tto el ravioli. Cuina molt ben aconseguida
Si, de fet quan anem allà, normalment demano el menú tradició. Com tampoc hi anem massa sovint, no cansa repetir.
Un dia, anterior a aquest que veus publicat, i que vaig anar-hi amb uns amics, amb l’estil de «porteu el que vulgueu», ja em van aparèixer amb més «creativitat» i vaig sortir-ne menys satisfet.
Salutacions,