Can Josep, és un restaurant familiar, per la zona  del Passeig Sant Joan. Amb decoració senzilla en un local amb encant, tracte immillorable i amb alguns plats ben atractius.

Can Josep

Roger de Flor, 237

la seva web amb la carta

TEL.: 630 816 565

Can Josep-entrada

Can Josep és un restaurant familiar, que ja he publicat en més d’una ocasió, amb decoració senzilla però amb encant i amb la mítica bandera republicana a la paret.

Curiós que a Barcelona, es puguin mantenir encara llocs com aquest, on poder sopar. I dic sopar perquè si parlem d’horaris de dinar, algun més trobarem.

I parlo de llocs estil restaurant, allunyats d’aquesta tendència que posa catxondos a tot un sector de públic en la lliga «azmorzars de forquiya» 😂😂, en la que mostren esmorzars a preus impossibles.

I dic impossibles, perquè quan fas mentalment l’escandall, valorant producte, feina i més despeses, t’adones que allò només és possible, a partir d’explotació humana. Siguin treballadors o la mateixa família propietària. Però això mai ho comenten i es queden amb el superficial «valla peazo bacalao con monchetas me he tomao, con bebida y carajillo incluidos,  por solo… ».

Tornant a  Can Josep, dir que és un lloc al qual tinc especial estimació. El seu aire de bistrot li dona un encant especial i el tracte afable que reps, quadra totalment amb el lloc i et fa sentir molt còmode.

can Josep interior

Passant pel davant, pel carrer Roger de Flor, no t’imagines que allà pots menjar bé i ben atès. De fora no crida gaire l’atenció, tot i que actualment l’aspecte està millorat, però només travessar la porta, ja notes que estàs en un lloc especial.

Que ofereix la seva carta

La seva carta és prou atractiva pels que ens agrada defugir de massa sofisticacions. I en el meu cas, just tornat d’una estada a Copenhaguen, necessitava una carta així 😉.

A la seva web la tenen ben detallada, però us mostro  un fragment per a fer-vos idea. I també a tenir en compte els plats del dia que et suggereixen.

Que vam menjar a Can Josep

En aquesta ocasió van anar a compartir plats i aquesta va ser la nostra elecció, després del platet de fuet de benvinguda. I agraeixes que et rebin amb un detall senzill i que agrada a quasi tothom.

Vam començar amb les seves croquetes, de les que vam demanar tres de rostit i tres de bolets i tòfona. No posen cap problema en servir-te la combinació que demanis i puc afirmar que són pura delícia.

Tot seguit, el plat que em genera desig a Can Josep del qual mostro foto estàtica i vídeo del procés i és la Morcilla de Lleó. La tercera imatge correspon a la morcilla ja servida al plat. No és imatge Instagram, però se’m fa la boca aigua en recordar-la.

Can Josep ,orcilla

 

A continuació van arribar els cards de la casa, que alguna cosa vegetal necessitàvem.

Can Josep cards

I un plat de la secció suggeriments: un remenat amb rossinyols i botifarra.

Can Josep remenat

La conclusió és que vam gaudir d’un bon sopar amb plats de tall clàssic que val la pena tastar.

Postres i vins a Can Josep

No puc parlar de les postres, perquè després de compartir els plats anteriors, ens sentíem prou plens. Per qui vulgui gaudir de les postres, potser millor haver demanat un plat de menys o algun de menys contundent.

La carta de vins és curta, però amb opcions de proximitat i ben escollida. Vam optar pel Bancal del Bosc de la DO Montsant, que va acompanyar bé la contundència d’alguns dels plats. I diria que la carta és actualment més completa que la que recordo d’altres visites.

Conclusions i Reflexions

Can Josep és una mostra de com una empresa familiar pot passar de pares a fills. Encara recordo quan el fill es va incorporar a la sala i amb la seva afabilitat i proximitat, et feia sentir molt a gust. I el darrer capítol, és quan el pare es va jubilar i ara el fill ocupa la cuina i us puc assegurar que també amb èxit total.

Can Josep és una petita joia de les que a BCN marquen diferències amb la uniformitat imperant. És un lloc d’aspecte senzill, però amb un grau de dignitat, que ja voldrien molts llocs de més renom a la ciutat.

El seu aire de Bistrot dels de  veritat (no de cartó pedra), et fa sentir bé. I amb un servei afable i proper que fa sentir els clients a gust. Per tant, un lloc que si algú el desconeix, us el recomano amb convenciment.

Són aquests llocs entranyables que té BCN i que com sempre comento, si no t’ho diu algú pots passar pel davant cada dia i ni fixar-te. I tampoc és fàcil trobar-lo per les xarxes.

Can Josep Bancal del Bosc

L’apartat «permeten reserva en línia», no el tenen a l’estil del formulari habitual. Però en tenir un mòbil com telèfon principal, permet reservar per WhatsApp o a través d’Instagram, tal com vaig fer.

Resum de Can Josep

  • Ubicat més amunt de la Diagonal, per la zona Passeig Sant Joan
  • L’interior té encant
  • Imprescindible la seva «morcilla de Leon»
  • Permet un àpat sense gastar massa
  • Tracte molt afable
  • En conseqüència a la llista de recomanables

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.