Can Pineda és un dels llocs clàssics a Barcelona, que destaquen pel seu excel·lent producte. Una mica allunyat per la zona Glories i no és econòmic.

Can Pineda

Carrer de Sant Joan de Malta, 55
www.restaurantcanpineda.com
TEL.: 933 08 30 81

Can Pineda porta

Aquests és el 24é restaurant que publiquem amb els de 3(o+)aTaula.

Feia molt de temps que sentia bones opinions de Can Pineda. Però amb alguna discrepància, en el sentit de no massa amabilitat o cost elevat. Un cop visitat el lloc, la meva opinió és que el servei és correcte i el preu, sense ser econòmic, no es pot qualificar de car, donat el BON producte que serveixen. Aquí teniu una petita mostra del material exposat

 

Can Pineda peix

Vaig menjar molt a gust i amb bon tracte, però això vol dir que vaig sortir-ne ‘so excited’?

Algunes reflexions al voltant del lloc

La realitat és que vaig menjar molt bé a Can Pineda. Però com he dit més d’una vegada, no m’acaben de convèncer aquests llocs ubicats “lluny de tot” i amb el qualificatiu d’alta cuina “de barri”. El mateix em passa en llocs com Granja Elena (tot i que l’estil no és el mateix). O fins i tot a l’antic Tomàs, quan estava per la Meridiana, que em feia molta mandra, i ara en canvi en la nova ubicació, no m’en fa.

Can Pineda és dels  llocs que es menja bé, bones matèries primeres i ben tractades, amb ambient de taverna de barri, però en que acabo pagant com si estés en un lloc cèntric i amb més aire de restaurant. I llavors és quan em pregunto, que quina és la gràcia?. Que és exòtic?. Que a alguns posa palote el fet de menjar bé en un lloc que de fora no ho sembla?. En conseqüència, són llocs que s’han sobrevalorat, la pilota s’ha fet gran i si discrepes, et tracten com un ignorant.

Can Pineda mero

I és que aquesta etiqueta de informalitat que llueixen aquests llocs (i que posen exciteds a molta gent), per mi no deixen de ser un handicap. I ho explicaré amb un exemple viscut en aquest darrer àpat.

Coses que passen i de les que el local no en té la culpa…

Quan ja estàvem instal·lats a Can Pineda,  just a la taula del costat, va arribar una reserva que ja ens va disparar les alarmes. Van arribar amb una criatura, un regal voluminós, la criatura obrint el regal asseguda al terra, el volum del so, anava en augment, però al final feia més soroll algun dels components que la pobre criatura, que també en feia. En conseqüència ens van amargar el dinar, fins el punt de cafè ràpid i fugida….

Té culpa Can Pineda d’això?… EN ABSOLUT!!. Però aquesta gent que organitza aquests shows, es troben a gust en aquests llocs, que llueixen l’etiqueta de informalitat. Volen celebrar alguna cosa… “un dia és un dia” i el “cost el que calgui”. Però segurament no farien el mateix, en un lloc dels que ells anomenen “de luxe”. I dels que jo anomeno “normals”, en que el cost vindria a ser el mateix, o ves a saber si inferior.

Vaja, que ja l’he visitat i de fet em calia visitar-lo Tot de conya, però no és el meu hàbitat i ja és conegut que el meu espectre de tolerància mai ha estat massa ampli.

Per acabar, el punt de vista global del grup a Can Pineda

Si voleu veure les dels plats, el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a:

Finalment i per saber de qui escriu….