Can Saia, és un lloc no molt conegut, amb aspecte exterior senzill. Amb molt bon nivell de cuina i gran cura pel producte. Un lloc que us puc recomanar sense dubtar gens.
Can Saia va ser una de les incorporacions a la Guia de TARDOR de 3(o+)aTaula versió 2018. Dins de les nostres possibilitats ens agrada anar fent seguiment dels llocs per veure si mantenen el nivell i per això vaig tornar-hi fa pocs dies.
Recordo que ara fa un any, vaig començar el post dient «Quan ja penses que ho coneixes tot de BCN, o al menys a l’Eixample, em fa molt feliç descobrir llocs com aquest». I ara després d’un munt de feed backs positius i la darrera visita, puc afirmar que ja és un valor real.
Can Saia, no tant sols manté el nivell, sinó que l’ha millorat. I això em va alegrar perquè dona credibilitat a la nostra Guia i també perquè vam gaudir d’un molt bon sopar.
Can Saia és un restaurant d’aspecte exterior senzill, portat bàsicament per una parella amb les idees molt clares. A partir de molt bon producte i sense massa intervenció, tenen com objectiu oferir àpats de molt bon nivell.
Que ofereixen a Can Saia
Tenen carta, però la gràcia està en la llista de suggeriments. I de fet tots els plats que veureu a continuació, eren d’aquesta llista.
També comentar que els migdies ofereixen un menú econòmic, que pot ser un punt d’entrada per veure les bondats de la cuina. I els dijous un menú a base d’arròs, del que he escoltat grans elogis. El dia que vam anar amb els de 3(o+)aTaula, era migdia i la majoria de taules optaven pel menú.
Que vam demanar
Com primers vam compartir una truita oberta de bacallà i uns sonsos. La truita espectacular, però sense massa secret que posar-hi bacallà de qualitat. Estic una mica decebut de truites de bacallà per BCN, a base de retalls low-cost. Potser la veureu més cuita del que és habitual, però va ser a demanda nostra, doncs qui m’acompanyava ho volia així.
I els sonsos, poca a cosa a dir. Mida òptima i fregit molt bo. Al llistat de suggeriments, el oferien amb ous ferrats al damunt, però com ja havíem demanat la truita, vam dir que els sonsos sense acompanyament.
I com segon, vam demanar una escórpora que amb la sola imatge, ja veureu quin espectacle. I no dirè, tot i ser cert, que estaven tan bones les patates com el peix.
Normalment a can Saia, tenen alguns peixos a oferir com peix de llotja. I com vam ser els primers d’arribar a sopar, ens va dir que tenien una escorpora d’uns 800 g. I en positiu puc dir, que a les taules que van arribar posteriorment, ja no els van oferir aquest producte. Realment tenien una.
Tinc bastant ull pels pesos del peix i podria donar fe de que pesava realment al voltant dels 800gr. Que sabeu estic una mica cremat dels llocs, que ja en el pes, et colen un 20% més. I com sabeu, m’he queixat en més d’una ocasió del tema. No dubteu que #haberlosloshay
Conclusions / reflexions
Quan sortíem comentàvem que feia dies no gaudíem d’un sopar així, amb producte mínimament tractat i matèries primeres de nivell. I dona la sensació que aquest estil de restaurant ha desaparegut. Potser valorem massa les elaboracions o fins i tot algunes combinacions quasi «impossibles», en front de plats senzill com aquests, però elevats a la categoria de delícia.
Faig balanç i em costa trobar llocs equivalents a Can saia. Perquè a més del que he descrit, estem parlant també d’un local senzill però íntim, amb un tracte que pel nivell personal i l’afabilitat, fa que et sentis a com a casa d’una amics.
El servei de Can Saia és molt destacable, per la seva professionalitat i tracte proper. De l’estil que t’hi faries amic aviat o que hi quedaries per sopar. I com sabeu, no soc molt fàcil en aquest aspecte. Ho podeu interpretar com el millor elogi.
Sinó el coneixeu, us recomano que el proveu. Potser us espanti una mica el tiquet, però demanar una escórpora, fa pujar qualsevol tiquet. I per aquesta mateixa escorpora, us puc ben assegurar que en un parell de llocs que ara tinc en ment, haguéssim pagat 90€. I en canvi aquí, ho podeu veure tot seguit.
RESUM de Can Saia
- Local senzill de l’exterior, però amb la sala molt acollidora
- El bon producte és la base del lloc
- I el producte tractat amb mínima intervenció
- Servei molt amical i amb professionalitat
- RQP correcte atès el nivell del producte
- En conseqüència un dels que recomano a ulls clucs
Recordeu que tenim Can Saia a la Guia 3(o+)aTaula, de la que si feu clic, podreu baixar la versió d’estiu. En menys de 30 dies, publicarem la de TARDOR 2019. Si feu clic la teniu,
Si voleu veure la percepció de grup, de quan hi vam anar amb els de 3(o+)aTaula, al 2018, tot seguit teniu el link,
Finalment, si voleu llegir d’altres llocs que tinc publicats de la mateixa zona que Can Saia, feu clic a,
És curiós com arribem a coincidir en els respectius blogs sense haver pactat res abans…
Mateixes percepcions, mateix plat destacat… i aquest cop, fins i tot la mateixa foto de l’agència… :-)))
Abraçada!!
I més gent coincidiríem si ho coneguessin …
Les conyes com la que ens tocarà d’aquí 3 divendres, tenen la seva gràcia per un sector de gent que els agrada, menjar poc, practicar–se fel·lacions mútues amb el que cuina, una mica aplaudint el darrer triple salt a l’estil de “mira que sé fer…”
Pels que ens agrada, anar a dinar/sopar, xerrar, riure amb qui ens acompanya i a més menjar bé, aquest és un bon lloc…
Abraçada!!
Aquestes mongetes fan mooooolt bona fila. La cuina sense triple salto mortal, com dius, que agrada sempre i que sempre tindrà un públic.
Salut!
Just… i jo seré d’aquest 🙂
Salut!
Bon dia Marius,
Just en fas una bona descripció.. Són l’estil de llocs que m’agraden i just per aquest motiu, el tenim a la Guia 3(o+)aTaula, «edició Tardor» i seguirà en la propera «edició Hivern» que publicarem a principi de febrer.
http://bit.ly/Guia_Tardor_2018
Salutacions,
Vaig anar-hi la setmana passada i haig de dir que em va sorprendre gratament. Vam menjar moooolt bé, servei proper i amable, i un ambient com familiar. Sense haver llegit el teu post, també vaig demanar les mongetes, que estaven de mort entre altres plats. Tots molt ben cuinats i producte de qualitat. No serà mai un restaurant d’estrella michelin, ni que la gent en parli molt, però personalment ho prefereixo. Repetiré tant com sigui possible. Per cert, el xef, és un “cachondo”. Val molt la pena aquest restaurant.
Al fer la copia dels comentaris d’aquest post de 2018 a l’actual, la resposta ha quedat canviada d’ordre i apareix , en el comentari superior. Errades del widget que permet les copies.
Fent-vos cas, i després d’unes quantes vegades tan de menú com de carta, molt d’acord amb les valoracions. Gràcies!!
M’alegra de saber-ho…
Els feed backs, m’ajuden a veure com evolucionen els llocs.
I si són positius, millor que millor.
Salutacions i gràcies per passar per aquí!
Segur que el menú també es de qualitat.
La truita fa una fila espectacular, ja provaré a fer-la a casa. 🙂
Salut!
Tampoc té massa secret. El que passa és que tots tendim a utilitzar retalls per fer una truita de bacallà i trenca el cor agafar un morro i fer-lo a miques per la truita.
Però està clar que si ho fas, el resultat puja de nivell. I aquesta estava de mort.
Salut!!
Encara no he tingut oportunitat d’anar-hi i mira que el tinc apuntat des de que el vau publicar conjuntament.
Es una mica, tal com dius, el que hauria de ser un restaurant. I sentir-se a gust en un lloc és tan important com els plats que et puguin cuinar.
Abraçada!!
Hola Carles,
Doncs no tardis 😏
Es d’aquells llocs que tindria en la ruta de sortides, sinó fos perquè el p* bloc, em demana novetats 😂
Abraçada!!
Ja saps que aquest n,el vas recomenat tu, a la Pepa Lázaro dir-li que el menú migdia imbatible. A tú que el comentaris sembla que els hagis copiat de les meves fotos d’instagram 🤣🤣🤣. Vaig dir quasi el mateix i el preu imbatible nosaltres canviant l, escórpora per un llobarro afegint unes gambes i canviant vi per cava 70 per pax.
Un dia rera una ampolla de Charles heidsieck i un bon puro 🤔(ostres fa temps que no fumo) t, explicaré l, història d, aquest local…Salut
Realment s’hi menja molt bé. Encara al següent dimecres, quan féiem el nostre sopar setmanal, el meu fill em recordava, lo que havia gaudit allà.
Porten mesos amb el projecte, però és molt cansat per ells i més venint cada dia de Tordera…
Salut!!
Moltes gràcies per l’apunt Tomàs. Jo sóc més de menú que el Ricard, a diari acostumo a buscar menús de qualitat i deixar la carta per nits i caps de setmana.
Gràcies, el tindré en compte per visites a Barna.
Salut!
Epsss… que jo quan treballava per BCN, era un caça menús total….
Però que baixo a dinar amb 3aTaula dos cops al mes, vull carta. No em faré més de 100 km per anar a un menú 😂
I també dir que si volem publicar una crònica, cal que sigui de la carta. Altre cosa seria que féssim una web de menús
Justa la fusta, baixa cada dia de Tordera i només porten encara no tres anys…etc. etc. Resumint bon lloc, bon menjar preu perfecte. Salut
Just… 😌
Com ja saps, també hi vaig tornar ara fa uns mesos. No recordo que vaig menjar, però sí sé que no era una escórpora i també recordo que vaig sortir amb una sensació d’haver menjat molt i molt bé.
Podent anar a bons restaurants com aquest, penso que la nostra feina de buscar llocs nous i provar novetats, no està gens ben pagada… 🙂
Abraçada!!
Aquest va ser una de les troballes bones….
I l’altre dia va ser d’aquells en que surts dient, «això és gaudir»
Abraçada!!
Gràcies, Ricard! Tant de temps després i segueixes ensenyant!
Bona tarda Arcadi,
Es fa el que es pot 😅
M’alegra rebre feed backs i perdona el retard en contestar!