Can Saia, és un lloc no molt conegut, amb aspecte exterior senzill. Amb molt bon nivell de cuina i gran cura pel producte. Un lloc que us puc recomanar sense dubtar gens. 

Can Saia

Bruc, 157

El seu Facebbok

Tel.: 931 62 36 61

Can Saia entrada

 

 

Can Saia va ser una de les incorporacions a la Guia de TARDOR de  3(o+)aTaula versió 2018. Dins de les nostres possibilitats ens agrada anar fent seguiment dels llocs per veure si mantenen el nivell i per això vaig tornar-hi fa pocs dies.

Recordo que ara fa un any, vaig començar el post dient «Quan ja penses que ho coneixes tot de BCN, o al menys a l’Eixample, em fa molt feliç descobrir llocs com aquest». I ara després d’un munt de feed backs positius i la darrera visita, puc afirmar que ja és un valor real.

Can Saia, no tant sols manté el nivell, sinó que l’ha millorat. I això em va alegrar perquè dona credibilitat a la nostra Guia i també perquè vam gaudir d’un molt bon sopar.

Can Saia és un restaurant d’aspecte exterior senzill, portat bàsicament per una parella amb les idees molt clares. A partir de molt bon producte i sense massa intervenció, tenen com objectiu oferir àpats de molt bon nivell.

Que ofereixen a Can Saia

Tenen carta, però la gràcia està en la llista de suggeriments. I de fet tots els plats que veureu a continuació, eren d’aquesta llista.

També comentar que els migdies ofereixen un menú econòmic, que pot ser un punt d’entrada per veure les bondats de la cuina. I els dijous un menú a base d’arròs, del que he escoltat grans elogis. El dia que vam anar amb els de 3(o+)aTaula, era migdia i la majoria de taules optaven pel menú.

Que vam demanar

Com primers vam compartir una truita oberta de bacallà i uns sonsos. La truita espectacular, però sense massa secret que posar-hi bacallà de qualitat. Estic una mica decebut de truites de bacallà per BCN, a base de retalls low-cost. Potser la veureu més cuita del que és habitual, però va ser a demanda nostra, doncs qui m’acompanyava ho volia així.

Can Saia truita

I els sonsos, poca a cosa a dir. Mida òptima i fregit molt bo. Al llistat de suggeriments, el oferien amb ous ferrats al damunt, però com ja havíem demanat la truita, vam dir que els sonsos sense acompanyament.

Can Saia sonsos

I com segon, vam demanar una escórpora que amb la sola imatge, ja veureu quin espectacle. I no dirè, tot i ser cert, que estaven tan bones les patates com el peix.

Can Saia escorpora

Normalment a can Saia, tenen alguns peixos a oferir com peix de llotja. I com vam ser els primers d’arribar a sopar, ens va dir que tenien una escorpora d’uns 800 g. I en positiu puc dir, que a les taules que van arribar posteriorment, ja no els van oferir aquest producte. Realment tenien una.

Tinc bastant ull pels pesos del peix i podria donar fe de que pesava realment al voltant dels 800gr. Que sabeu estic una mica cremat dels llocs, que ja en el pes, et colen un 20% més. I com sabeu, m’he queixat en més d’una ocasió del tema. No dubteu que #haberlosloshay

Conclusions / reflexions

Quan sortíem comentàvem que feia dies no gaudíem d’un sopar així, amb producte mínimament tractat i matèries primeres de nivell. I dona la sensació que aquest estil de restaurant ha desaparegut. Potser valorem massa les elaboracions o fins i tot algunes combinacions quasi «impossibles», en front de plats senzill com aquests, però elevats a la categoria de delícia.

Faig balanç i em costa trobar llocs equivalents a Can saia. Perquè a més del que he descrit, estem parlant també d’un local senzill però íntim, amb un tracte que pel nivell personal i l’afabilitat, fa que et sentis a com a casa d’una amics.

El servei de Can Saia és molt destacable, per la seva professionalitat i tracte proper. De l’estil que t’hi faries amic aviat o que hi quedaries per sopar. I com sabeu, no soc molt fàcil en aquest aspecte. Ho podeu interpretar com el millor elogi.

Sinó el coneixeu, us recomano que el proveu. Potser us espanti una mica el tiquet, però demanar una escórpora, fa pujar qualsevol tiquet. I per aquesta mateixa escorpora, us puc ben assegurar que en un parell de llocs que ara tinc en ment, haguéssim pagat 90€. I en canvi aquí, ho podeu veure tot seguit.

RESUM de Can Saia

  • Local senzill de l’exterior, però amb la sala molt acollidora
  • El bon producte és la base del lloc
  • I el producte tractat amb mínima intervenció
  • Servei molt amical i amb professionalitat
  • RQP correcte atès el nivell del producte
  • En conseqüència un dels que recomano a ulls clucs

Recordeu que tenim Can Saia a la Guia 3(o+)aTaula, de la que si feu clic, podreu baixar la versió d’estiu. En menys de 30 dies, publicarem la de TARDOR 2019. Si feu clic la teniu,

Si voleu veure la percepció de grup, de quan hi vam anar amb els de 3(o+)aTaula, al 2018, tot seguit teniu el link,

Finalment, si voleu llegir d’altres llocs que tinc publicats de la mateixa zona que Can Saia, feu clic a,