Can Saia, és un restaurant desconegut per a molta gent, amb un aspecte exterior senzill. Amb molt bon nivell de cuina i gran cura pel producte. Un lloc que us puc recomanar sense dubtar gens. 

Can Saia

Bruc, 157

El seu Facebbok

Tel.: 931 62 36 61

Can Saia entrada

 

El primer cop que vaig anar a Can Saia, vaig escriure «Quan ja penses que ho coneixes tot de BCN, o almenys a l’Eixample, em fa molt feliç descobrir llocs com aquest». I ara ja amb molt de temps transcorregut, després d’un munt de feedbacks positius i la darrera visita, puc continuar afirmant que és un valor real.

Can Saia és un restaurant d’aspecte exterior senzill, portat per una parella amb les idees molt clares. A partir de molt bon producte i sense massa intervenció, tenen com a objectiu oferir àpats de molt bon nivell. I no dubteu que ho aconsegueixen.

Per aquest motiu, Can Saia fa temps que està a la nostra llista de recomanats 3(o+)aTaula i amb aquest darrer sopar, podem confirmar que hi continua ben merescudament. Podeu consultar la darrera versió GENER 2022,  fent clic a la següent imatge.

Que ofereixen a Can Saia

Tenen carta, però la gràcia està en la llista de suggeriments. I de fet tots els plats que veureu a continuació, eren d’aquesta llista. Alguns amb el preu més ajustat, mentre que d’altres, a causa de les matèries que incorporen, el preu s’enfila més.

Però sempre hi trobarem plats que provoquen desig, fets amb productes de primer nivell i de temporada.

Que vam demanar

Com primers vam compartir una truita oberta de bacallà i unes carxofes amb pernil. La truita espectacular, però sense massa secret que el de posar-hi bacallà de qualitat. Estic una mica decebut de truites de bacallà a BCN, a base de retalls low-cost. Potser la veureu més cuita del que és habitual, però va ser a demanda nostra, perquè qui m’acompanyava ho volia així.

Can Saia carxofes amb pernil

El plat de carxofes, va resultar de gran nivell, per l’excel·lent producte, el seu confitat, així com pel pernil.

I com segon, vam demanar un fricandó que venia acompanyat de tòfona i per a mi, un tàrtar molt ben encertat i que va venia amb les seves torrades i les patates fregides, tal com marquen els cànons.

Can Saia tartar

Vins i postres a Can Saia

Ens vam limitar a vi a copes i ens va arribar un vi de la Conca de Barberà elaborat a base de trepat, que va resultar prou correcte.

I com postres per a qui m’acompanyava, aquesta mousse de xocolata amb tocs salats. Vaig tastar una mica i també estava ben encertada.

Can Saia postres

Conclusions / reflexions

Quan sortíem comentàvem que és un lloc del qual sempre en sortim molt satisfets. Amb matèries primeres de nivell i producte mínimament tractat i I a voltes, fa la sensació que aquest estil de restaurant ha desaparegut. Potser valorem massa les elaboracions o fins i tot algunes combinacions quasi «impossibles», en enfront de plats senzill com aquests.

Faig balanç i em costa trobar llocs equivalents a Can Saia. Perquè a més del que he descrit, estem parlant també d’un local senzill però íntim, amb un tracte que pel nivell personal i l’afabilitat, fa que et sentis a com a casa d’una amics.

El servei de Can Saia és molt destacable, per la seva professionalitat i tracte proper. De l’estil que t’hi faries amic aviat o que hi quedaries per sopar. I com sabeu, no soc molt fàcil en aquest aspecte. Ho podeu interpretar com el millor elogi. Sinó el coneixeu, us recomano que el proveu.

Can Saia tiquet

RESUM de Can Saia

  • Local senzill de l’exterior, però amb la sala molt acollidora
  • El bon producte és la base del lloc
  • I el producte tractat amb mínima intervenció
  • Servei molt amical i amb professionalitat
  • RQP correcte atès el nivell del producte
  • En conseqüència un dels que recomanem a ulls clucs

Finalment, si voleu llegir d’altres restaurants, que tinc publicats de la mateixa zona que Can Saia, feu clic a,