Can Saia, és un restaurant desconegut per a molta gent, amb un aspecte exterior senzill. Amb molt bon nivell de cuina i gran cura pel producte. Un lloc que us puc recomanar sense dubtar gens.
El primer cop que vaig anar a Can Saia, vaig escriure «Quan ja penses que ho coneixes tot de BCN, o almenys a l’Eixample, em fa molt feliç descobrir llocs com aquest». I ara ja amb molt de temps transcorregut, després d’un munt de feedbacks positius i la darrera visita, puc continuar afirmant que és un valor real.
Can Saia és un restaurant d’aspecte exterior senzill, portat per una parella amb les idees molt clares. A partir de molt bon producte i sense massa intervenció, tenen com a objectiu oferir àpats de molt bon nivell. I no dubteu que ho aconsegueixen.
Per aquest motiu, Can Saia fa temps que està a la nostra llista de recomanats 3(o+)aTaula i amb aquest darrer sopar, podem confirmar que hi continua ben merescudament. Podeu consultar la darrera versió GENER 2022, fent clic a la següent imatge.
Que ofereixen a Can Saia
Tenen carta, però la gràcia està en la llista de suggeriments. I de fet tots els plats que veureu a continuació, eren d’aquesta llista. Alguns amb el preu més ajustat, mentre que d’altres, a causa de les matèries que incorporen, el preu s’enfila més.
Però sempre hi trobarem plats que provoquen desig, fets amb productes de primer nivell i de temporada.
Que vam demanar
Com primers vam compartir una truita oberta de bacallà i unes carxofes amb pernil. La truita espectacular, però sense massa secret que el de posar-hi bacallà de qualitat. Estic una mica decebut de truites de bacallà a BCN, a base de retalls low-cost. Potser la veureu més cuita del que és habitual, però va ser a demanda nostra, perquè qui m’acompanyava ho volia així.
El plat de carxofes, va resultar de gran nivell, per l’excel·lent producte, el seu confitat, així com pel pernil.
I com segon, vam demanar un fricandó que venia acompanyat de tòfona i per a mi, un tàrtar molt ben encertat i que va venia amb les seves torrades i les patates fregides, tal com marquen els cànons.
Vins i postres a Can Saia
Ens vam limitar a vi a copes i ens va arribar un vi de la Conca de Barberà elaborat a base de trepat, que va resultar prou correcte.
I com postres per a qui m’acompanyava, aquesta mousse de xocolata amb tocs salats. Vaig tastar una mica i també estava ben encertada.
Conclusions / reflexions
Quan sortíem comentàvem que és un lloc del qual sempre en sortim molt satisfets. Amb matèries primeres de nivell i producte mínimament tractat i I a voltes, fa la sensació que aquest estil de restaurant ha desaparegut. Potser valorem massa les elaboracions o fins i tot algunes combinacions quasi «impossibles», en enfront de plats senzill com aquests.
Faig balanç i em costa trobar llocs equivalents a Can Saia. Perquè a més del que he descrit, estem parlant també d’un local senzill però íntim, amb un tracte que pel nivell personal i l’afabilitat, fa que et sentis a com a casa d’una amics.
El servei de Can Saia és molt destacable, per la seva professionalitat i tracte proper. De l’estil que t’hi faries amic aviat o que hi quedaries per sopar. I com sabeu, no soc molt fàcil en aquest aspecte. Ho podeu interpretar com el millor elogi. Sinó el coneixeu, us recomano que el proveu.
RESUM de Can Saia
- Local senzill de l’exterior, però amb la sala molt acollidora
- El bon producte és la base del lloc
- I el producte tractat amb mínima intervenció
- Servei molt amical i amb professionalitat
- RQP correcte atès el nivell del producte
- En conseqüència un dels que recomanem a ulls clucs
Finalment, si voleu llegir d’altres restaurants, que tinc publicats de la mateixa zona que Can Saia, feu clic a,
I tant.. un dels meus restaurants preferits des de fa temps. Quan no vull arriscar, vaig a Can Saia. M’agrada anar provant restaurants però aquest està dins el TOP TOP de la meva llista. Qualsevol plat el fa (l’Eduard, amo i senyor de la cuina i del restaurant) espectacular. Sempre em deixo seduir per les seves recomanacions i sempre l’encerta.
Té un plat que no el té a la carta, “catxofino” o algo així, que és simplement de traca i mocador.
Combrego amb tot el què comentes en aquest post 🙂 Cita imprescindible a Barcelona.
Content que estem d’acord i ho veiem igual. A vegades tinc por de passar-me d’elogis quan un lloc m’agrada.
Aquesta darrera ocasió també tenia el plat que dius, però ja veus vam anar per altres opcions.
Un gran lloc i curiosament desconegut per a molta gent. Sense voler fer comparatives de cuina, em recorda una mica La Estrella al Born. Són llocs que garanteixen satisfacció i que semblen funcionar en paral·lel les modes.
Salutacions!
Tot i que Can Saia també ha anat pujant preus, la Estrella van desbocats (el meu comentari anterior de quan vas publicar la estrella, així ho reflectia).
Comparteixo el fet que són semblants i sense fer molt soroll, estan al top de menjar pel meu gust. M’agrada can Saia pel seu toc proper però sense passar-se, el just.
Una joia a Barcelona que egoistament millor no coneixi molta gent, no sigui que s’espatlli. Hahahaha ??
Si, ho recordo.
En tot cas i tal com dius, millor siguin una mica desconeguts ?
Salutacions,
Una bona aportació de cuina actual i tradicional a preus barceloninos 🙂
Està molt de moda ara la truita vaga, o oberta. Perfecta per a qui ens agrada poc feta, una mica complicat per a qui li agrada el ou més quallat.
Jo també hauria demanat el fricandó 😛
Salut!
El que té més mania a la truita poc feta, és el meu fill i ja ho va demanar així ?. La contra és que llavors el bacallà queda més endurit. Però jo m’adapto. També el fricandó va ser la seva tria. Jo d’acord amb la dieta vaig optar pel tàrtar i ell va agafar les meves patates que combinava amb el fricandó.
I això que en teoria, diu que ell també fa règim.
Salut!!
Un lloc de gran nivell i, pel que vaig poder comprovar, amb clientela fidel. Vam dinar fantàsticament bé (carxofes, pèsols, truita bacallà, xipirons) amb producte de primera molt ben tractat. El tracte prou correcte i agradable, malgrat no ser “obsequiats” amb visita del cuiner a la nostra taula. En acabat, vam haver de deixar la taula precipitadament perquè els següents clients esperaven des de feia estona, un fet ja conegut en el moment de la reserva, ens van encabir com van poder. No obstant, si la nostra estada es va allargar per una raó no imputable a nosaltres (velocitat del servei), caldria gestionar-ho amb més tacte. Ara això condiciona negativament el record de la nostra estada i trigarem a tornar més del que pensava mentre dinava.
Ostres, són detalls que decanten la balança cap un costat i l’altre.
També recentment en un lloc de fora BCN, que ja vaig publicar, mentre dinàvem estàvem convençuts que tornaríem. Però de cop el local es va omplir del tot i vam quedar abandonats. i quasi bronca per aconseguir pagar.
Són detalls que caldria vigilar més.
Salutacions,