Can Travé, és un Bib Gourmand Michelin, altament recomanable, ubicat a la Conca de Barberà,  prop de l’Espluga de Francolí. En una sala molt acollidora, servei molt amable i diligent i amb detalls a valorar com que ofereixen els vins, produïts al seu celler.

Can Travé

Carretera d’Andorra 54,  Solivella


sanstrave.com

TEL.: 977 89 21 65

Can Travé entrada

 

Can Travé era fins fa pocs dies un restaurant desconegut per mi. No soc massa de fer «incurzions» a contrades massa llunyanes de la meva zona de confort i mai havia estat per aquesta zona.

Però volia anar a visitar la Fira de la Tòfona de Vilanova de Prades, comprar una mica de tòfona i fugir ràpidament, doncs els ambients de fires, m’horroritzen tremendament, quan em veig envoltat de la troupe de depredadors, que van a pillar el que els hi ofereixen. Tan se val que sigui formatge, coca o una copa de vi… els depredadors poden amb tot 😅

Per tant abans d’anar a la Tòfona, ja vaig «explorar» les rodalies i trobar-me amb aquest Bib Gourmand Michelin, ja ens va decidir. Sempre he dit que quan em bellugo per França, els Bib Gourmands, són el meu hàbitat natural. Aquí no tant, doncs Michelin no aplica el mateix concepte, però en general també pots fiar-te.

Can Travé està al poble de Solivella, en plena carretera i a uns 200 metres, disposen d’un aparcament amb moltes places, que ens va sorprendre per l’amplitud.

Que ofereixen a Can Travé

En una sala molt acollidora i modernitzada, trobem en un extrem una espectacular BBQ, que ja indica una mica que trobaràs allà. I a la llista de suggeriments de dia, ja mostraven carns prou temptadores. Com podeu comprovar fa molt més goig la sala, que la vista de carrer.

Can Travé sala

Es nota l’aire familiar del projecte, per l’estil de servei agradable i per la gent que veus a càrrec del restaurant. I amb detalls com que s’elaboren el pa i ofereixen vins del seu celler. Però això ja ho comentaré en la secció corresponent.

Que vam demanar

Realment la carta mostrava molts plats que venien de gust i ens va costar força decidir. Això és bona senyal i contraposat en aquells llocs en que passa just al revés. Vam demanar per començar, dos plats per a compartir. Tot i que abans ens van portar aquests entreteniments,

Can Travé entreteniments

Uns bolets al forn amb gratinat de formatge, que van resultar per unanimitat el plat estrella de l’àpat. I unes carxofes amb saltejat de bolets i foie.

Can Travé carxofes

I ja com plats principals, vam optar per deixar a banda els plats a la brasa, potser perquè és un tema que amb el meu kamado-josper, tinc ben solucionat a casa. Per tant, vam optar per plats guisats per veure que tal. Com detall de bon servei, van intuir que els volíem compartir també i van insistir en portar plats addicionals per a poder-ho fer.

Van ser els peus de porc amb naps i pastanaga i una cassola de conill amb bolets. 

Can Travé peu de porc

Els dos guisats ben resolts, però per trobar algun però, van arribar no prou calents. També en descàrrec de Can Travé, dir que ho vam notar més degut a que al compartir, mentre menjàvem els peus de porc, el conill va perdre temperatura.

Vins i postres a Can Travé

El tema vins, és molt curiós. Si no ho vaig entendre malament, els vins i cava que ofereixen, són només els del seu celler anomenat Sanstravé. No sé si tenen una segona carta per si algú vol altres opcions. Però realment els vins del seu celler, són bons i els podreu veure a la web del restaurant.

Ens va fer gràcia el sirà, i com oferien varies anyades, vam optar pel 2016, recomanats per qui feia de cap de sala. Ells mateixos van oferir decantar-lo i per això el veureu en aquesta gerra. Juro que no vam demanar vi a granel 😂.

El tema postres, està molt ben tractat i tot son fets al mateix restaurant. I donada l’oferta, per un dia en lloc de compartir, vam demanar-ne dos, que també vam compartir. Un mil fulls amb crema de la padrina, que he de dir que era una crema de les que ja ni estem acostumats. I el gelat de formatge Idiazabal amb codonyat i coca de fruits secs.

Can Travé mil fulls

D’entrada el preu de les postres, pot semblar una mica elevat (8€ cada un), però un cop tastats i vista la generositat, ho entens. Comentar com curiositat que ofereixen opcions de postres sense sucre i també sense gluten. Tot un detall.

També per acompanyar ens cafès, ens van portar la seva versió de petits fours.

Conclusions / Reflexions

Abans d’anar, teníem clar que la cuina no podia fallar, però ens temien, sent un dissabte fred de gener,  que estaríem mig sols. El fet  que al reservar per telèfon, ja ni preguntessin l’hora ni el nostre telèfons, així ens ho va fer pensar.

Doncs burros de nosaltres, per mal pensar 😂. Quan vam arribar a Can Travé, cap a les 13:30, ja la sala estava mig plena i al marxar, s’havien ocupat totes les taules. I vam dir chapeau pel lloc, doncs té el seu mèrit estar allà, no ser econòmic i un dissabte de gener, estar ben ple.

Vam intuir molta feina ben feta al darrera i amb anys de trajectòria. Imaginem que molta implicació familiar i un molt bon tracte, han permés arribar fins aquí. Per tant, si per casualitat em llegiu els responsables, felicitats pel lloc!.

Resum de Can Travé

  • Ubicat al poble de Solivella (uns 600 habitants) , a prop d’Espluga de Francolí
  • Distingit per la Guia Michelin, com a Bib Gourmand
  • Bon nivell de cuina i de graella
  • Vins del propi celler i bons
  • En conseqüència, recomanable

 

Si voleu veure altres  restaurants que tinc publicats de fora de les meves zona de confort (Barcelona i sud de Catalunya), feu clic a restaurants_altres_comarques.