Canteré és un bon representant de la llista Michelin Bib Gourmand, ubicat en una zona cul-de-sac, en la carretera que permet arribar a la Selva de Oza i a partir d’aquí, ja amb senderisme a Aguas Tuertas.

Canteré

al poble de Hecho (Osca)

Web del lloc

Tel.: 974 37 52 14

Cantere-entrada

Canteré ha estat la nostra visita top per la zona de Jaca, on hem gaudit d’una experiència Home_Exchange en un magnífic àtic de la zona.

Com sempre que fem  sortides, em limito a publicar el lloc que ens ha sorprès més i enumero al final del post, alguns altres llocs que ens han agradat, més que res com recordatori personal. I m’oblido de llocs que sense estar malament, no ens han aportat res.

Un dels avantatges del Home_Exchange, és la relació hostes – amfitrions i les recomanacions mútues de qui coneix la zona. I en aquest cas, una de les recomanacions que ens van fer, va ser la ruta que porta al poble de Hecho, el monestir de Siresa i el final de ruta a la Selva de Oza.

I allà, un cop acabada la pista forestal que permet circulació de vehicles, cal deixar el cotxe i continuar a peu, fent la ruta per la Vall de Aguas Tuertas, que resulta impressionant i amb el plus de poc concorreguda si ho comparem amb altres valls pirenaiques.

Però com aquest no és un bloc d’excursionisme, tornem al tema del Restaurant. Fent un passeig per aquells pobles, no t’esperes trobar un Bib Gourmand Michelin allà. Perquè tot i ser una zona interessant turísticament, no hi veus d’entrada target per aquests tipus de restaurants.

Però Michelin els va «descobrir» i això ajuda, tot i que des del mateix restaurant, no han fet esforços per a ser mediàtics.

Que ofereixen al Restaurant Canteré

A la seva web, ja indiquen que al migdia ofereixen el seu menú que veureu tot seguit i els vespres tenen carta. Quan vaig fer la reserva, vaig preguntar-ho, que no fos que l’estiu hagués variat, però ja em van dir que no.

A la seva web teniu les dues opcions, però el menú resulta molt interessant. Una oferta intel·ligent amb plats molt ben trobats, que pots gaudir per 38 €.

Cantere menu

Treballen sempre que poden, amb productes locals i això els permet preus més ajustats en estar en estret contacte amb productors de la zona.

Els plats que van anar arribant

Tal com ja indiquen al menú, d’entrada arriben 4 plats ja preparats per a cada comensal, sense la cantarella de «els plats són per a compartir» que cansa tant a Barcelona. Aquí teniu els 4 primers.

Cantere migas

Cantere carpacio

Cantere lasanya

Cantere arros

Tots 4 impecables, però especialment destacables la lasanya de pasta fresca amb verdures i seitons, així com l’arròs de melós ibèric que en lloc de calamars, ja ens van avisar que venia amb xipiró. També el carpaccio de presa ibèrica, es desfeia a la boca.

Ens van convèncer menys les migas, però tampoc tenim comparativa d’aquest plat que ofereixen a molts llocs de la zona.

I com a plats principals al menú de Canteré, hi havia a escollir entre 4 opcions. La Marta va optar per la terrina de xai que era un plat per a gaudir, mentre que jo vaig demanar el lagarto de bellota al vi.

Cantere terrina

Cantere lagarto

Dos plats amb elaboracions impecables i la terrina a la llibreta de receptes a provar de fer a casa.

Vins i postres a Canteré

L’oferta de vins era considerable i vam optar per un conegut que ja havíem demanat a copes  el dia anterior en un altre lloc. Cal destacar el marge de mínim que carreguen al vi, respecte al preu de botiga.

Cantere vi

I les postres, que vaig prendre a Canteré, en estar al menú, molt destacables les dues. I que jo parli de postres, ja té mèrit perquè en general prescindeixo d’elles. Però en anar amb el menú, és més complicat explicar que no en menges, que menjar-les ?. Sempre en tasto una cullerada i puc afirmar que aquestes eren molt bones.

El primer va ser un pastís de mató i cafè, mentre que el segon ja ens va sorprendre per la presentació: flam d’ou, plàtan i engrunat de sucre mascavat. Vam gaudir dels dos.

Conclusions i reflexions

Un restaurant sorprenent, del que m’agradaria tastar la carta. Però no és fàcil arribar allà a la nit, llevat que estiguis allotjat per la zona, on tampoc es veu un excés d’oferta. Però si els vespres tenen obert i ho fan, vol dir que hi ha públic.

Un servei amable, proper i eficient, que un cop més ens va portar a la reflexió, de per què a Barcelona i en molts llocs de Catalunya, el servei ha degenerat tant. Ja sabeu que les equacions sense solució em preocupen sempre.

La cuina com he dit, amb elaboracions perfectes i en una sala ubicada en una primera planta, àmplia i confortable.

En resum, un d’aquells llocs dels quals en vam sortir amb ganes de tornar i a més del restaurant, aprofundir en la zona que ens va semblar prou verge comparada amb altres valls. Suposo que en ser la ruta un cul-de-sac que no permet arribar a França, hi ajuda.

Cantere tiquet

Altres llocs a recordar de la nostra estada a Jaca

Quan fem estades Home Exchange o també AirBNB, la tònica general consisteix en dinar fora i fer sopar lleuger a «casa», tot i que algun dia canviem l’ordre. Aquests van ser dos llocs, als quals tornaríem en cas de retorn a la zona, a més de Canteré.

A la mateixa ciutat de Jaca, tenim un lloc al que tornaria a ulls clucs: Bodegas Langa amb un gran assortiment de vins a copes, botiga de venda de vins i platets ben interessants.

I el dia que vam anar a Torla, punt d’entrada al parc d’Ordesa i base dels taxis 4×4 que fan les rutes, vam dinar al Restaurante Asador La Cocinilla, amb diferents possibilitats de carta i menú. Aquest no és un lloc per anar-hi exprés, però si estàs allà és una bona opció.

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.