Capet és una bona opció a la zona del barri Gòtic, amb bona cuina i bona RQP. Un lloc del qual no es parla massa i que mereixeria molta més rellevància.

Capet

Cometa, 5

www.capetrestaurant.com

Tel.: 937 20 44 21

Capet-entrada

Avui publico Capet, on vaig estar  l’11 de març, just 4 dies abans del decret de confinament.  Ja eren dies de temor i vaig quedar per sopar allà, per la seva bona oferta, però també l’amplitud del local, que em donava més tranquil·litat.

Tinc en record especial d’aquest sopar per 3 motius: 1-Per la buidor del local a causa que a l’ambient ja es «mastegava la tragèdia» 2-Per ser el darrer un sopar amb el meu fill, abans del confinament, que ens ha deixat  més de 3 mesos sense poder coincidir  3- i perquè també va resultar un bon sopar.

El que llegireu dos apartats més avall, ja ho tenia escrit de fa dies. Però no vaig considerar prudent publicar restaurants els dies que estaven tots tancats. Em semblava una manca de respecte i malbaratar l’oportunitat d’ajudar a un lloc que treballava bé. I us justifico perquè…

No vull semblar presumptuós però….

Fa més de 10 anys que escric de restaurants i m’he guanyat crec, un cert grau de credibilitat. Em puc equivocar, però la gent sap que no em deixo comprar, ni enredar massa. En la majoria de llocs vaig de manera totalment anònima i només en un petit percentatge dels publicats, hi ha una certa relació d’amistat.

D’aquests petit percentatge, que es poden comptar amb els dits d’una mà, només en dos d’ells tinc feed back de la gent que hi va i manifesta que vénen de «part meva». Són dos llocs sense ínfules i de fora de BCN. Curiosament aquesta gent que manifesten «anar-hi de part meva», no sé qui són i en més d’un cas,  puc assegurar que no els conec de res.

D’això he acabat deduint, que tot i maleir la paraula, sóc un #influencer 🤭 I tot i que només dos restaurants, no donen base per una estadística rigorosa (d’això en sé més que de gastronomia 😏), alguna informació donen.

Tot això ha estat per justificar la no publicació durant l’estat d’alarma. No volia que el post caigués en un sac foradat, ja que tinc proves de gent que té com a costum fer els restaurants que he publicat recentment.

Parlem de Capet

Conec Capet dels temps en què estava a Gràcia, on ara tenen el Petit Capet. Hi vaig estar en 3 ocasions i vaig escriure en dues. El resum era: bon menjar en un espai sorollós que feia una mica de mandra.

Quan va canviar de lloc al Gòtic, vam anar-hi amb els de 3(o+)aTaula i les sensacions van ser ja positives. El vam publicar i fins i tot el vam veure candidat per posar-lo a una de les pròximes edicions de la Guia. Al final del post us poso l’enllaç.

Que ofereix la carta de Capet

Tenen bastants primers que vénen de gust mentre que les seccions de carns i peixos, no ofereix tanta varietat, però suficient per a poder escollir a gust de cada un. Us mostro una porció de la secció «primers» i també és important que esteu atents als suggeriments del dia que mostra la pissarra. A la seva web, mostren la carta completa.

Que vam escollir

Per a començar vam compartir 4 de les seves excel·lents croquetes de pollastre amb kimchi. Molt bones i que amb la seva excel·lent textura, trobaven «tropezones» de pollastre, que permetien certificar la bona qualitat de les matèries primeres.

Capet croquetes

I també un plat que ens va sorprendre fins al punt de pensar en demanar repetició 😅, les seves carxofes en dues textures i salsa bearnesa amb sardina fumada, llavors i fulles de mostassa.

Capet carxofes

Tot seguit i com a plats principals, jo vaig triar els tortel·linis farcits de faisà, salsa al vi ranci i parmesà, dignes d’un plat d’alta cuina i qui m’acompanyava va escollir un dels plats fora carta: Les mandonguilles de senglar, sobre parmentier, també a gran nivell.

Capet tortellini

Capet mandonguilles

Vins i postres a Capet

La carta de vins la vaig trobar molt més completa que en anteriors visites i amb forces vins que venien de gust. No vaig acabar d’entendre el criteri del marge de preus i poso un exemple. El vi Fredi Torres, que en botiga està a uns 10 €, aquí el cobren a 22 €, que em sembla un marge correcte.

Però en canvi un vi que gasto habitualment a casa, el vi Àmfora de Vinyes Domènech,  que compro a 11 €, estava a 29 € a la carta. Era el vi que anava a escollir, però el marge em va decantar pel Fredi Torres, senzill, però molt correcte.

La carta de postres, ofereix no gaires opcions, però són atractives. Vam optar per unes Textures de xocolata, avellana, gingebre i gelat. Unes postres que van resultar ben agradables.

Conclusions i reflexions

Capet és un restaurant ben recomanable, que queda una mica amagat, però a poca distància de la Via Laietana, en un local agradable i ben espaiós.

És un lloc que ben bé podria estar a la Guia que fem amb els companys de 3(o+)aTaula per mèrits propis i que tinc pensar proposar per una pròxima edició, doncs tant el Jordi com l’Esther el coneixen. Aprofito per recordar que si voleu baixar-vos la versió actual de la Guia, corresponent a HIVERN-2019 (per motius obvis, no hem pogut fer la de primavera, ni la d’estiu), podeu fer-ho fent clic a,

Capet Guia

Capet és un lloc del qual s’havia parlat molt en els seus inicis i ara funciona més en silenci. I això no ho dic pas en sentit negatiu. Penso que segons quines referències, fan més mal que bé.

Resum de Capet

  • Un restaurant ampli i agradable per la zona Gòtic
  • Taules de diferents formats, convenientment separades
  • Molt bona cuina
  • RQP correcta
  • En conseqüència, molt recomanable

Enllaç al post conjunt de 3(o+)aTaula del 2018

Si voleu veure les fotos de tots els plats, així com el tiquet i el punt de vista, global, feu clic al següent enllanç,

Finalment si voleu veure més restaurants que tinc publicats de la zona, feu clic a,