Capet és una molt bona opció a la zona del barri Gòtic, amb bona cuina i bona RQP. Un lloc del qual no es parla massa i que mereixeria molta més rellevància.
El darrer cop que vaig estar a Capet, va ser l’11 de març de 2020, just 4 dies abans del primer decret de confinament. Ja eren dies de temor i vaig quedar per sopar allà, per la seva bona oferta, però també l’amplitud del local, que em donava més tranquil·litat.
Però no el vaig publicar fins que es va permetre obrir de nou els restaurants. I aquesta publicació actual, substitueix l’anterior.
Curiosament Capet és un lloc en què cada estada, em comporta algun record especial, aliè al restaurant. Ja he esmentat el darrer sopar abans dels tancaments, podria comentar altres records de l’antiga ubicació a Gràcia i aquest cop també ha estat especial.
Va ser el lloc de retrobament amb un antic alumne, actualment catedràtic de la Universitat on vaig treballar, que em va fer molta il·lusió. Feia temps teníem pendent aquest dinar i aquesta ha estat l’ocasió. Em va refrescar molts records agradables de la meva tasca formativa. Sempre ha estat a temps parcial, però és la feina que m’ha aportat més satisfaccions personals.
Que ofereixen a Capet
Conec Capet dels temps en què estava a Gràcia, on ara hi ha el Petit Capet. Allà els plats ja destacaven, però aquell espai sorollós feia una mica de mandra. Quan va canviar de lloc al Gòtic, les sensacions van passar a ser molt positives.
Tenen bastants primers que vénen de gust mentre que les seccions de carns i peixos, no ofereix tanta varietat, però més que suficient per a poder escollir a gust de cada un. Us mostro una porció de la secció «primers» perquè ajuda a interpretar l’estil de Capet. D’aquells llistats que podria dir «porteu-me el que us sembli»
També és important que esteu atents als suggeriments del dia. Sempre pot aparèixer alguna sorpresa.
Que vam escollir
El meu company de taula, em va demanar que li suggerís els plats de la seva tria i li vaig dir que a part dels plats, demanes una croqueta. La seva clàssica croqueta de pollastre amb kimchi. Cal provar-la.
I ja com a primers, vam demanar la minestra de verdures en brou de pernil ibèric i verat amb un lleuger toc de cocció i la rillette de guatlla de camp escabetxada amb carabassó, verdures adobades i cerfull. Els dos plats van merèixer elogis i la meva opció amb verat, va arribar amb aquest peix espectacular.
Tot seguit i com a plats principals, vaig recomanar al meu company de taula, els tortel·linis farcits de faisà, salsa al vi ranci i parmesà, dignes d’un plat d’alta cuina i que guardava en la meva memòria del darrer cop que els vaig demanar. He deixat la foto de l’anterior visita, perquè em va sortir millor ?.
Per a mi i intentat respectar al màxim la meva dieta d’aprimament, vaig optar per la galta de rap a la brasa sobre un estofat de brou del seu cap, espinacs i tomàquet Cherry. Impecable, però no hauria estat el plat que hagués demanat en condicions normals.
Vins i postres a Capet
La carta de vins la vaig trobar molt coincident amb els meus gustos. Varietat i molts vins de proximitat. Com jo continuo sense prendre vi, el meu company de taula, va demanar vins a copes i prou bé la varietat.
La carta de postres, ofereix no gaires opcions, tot i que originals. La quarta opció era un assortiment de formatges prou ben resolt, tot i prefereixo optar per formatges més propers i si posem algun «internacional», que sigui un prèmium. De fet vaig tastar només el Tilsiter suïs i força bo.
Li vam prendre la «xuleta» a qui ens servia els formatges i així teniu els noms ?.
Conclusions i reflexions
Capet és un restaurant ben recomanable, que queda una mica amagat, però a poca distància de la Via Laietana, en un local agradable i ben espaiós.
Amb cuina oberta presidint la sala, cosa que fa les delícies de més d’un. Els plats estan molt ben elaborats i com he dit abans, és d’aquelles cartes, que la majoria de coses vénen de gust.
Capet és un lloc del qual s’havia parlat molt en els seus inicis i ara funciona més en silenci. I això no ho dic pas en sentit negatiu. Penso que segons quines referències, fan més mal que bé.
Avui no us puc mostrar el compte. El meu company de dinar va insistir en convidar-me i no vaig poder negar-me.
En tot cas, si voleu saber la seva gamma de preus, tenen la carta actualitzada a la seva web, mostrant el preu dels plats i dels vins. I no és pas lloc de sorpreses, dit en sentit d’honestedat.
Resum de Capet
- Un restaurant ampli i agradable per la zona Gòtic
- Taules de diferents formats, convenientment separades
- Molt bona cuina
- RQP correcta
- En conseqüència, molt recomanable
Quina casualitat que ahir nit em preguntaven per restaurants pel Gòtic. Els vaig enviar al teu bloc, que jo no tinc aquesta zona gaire trepitjada i just avui publiques un del Gòtic.
Segur que els hi agrada el Capet, o el Neri.
Salut!!!
Espero els agradi. Els dos són llocs als que tornaria sense dubtar…
Salut!!
Els tinc afegit al meu Instagram i fa temps que tinc pendent una visita. Venint de fora de BCN suposo que l’aparcament malament, oi?
Aparcament fatal…. però això passa a qualsevol lloc de BCN. El pàrquing més proper deu ser el de la Catedral. Jo ara torno a anar en tren de Cambrils i aquest dia així ho vaig fer.
I el dia que em cal venir en cotxe a BCN, utilitzo els pàrquings https://www.wesmartpark.com
Segons a quin barri en hi han menys, però sempre trobo solució. I el preu és la meitat dels normals.
Salutacions,
No sé si serà bo o no, però la seva pàgina web només en castellà o anglès…. per a mi queda relegat als darrers llocs per anar.
Curiós. En canvi el menú si que apareix en català, tot i que amb la traducció a les altres dues llengües. De fet el fragment que poso a principi del post, és capturat de la seva web.
Salutacions,