Casa Dorita, un restaurant amb aire de bodega, amb autèntica cuina de mercat, servei afable i bones matèries primeres. I per tant recomanable.

CASA DORITA

Tamarit, 142


www.casadorita.com

Tel.: 938 539 195

Casa Dorita entrada

Casa Dorita ha estat el restaurant de la darrera visita de 3 (o+)a taula. De fet ens hi va portar un imprevist.

En aquesta ocasió la tria corresponia a l’Esther (perill! !) i ens va emplaçar a Last Monkey. Vaig acceptar submís, però del lloc no m’agradava ni el nom. I encara recordo quan van obrir, el munt de cròniques so exciteds, a càrrec dels mercenaris habituals. No anàvem bé 😅

A les 13:30 entrem allà amb el local tot buit i per tant som els primers clients. Només creuar el llindar de la porta, ja la meva veterana em deia que estava entrant en terreny pantanós. I en general no m’equivoco. Ens veuen entrar, diem que tenim reserva (ni es molesten en demanar a nom de qui), ens fotent en una taula que ja seria petita per a dos i corren a pujar la música a tope.

I ens deixen al damunt del plat un menú de 11€ i a ja li dic al Jordi (l’Esther no havia arribat encara), que jo allà no em quedo si no hi ha carta. I quan li diuen que els migdies només tenen menú , ja m’aixeco i sortim.

Com vam trobar Casa Dorita i que ofereixen

Doncs ja imagineu : Buscant llocs propers a Google que no tinguéssim publicats abans amb 3(o+)aTaula. I així vam arribar a Casa Dorita, que coneixíem de nom, però mai hi havíem anat amb el grup.

Ens va semblar un lloc atractiu, amb aire de restaurant senzill de tota la vida i ja una pissarra a l’entrada, indicava que tenien plats del dia i que no es tractava d’un altre menú. I allà vam fer el nostre 95é dinar de grup.

La carta ofereix molts plats típics de bars de menjars. Cosa que ens sembla perfecta quan ja anem en aquest sentit. Una carta heterogènia i curiosa, que queda complementada amb els plats del dia que vam veure a la pissarra de l’entrada,

Que vam demanar?

Com és habitual vam començar compartint plats. Tot i que al post conjunt, veureu més imatges, aquí us posaré el llistat dels plats amb els seus preus, perquè us feu una mica la idea de l’estil de Casa Dorita. Un es pot configurar un àpat relativament econòmic, en un entorn mig restaurant, mig bodega.

Croquetes de formatge (1,60€x3)
Truita de bacallà estil Sidreria (7€)
Pochas” amb fonament (7,50€)
Sardines en escabetx (6€)
Mixta de Botifarra de Lleida i negre a la brasa amb mongetes del ganxet (14,90€)
Ous amb morcilla i patates (9,50€), 
que va ser la meva opció i us deixo foto

Reflexions/ Conclusions

Resulta un lloc interessant que seria una llàstima perdés la seva essència i caigués en les noves tendències de remodelar (o axinar) restaurants

La proximitat amb el Mercat de Sant Antoni (està en la mateixa illa que el nostre estimat Can Vilaró), li aporta la vitalitat característica de la zona.

I pel que vam observar, Casa Dorita té un públic fidel i perquè no dir-ho,  amb força gana. I dit en positiu, doncs no seriem nosaltres qui, per criticar el tenir gana. Però si que vam observar varies taules properes, gaudint de veritat i amb abundància.

Ens va agradar el lloc, fins al punt de pensar en la possibilitat de que anés a la nostra  Guia. Però tot i que podria, dins la categoria de llocs populars amb molta dignitat, la qualificació ponderada que fem al final, valorant cada un de nosaltres 12 punts,  va quedar al llindar d’entrar, però just per sota. Però això no treu que sigui un lloc del que surts amb ganes de tornar. I no ho diem pas de tots.

L’únic «però» que hi vaig trobar a Casa Dorita 😓

Just quan maquetava el post conjunt, em vaig fixar amb el preu del vi: El Maius DO Priorat, que demano sovint en els meus enviaments de vi a casa. I el preu que em facturen, sense considerar el descompte, és de 11,50€. No em sembla correcte que allà el facturin a 28€, atès que degut a la naturalesa del local, el servei de vins és inexistent i les copes bàsiques, bàsiques… #ahílodejo 😏

Finalment si feu clic a la següent imatge, veure el punt de vista global de 3(o+)aTaula, així com totes les imatges dels plats i el tiquet amb el cost a Casa Dorita.

Casa Dorita barri

Si voleu veure altres restaurants de la zona, dels que tinc crònica escrita, feu clic a,